Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
Одобрија за 15 минути, ама трц, уште 15 дена мора да чекаш после одобрување за вистина да го отклучиш.
Ова го доби како порака од Mi Unlock tool? ако е така најпаметно е да не се обидуваш во меѓувреме со отклучувањето, мислам дека можи пак да ти пролонгира за нови 15 дена... @the_maker знае најдобро :)

vladic3110

hello world
22 февруари 2017
162
276

Tunas

read-only
29 септември 2014
46
42
Ова го доби како порака од Mi Unlock tool? ако е така најпаметно е да не се обидуваш во меѓувреме со отклучувањето, мислам дека можи пак да ти пролонгира за нови 15 дена... @the_maker знае најдобро :)
Тоа секако, ама нека каже the_maker

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.492
7.769
Скопје
www.facebook.com
Одма да си инсталираш гугл камера, да си видиш некој благодет од камерата :)

Easiest Way to Install Google Camera
Мочај му се на овоа , сеа ми заглави на fastboot и не сака ни да исклуче или да уклуче.П.С сеа глеам и бутлоадерот ми го отклучило и пишува нешто коруптирано на старт апот.

Последна промена:
3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Кај мене немаше апсолутно никаков проблем.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.492
7.769
Скопје
www.facebook.com
Кај мене немаше апсолутно никаков проблем.
Малерозен сум јас со овакви работи , нека си стое вака ко што е извесно време . Го заклучив пак бутлоадерот посигурен е така од мене. Го нема сеа тоа на стартапот дека е отклучен.

Razor-mk

hello world
7 јули 2013
147
71
Дечки помош

Вака имам редми 3. Не сум апдејтирал ниту чепкал нешто, стар ми е околу година ипол. Имено проблем е мобилната мрежа, т.с интернетот...
Корисник сум на Т-мобајл така да покриеноста не би требало да е проблем. Поставено ми е на LTE, 4G имам само во Скопје, Куманово ми е 3G околината ми е H или Е a мрежата ми е полна...
Брзината максимална е 100 к/s...

Има чаре нешто?

kirebananamen

hello world
14 декември 2017
58
32
ajde airlija
7c3e6f3a918a797477a069fb27692804.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.630
1.798
Дечки помош

Вака имам редми 3. Не сум апдејтирал ниту чепкал нешто, стар ми е околу година ипол. Имено проблем е мобилната мрежа, т.с интернетот...
Корисник сум на Т-мобајл така да покриеноста не би требало да е проблем. Поставено ми е на LTE, 4G имам само во Скопје, Куманово ми е 3G околината ми е H или Е a мрежата ми е полна...
Брзината максимална е 100 к/s...

Има чаре нешто?
Band 20 има? 800Мхц Френкфенција?
Инаку мој совет е да не го купувате Редми Ноте 5 со 6ГБ рам пошто цената му е блиска со МИ НОТЕ 3 кој е подобар телефон.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Band 20 има? 800Мхц Френкфенција?
Инаку мој совет е да не го купувате Редми Ноте 5 со 6ГБ рам пошто цената му е блиска со МИ НОТЕ 3 кој е подобар телефон.
Истото го мислам, 4/64 комбинацијата е екстра. Неискористен рам е џабе фрлени пари. А на бенчмарк нема никаква разлика помеѓу 4 и 6 гб рам верзијата.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Ајде бидејќи гледам почнувате да го идеализирате Redmi Note 5 да ви ги расипам сметките малце :)

Редми ноте 5 изледа одлично и ќе биде уште еден глобален бестселер.
Битката за најдобар телефон во цена од под 300 долари ќе се води меѓу

Mi Note 3 со 4гб/64 VS Redmi Note 5 4гб/64

Кога на Redmi Note 5 ќе му се додаде маржа, цените на двата телефона ќе бидат тука негде ако не и исти.

Од аспект на спецификации, голем плус на Note 5 се големиот екран, малите рамки од страните, band 20 (иако сеуште го нема) и поголемата батерија, но Mi Note 3 е сепак за класа погоре.

