Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ваши искуства со Сетек

kirev

senior
31 мај 2010
9.044
7.716
И јас сега пред некој месец кога зимав телевизор од Нептун, инсистираа да го отворат таму и да го проверат.
Неколку пати ми рекоа кога ќе го земам да бидеме двајца зашто нема да можам сам

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
Техномаркет (парк) исто, пред 10 дена, ја отворија кутијата, го пуштивме телевизорот за мртви пиксели и потпишав изјава. Чиста работа. Уште подобро што беше на нивно инсистирање.

kirev

senior
31 мај 2010
9.044
7.716
Техномаркет (парк) исто, пред 10 дена, ја отворија кутијата, го пуштивме телевизорот за мртви пиксели и потпишав изјава. Чиста работа. Уште подобро што беше на нивно инсистирање.
Тоа викам - намерно не му направиле преглед

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
Тоа викам - намерно не му направиле преглед

Да скршиш екран, најмногу шанси имаш кога не е во кутија. Кога е во кутија, стиропорот, картонот апсорбираат голем дел од енергијата при удар. Може бил изложен и некое бате сфатило дека на слон можеш да се наслониш, а на телевизор не можеш да се натеглиш.

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Роднини мои пред еден месец од Нептун купиле нов телевизор 500 евра. Одат дома го монтираат екранот скршен и не им признааат гаранција им викаат вие сте го лупнале при транспорт. Ајде пазарна инсепкција и таму бадијала немаш никаков доказ дека ти не си виновен дека таков ти го дале. Тоа со проверка во салон е чиста сметка.

Нептун многу одамна уште го отвараат пред тебе нов телевизор и потпишуваш изјава.
Тоа им е нив сигурност дека купувачот го видел телевизорот и дека после нема да мами.
Нема шанси да ти го дадат без изјава.
А таа веројатно е баш заради оваа работа што е паметно. Некој погоре вели дека и сетек вовеле такво правило. Но тие и онака се преваранти, па немаат ништо ново.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Да скршиш екран, најмногу шанси имаш кога не е во кутија. Кога е во кутија, стиропорот, картонот апсорбираат голем дел од енергијата при удар. Може бил изложен и некое бате сфатило дека на слон можеш да се наслониш, а на телевизор не можеш да се натеглиш.
Тоа да, ама доволно е тој што ке го монтира да притисне малку да екранот и да го прсне. Без разлика што го земал од дуќан со нова кутија. :)

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Нептун нема да ти го дадат телевизорот ако не потпишеш дека си го прегледал. Имам 2-ца другари таму што работат. Едноставно нема теоретски шанси да ти го дадат така, или намерно да не го прегледувате, демек оти знаат дека е скршен. Нешто смрди во приказнава.

cakii

hello world
23 февруари 2011
397
731
Нептун нема да ти го дадат телевизорот ако не потпишеш дека си го прегледал. Имам 2-ца другари таму што работат. Едноставно нема теоретски шанси да ти го дадат така, или намерно да не го прегледувате, демек оти знаат дека е скршен. Нешто смрди во приказнава.

До сега 2 телевизори, шпорет, машина за садови, машина за перење, лаптоп и можеби уште нешто имам купено од Нептун и за се бараа да се отвори и да се прегледа.
Тоа што беше купено во продавница се отвораше на лице место, тоа што беше со достава се отвораше при достава да се провери.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.769
4.486
Неготино
Читајќи ги постовиве страв ми е во понеделник да ја однесам машинава за филтер кафе :D Полна со вода, не трга ако не е скрос горе полна. Кога ќе се подиспразни ( 20 - 30 секунди работа ) престанува, иако е полна вода. Којзнае што ќе кажат и колку време ќе ја задржат ..

barneymk

hello world
27 април 2016
125
112
Скопје
Читајќи ги претходните 5-6 страни се изнасмеав. А он топик, еднаш купував матична од сетек и имав позитивно искуство. Продавачот дури беше љубезен да ме подучи на некој начин што би ми била подобра варијанта, ама пошто бев мал, смотан и инаетлив си отидов со планираната матична (што не ја користам како што планирав пред 2 години, ах). :blush:

blackelf

lurker
14 декември 2013
619
546
Читајќи ги претходните 5-6 страни се изнасмеав. А он топик, еднаш купував матична од сетек и имав позитивно искуство. Продавачот дури беше љубезен да ме подучи на некој начин што би ми била подобра варијанта, ама пошто бев мал, смотан и инаетлив си отидов со планираната матична (што не ја користам како што планирав пред 2 години, ах). :blush:
лажее овј

maxvis

read-only
17 октомври 2016
3
4
Читајќи ги постовиве страв ми е во понеделник да ја однесам машинава за филтер кафе :D Полна со вода, не трга ако не е скрос горе полна. Кога ќе се подиспразни ( 20 - 30 секунди работа ) престанува, иако е полна вода. Којзнае што ќе кажат и колку време ќе ја задржат ..
Vjerovatno će početi s pričom kako taj model baš tako i treba da radi :)
Sretno

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

7 февруари 2013
948
1.086
Имав проблем со лаптопот јас, несакаа да ми го сменат нов со проблем, поради оштетен полнач (а инсистирав од новиот да си го земат полначот и да остане оштетениот кај мене, не ми излегоа во пресрет), а се фалеа како биле добри и дури прифаќале штети на овие од поплавите што имале оштетени работи.

