kirev
senior
- 31 мај 2010
- 9.044
- 7.716
Неколку пати ми рекоа кога ќе го земам да бидеме двајца зашто нема да можам самИ јас сега пред некој месец кога зимав телевизор од Нептун, инсистираа да го отворат таму и да го проверат.
Неколку пати ми рекоа кога ќе го земам да бидеме двајца зашто нема да можам самИ јас сега пред некој месец кога зимав телевизор од Нептун, инсистираа да го отворат таму и да го проверат.
Тоа викам - намерно не му направиле прегледТехномаркет (парк) исто, пред 10 дена, ја отворија кутијата, го пуштивме телевизорот за мртви пиксели и потпишав изјава. Чиста работа. Уште подобро што беше на нивно инсистирање.
Тоа викам - намерно не му направиле преглед
Роднини мои пред еден месец од Нептун купиле нов телевизор 500 евра. Одат дома го монтираат екранот скршен и не им признааат гаранција им викаат вие сте го лупнале при транспорт. Ајде пазарна инсепкција и таму бадијала немаш никаков доказ дека ти не си виновен дека таков ти го дале. Тоа со проверка во салон е чиста сметка.
Тоа да, ама доволно е тој што ке го монтира да притисне малку да екранот и да го прсне. Без разлика што го земал од дуќан со нова кутија.Да скршиш екран, најмногу шанси имаш кога не е во кутија. Кога е во кутија, стиропорот, картонот апсорбираат голем дел од енергијата при удар. Може бил изложен и некое бате сфатило дека на слон можеш да се наслониш, а на телевизор не можеш да се натеглиш.
Нептун нема да ти го дадат телевизорот ако не потпишеш дека си го прегледал. Имам 2-ца другари таму што работат. Едноставно нема теоретски шанси да ти го дадат така, или намерно да не го прегледувате, демек оти знаат дека е скршен. Нешто смрди во приказнава.
лажее овјЧитајќи ги претходните 5-6 страни се изнасмеав. А он топик, еднаш купував матична од сетек и имав позитивно искуство. Продавачот дури беше љубезен да ме подучи на некој начин што би ми била подобра варијанта, ама пошто бев мал, смотан и инаетлив си отидов со планираната матична (што не ја користам како што планирав пред 2 години, ах). :blush:
Vjerovatno će početi s pričom kako taj model baš tako i treba da radiЧитајќи ги постовиве страв ми е во понеделник да ја однесам машинава за филтер кафеПолна со вода, не трга ако не е скрос горе полна. Кога ќе се подиспразни ( 20 - 30 секунди работа ) престанува, иако е полна вода. Којзнае што ќе кажат и колку време ќе ја задржат ..
(ако подобро размислам, сета бела техника ми е од таму),
...
...за Сетек, па и со ним немам негативно искуство (сега за сега се ок).
Имам купено бела техника еден куп од кај нив
(ако подобро размислам, сета бела техника ми е од таму),
ама при испораката не ги отворив пакетите (ни фрижидерот,
ни машината за перење, ниту другите апарати), пред се ради
Претпоставувам дека искуствата варираат (и ќе продолжат да варираат)
од човек до човек, со оглед на тоа дека нема некој сигурен (failsafe) начин
да се заштити пазарот од присуство на недоволно квалитетни производи,
а башка и луѓето ќе си останат луѓе... (не се цвеќиња за мирисање ни продавачите, ни ние купувачите).
Имав проблем со лаптопот јас, несакаа да ми го сменат нов со проблем, поради оштетен полнач (а инсистирав од новиот да си го земат полначот и да остане оштетениот кај мене, не ми излегоа во пресрет), а се фалеа како биле добри и дури прифаќале штети на овие од поплавите што имале оштетени работи.
...
Комплет нова плоча во СистемОне. 1 недела чекањеКако заврши работа?
паааа, не земам плата оттаму...Колку плата земаш во сетек![]()
Не му даваат плата, очигледно не го плаќаат ниту на црно, човекот потрошил еден куп пари на нивно бело...Колку плата земаш во сетек![]()
ОК, busted!Не му даваат плата, очигледно не го плаќаат ниту на црно, човекот потрошил еден куп пари на нивно бело...
Кој сата драјв кај иде? На пример?Смее СЕТЕК да ги извади стикерите кои што стојат кај САТА Портовите? Out of Box треба да бидат со стикери кои кажуваат кој сата драјв каде да иде.
Кај мене уопште ги немаше.
Гарант ги изваваат стикерите и ги препродаваат, а без нив плочата е неупотреблива.Смее СЕТЕК да ги извади стикерите кои што стојат кај САТА Портовите? Out of Box треба да бидат со стикери кои кажуваат кој сата драјв каде да иде.
Кај мене уопште ги немаше.
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH FSTYLER FG35CS, White, FG35CS Plus
520,00 ден
GAME PLAYSTATION 5 DUALSENSE WIRELESS CONTROLLER Nova Pink
4.890,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, Black/Walnut, CC-9011340-WW
9.850,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 128GB SANDISK ULTRA LUXE, Silver, SDCZ75-128G-G46
2.130,00 ден
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020294-EU
10.710,00 ден