Колку и да е камерата на RN5 одлична, на MN3 е сепак со две 12МП камери со ОПТИЧКА стабилизација, 4К снимање, 1.8 бленда, а наскоро сигурно ќе го апдејтуваат и со AI na RN5.
Од останатите предности се подобар процесор (СД660), usb type c, stereo звучници, corning gorilla glass 4 но има прлично големи рамки и нема 3.5 мм jack.

За мене битката ја доби Mi Note 3 и некоја жута тетка веќе го спакува и го упати накај мене :p

Не велам дека едниот е подобар од другиот само сакам да укажам и на другите опции.

Во истиот ценовен ранг фантастични телефони за кои никој не зборува се и Meizu E3 и Meizu Pro 6 Plus!

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Ајде бидејќи гледам почнувате да го идеализирате Redmi Note 5 да ви ги расипам сметките малце :)

Кога на Redmi Note 5 ќе му се додаде маржа, цените на двата телефона ќе бидат тука негде ако не и исти.

Од аспект на спецификации, голем плус на Note 5 се големиот екран, малите рамки од страните, band 20 (иако сеуште го нема) и поголемата батерија, но Mi Note 3 е сепак за класа погоре.

Колку и да е камерата на RN5 одлична, на MN3 е сепак со две 12МП камери со ОПТИЧКА стабилизација, 4К снимање, 1.8 бленда, а наскоро сигурно ќе го апдејтуваат и со AI na RN5.
Од останатите предности се подобар процесор (СД660), usb type c, stereo звучници, corning gorilla glass 4 но има прлично големи рамки и нема 3.5 мм jack.

За мене битката ја доби Mi Note 3 и некоја жута тетка веќе го спакува и го упати накај мене

Не велам дека едниот е подобар од другиот само сакам да укажам и на другите опции.

Во истиот ценовен ранг фантастични телефони за кои никој не зборува се и Meizu E3 и Meizu Pro 6 Plus!
Меизу се изгубија за жал, дури и во кина, па тука па ептен никој нема да ги спомнува.

Redmi Note 5 е "економик" класа, и е изработен за да може со цена/перформанси да мачка патос со сите други и поскапи модели. Бест бај апарат, толку.

Ми Ноте 3 е премиум мидрејнџ класа (таа е таа некоја нова класа) и е одличен апарат, посебно со СД660. Но пак и цената му е повисока, не баш мала разлика. Во Кина, 4/64 споредено, 70$ е Нотето 3 поскап, тоа е повеќе од 40% :) не дека е страшна цената, но во проценти све кажува. Со здравје што и да купите, нема грешка.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Меизу се изгубија за жал, дури и во кина, па тука па ептен никој нема да ги спомнува.

Redmi Note 5 е "економик" класа, и е изработен за да може со цена/перформанси да мачка патос со сите други и поскапи модели. Бест бај апарат, толку.

Ми Ноте 3 е премиум мидрејнџ класа (таа е таа некоја нова класа) и е одличен апарат, посебно со СД660. Но пак и цената му е повисока, не баш мала разлика. Во Кина, 4/64 споредено, 70$ е Нотето 3 поскап, тоа е повеќе од 40% :) не дека е страшна цената, но во проценти све кажува. Со здравје што и да купите, нема грешка.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Meizu исклучително ги ценам и имаат одличен хардвер, но го делиме мислењето. Со апдејти слабо, немаат развиена заедница, гугл портови итн.

RN5 исто си во право и е next best thing. Долго се мислев што и како и кој да го одберев немаше да згрешам.

За цената сеуште стојам на своето, приближно иста цена ќе бидат со максимум 10-20 долари разлика.

highflyer

hello world
3 јануари 2010
272
159
highflyer's setup  
Processor & Cooler
i5 2500k & Hyper 212 evo
Motherboard
Asus Sabertooth P67 REV 3.0
PSU
Antec HCG 850W
RAM
8GB Kingston HyperX
Video card
Sapphire RX 460 2GB
Case
CM Elite 370
Mouse
Bloody V3
Keyboard
SteelSeries Apex Raw
Monitor
Fuego 24' FHD TV
OS
Win 10

За мене битката ја доби Mi Note 3 и некоја жута тетка веќе го спакува и го упати накај мене :p

Се шпекулира дека дека рн5 ќе има тајп ц наспрема РН5П што нема

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно