Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ваши искуства со Сетек

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Не знам, јас пак на 2,3 пати сум имал контакт со Систем Оне, беа коректни дечките.... :)

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

Gaston

user
9 февруари 2011
1.729
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Не знам, јас пак на 2,3 пати сум имал контакт со Систем Оне, беа коректни дечките.... :)

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
Дај боже повеќе да се множат со твоето искуство.

Носиме тв сони на сервис на моите (рикнато псу) во видеодата. На приемницата по дифолт изгледа им стои - примен производ со гребаници на рамката. Ја не би ни погледнал. Мајка ми чита, се врти и им вика - ај ве молам покажете ми ги гребаниците?
:D :D :D

Така и во системоне се дешавало... треба отварање очи.

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Дај боже повеќе да се множат со твоето искуство.

Носиме тв сони на сервис на моите (рикнато псу) во видеодата. На приемницата по дифолт изгледа им стои - примен производ со гребаници на рамката. Ја не би ни погледнал. Мајка ми чита, се врти и им вика - ај ве молам покажете ми ги гребаниците?
:D :D :D

Така и во системоне се дешавало... треба отварање очи.
Видео дата не се фирма они се злато у споредба до Систем Оне .

Мала шала за видео дата . А за систем оне може да кажам само дека се полоши и од Сет ...

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Читам колку се жалат за Серек пардон сетек, еве си купив ТВ 32” филипс па ќе проверам дали е така како што го прикажат Сетек,времето ќе покаже, под услов треба да помине најмалку 3 години користење бидејќи е под гаранција за 2 години, значи горе-доле 3 години да помине па ќе видиме дали сите продукти што се во сетек се шкартови или не ?

Sent from my iPad using Tapatalk

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Читам колку се жалат за Серек пардон сетек, еве си купив ТВ 32” филипс па ќе проверам дали е така како што го прикажат Сетек,времето ќе покаже, под услов треба да помине најмалку 3 години користење бидејќи е под гаранција за 2 години, значи горе-доле 3 години да помине па ќе видиме дали сите продукти што се во сетек се шкартови или не ?

Ти очигледно ништо не си прочитал!

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Сум прочитал све ама ете зависи како ќе се погоди, ќе видиме и ќе споделам искуството после 2 години

Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk
Абе батка. Продуктите не ги произведуваат сетек. Туку збореме пред се за одоност на вработените идиоти со муштериите и како продаваат рефурбишт лаптопи по премиум цени.
Си прочитал само механички без да обрнеш внимание на шо се жалеме.

dddragan

hello world
12 август 2014
435
596

Еве како сетек уште работат.

• ми се допаѓа
Реакции: Nik

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.555
19.230
Мува не ги лази. Додека овдека дрвиме македонците ќе се испотепаат да земат нешто на кредит трзнати на „хепи факинг кредит“, на уште поглупи попусти од Сет итн.

Колку ќе го посетат форумов? Колку ќе ја видат темава? Колку од темава ќе ги игнорираат искуствата и ќе појдат да земат нешто затоа што „тоа на друг му се случува“

Срце ми се кине од сознанието колку тоа сме „муте“ народ кој трпи и р'жи. Темава има 40 страни а се кладам дека нема повеќе од 3-ца кои нешто пријавиле во пазарна.

Во меѓувреме останува они да се молат да не дојде а ние да се молиме да дојде Амазон.
Ако имате време разгуглајте да видите што се случи во Хрватска кога дојде Амазон. Претходно имаа уште поголеми проблеми од нас.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.492
Скопје
Колку ќе го посетат форумов? Колку ќе ја видат темава? Колку од темава ќе ги игнорираат искуствата и ќе појдат да земат нешто затоа што „тоа на друг му се случува“
Затоа јас на кој стигнам им кажувам за Сетек.
Колку-толку ќе спасиме некој.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Абе батка. Продуктите не ги произведуваат сетек. Туку збореме пред се за одоност на вработените идиоти со муштериите и како продаваат рефурбишт лаптопи по премиум цени.
Си прочитал само механички без да обрнеш внимание на шо се жалеме.