Нема везе тоа, средив работа, туку дур бев во Рузвелтова, додека се маткав молев за тоа, на дечкото му падна пегла, од тие скапите 300 features Philips, се здроби на земја на 300 делови, внатре се се испокрши сигурно, ја склопи и си ја стави на излог за продажба без никаков тестинг или проверка... јас сигурно не би ја купил да знам што претрпела.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.489
2.937
...за Нептун, купив ТВ пред некој месец, и не ми дозволија да го земам пред да биди соодветно прегледан во мое присуство, и се разбира, на крај имаше потпишување на изјава дека со ТВ-то е се во ред.
Сакам да кажам, беше о.к. искуството, проверката ја вршеше дечкото што ми го донесе нов и неотпакуван од магацин, и во струја го вклучивме, и све по ПС.
...за Сетек, па и со ним немам негативно искуство (сега за сега се ок).
Имам купено бела техника еден куп од кај нив
(ако подобро размислам, сета бела техника ми е од таму),
ама при испораката не ги отворив пакетите (ни фрижидерот,
ни машината за перење, ниту другите апарати), пред се ради
тоа што мене така ми одговараше (станот ми беше уште во средување),
а искрено не ми текнува дали при испорака ми понудиле да проверам
дали физички се е во ред...

Претпоставувам дека искуствата варираат (и ќе продолжат да варираат)
од човек до човек, со оглед на тоа дека нема некој сигурен (failsafe) начин
да се заштити пазарот од присуство на недоволно квалитетни производи,
а башка и луѓето ќе си останат луѓе... (не се цвеќиња за мирисање ни продавачите, ни ние купувачите).

viktorce

hello world
13 март 2015
436
338
...

...за Сетек, па и со ним немам негативно искуство (сега за сега се ок).
Имам купено бела техника еден куп од кај нив
(ако подобро размислам, сета бела техника ми е од таму),
ама при испораката не ги отворив пакетите (ни фрижидерот,
ни машината за перење, ниту другите апарати), пред се ради
Претпоставувам дека искуствата варираат (и ќе продолжат да варираат)
од човек до човек, со оглед на тоа дека нема некој сигурен (failsafe) начин
да се заштити пазарот од присуство на недоволно квалитетни производи,
а башка и луѓето ќе си останат луѓе... (не се цвеќиња за мирисање ни продавачите, ни ние купувачите).

Колку плата земаш во сетек :):)

kirev

senior
31 мај 2010
9.044
7.716
Имав проблем со лаптопот јас, несакаа да ми го сменат нов со проблем, поради оштетен полнач (а инсистирав од новиот да си го земат полначот и да остане оштетениот кај мене, не ми излегоа во пресрет), а се фалеа како биле добри и дури прифаќале штети на овие од поплавите што имале оштетени работи.

...

Како заврши работа?

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Смее СЕТЕК да ги извади стикерите кои што стојат кај САТА Портовите? Out of Box треба да бидат со стикери кои кажуваат кој сата драјв каде да иде.

Кај мене уопште ги немаше.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Смее СЕТЕК да ги извади стикерите кои што стојат кај САТА Портовите? Out of Box треба да бидат со стикери кои кажуваат кој сата драјв каде да иде.

Кој сата драјв кај иде? На пример?

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar

Гарант ги изваваат стикерите и ги препродаваат, а без нив плочата е неупотреблива.

zipi123

lurker
14 јануари 2016
559
492
Скопје
zipi123's setup  
Processor & Cooler
Intel I7 9700+Gigabyte Aorus atc700
Motherboard
Asus Tuf B360-Gaming Plus
Storage
NVMe kingston a1000 240gb+Kingston UV480gb+1TB seagate barracuda
PSU
Riotoro enigma G2 650w 80+ gold Full modular
RAM
2x8gb Gskill SniperX 3000mhz cl16
Video card
RTX 2060 Ventus 6GB GDDR6
Case
Aerocool xpredator x3
Mouse
Corsair Harpoon Gaming
Keyboard
Riotoro ghostwriter classic
Audio
Razer Kraken Tournament Edition
Monitor
Benq ex240n mobiuz 165hz
OS
Win 10 pro x64
Лоши искуства со сетек,ептен тмурни луѓе, анхоч во бисер и ддком за сите пофалби се.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно