The Geek Boy
user
- 9 август 2018
- 1.172
- 477
Па како што кажа @bandrej околу 450 - 500 евра (ако е помалце уште подобро), а Mi 10 вака почнува од 578 евра.Колку мислиш дека ќе биде Pro а колку Mi 10?
(Извор:
Xiaomi Mi 10: Price, specs and best deals)
Ако навистина K30 Pro ќе биде за почеток 500 евра, повеќе ќе вреди како што кажа ти, ама бидејки е K серија, а тие обично се поевтини, и не за џабе сите знаат дека е Flagship Killer а не mid - ranger, или top - tier уред, поголема е веројатноста да биде испод 500 евра. Околу 400 - 450 сигурно, барем јас така мислам. Mi 9T Pro кога искочи околу 400 евра беше, а сигурно од Xiaomi знаат па така да ќе остават некој price gap за да не им отидат сите со Mi 10.
Сепак ја ако би зимал би го земал K30 Pro, бидејки голема предност слот за SD картица еве веќе си имам 128GB па така да нема да треба да дадам поише за поголема меморија. 6GB рам би било сосема доволно, а и бонус џекот за слушалки.
Flagship Qualcomm процесор си е секаде ист кај Xiaomi без разлика дали Mi 10 или K30 Pro, а може и да го наштелуваат подобри резултати да вади и од Mi 10 за да се пофалат со тоа како будучи Flagship Killer.
Треба у обзир да земеш дека за некој 50-100 евра не е малце разлика. Те сваќам што сакаш да кажеш, ама не секој може да даде 50-100 евра за не толку голема разлика.
Сликите пак крај краишта ќе искочат идентични, ако не за малце подобри кај Mi 10, но сепак очекувам K30 Pro да извади солидни слики исто така (со Gcam).