Е за лаптоп не знам јас само купив евтин ТВ со 32” филипс околу 12к и тоа платив во кеш ,а за лаптоп или ПЦ никако од сетек и ниту АМЦ туку само Анхоч или Нексио

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Туку збореме пред се за одоност на вработените идиоти

Во Сетек Каптиол сите вработени се врв (посебно дечките што се од ИТ), во ГТЦ исто така се топ. Мислам дека проблемот е во лош менаџмент. А да не ги спомнувам и измамите што ги прават со промоциите на социјаните мрежи. Тоа е идиотизам на ниво.

Додека во споредба со Анхоч, Сетек има многу подобри цени на компјутерски делови (ако плаќаш во готово).

Пример 1:
На почеток на Јуни, купив 2 клими од кај нив. Едната беше 9.900 другата беше 19.990. За два дена прават акција "Чистка на клими" и во истата акција и двете клими беа по 50 евра поскапи, а слоганот им беше "Најниски цени на клими.".

Пример 2:
Купувам телевизор, на рафт пишува 25.900, на каса ми го наплаќаат 27.990. Но како и да е, во проспектот стоеше цената од 27.990.

Пример 3:
За да ми ги активираат поените требаше да се јавувам во дирекција.

Пример 4:
На спецификациите на лаптопот што го купив пишуваше дека e моделот со 120HZ IPS панел, а испаднаа дека е варијантата со 75hz TN панел. Затоа и цената на лаптопот беше доста пониска. Али е некоректно од нивна страна.

Сите овие проблеми не се грешка на вработените во продавниците, туку на менаџерите од дирекција.

продаваат рефурбишт лаптопи по премиум цени.

Мене ми имаат кажано дека refurb се сите модели на Lenovo во Сетек. А тоа што зборите дека е шкарт роба, нема везе, зашто сите ги набуавуваат од исто место брендираните производи. Можеби ST да е едино ср*ње што се провава таму.

А тоа дека customer support им е хаос на Setec, се согласувам.

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Во Сетек Каптиол сите вработени се врв (посебно дечките што се од ИТ), во ГТЦ исто така се топ.
Баш во Капитол и ГТЦ ги имам малтретирано по телефон да ми отвораат телефони, да ми проверуваат слотови, чуда и супер услужливи беа.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
У коментар пишале (ваљда ги контактирале) дека не примаат рекламации:D:D:D
Screenshot-2.jpg

7 февруари 2013
948
1.086
Која надлежна служба кај нас, со случај во Пазарен испекторат уште чекам, за уред неотворен од кутија што несакаа следниот ден да го вратам и да ми вратат пари...

Наводно немало заменски ТВ од овој модел, а со достава им го донеле и оставиле па опција пробување немало..

И лично негледам продив Јавно зборење на социјални мрежи, напротив, сите треба да се вака храбри за секој случај реклама спонзорирано што повеќе да видат, инаку кјутенката и пак оди купи некој друг од сетек. Вработените им се такви, не се замараат со уредите, на фирма е, клоцни, бутни, фрли, ние на крај купувачите со оштетени уреди.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
sponsored. Има надлежни служби за ова, додека не ги знаеме двете страни, овој пост е само осудување.

Ваљда не се до толку отидени да си брукаат бренд и официјален пејџ ако не се у право.. шо знам..

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Не за нешто, туку слична ситуација со тука локална фирма и телевизор купен од нептун. На вработените од фирмата(не нептун) им паднал при монтирање, па после исто вака со брукање по мрежи и што ти не, дека таков бил фабрички и не сакале да им го сменат. Ако си се уредни, со фискална ке си појдат до дпи, и ке им го сменат, или ако немаат на лагер ке им ги вратат парите. Лесно е

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно