Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ваши искуства со Сетек

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Chill, све беше кажано човечки и без курчење. Не смеат да земат пари за местење, па затоа им даваш за "сок". Ши*о кога подмитува ти вика еден чај да пиеш од мене...абе ич да не се знаело со луѓе, аххх.
И у кафана кога се иде прво со келнерот другар стануваш па нарачуваш, сепак он ти го носи јадењето...if you know what i mean.

Да, ама во кафана не можам сам да отидам да си зготвам, ниту да влезам во кујна да си го земам :)
малце да се нашалиме, ова не е клурчење. Во принцип луѓето што доставуваат имаат планирана рута и време. Они не ти носат тебе специјално па сега да се мислат дали да ти носат до горе или не, си имаат термини договорени. Уште кога купуваш и кога даваш адреса те прашуваат сакаш само транспорт или достава до дома и/или монтажа.

Јас редовно си плаќам по 300 денари, зошто сакам да ми го качи дома (да не ме боли мене кичма и да се прљам), да го намести пред мене и да го уклучи, со свои очи да види ако нешто не е во ред.
Чунки ако си нуб и наседнеш на штосот на Сетек со подметнување на дефектни производи, после треба сам да го симнуваш по скали и да го носиш у сервис па да те д*упат како сакаат, па пак да го враќаш назад и да го качуваш по скали.

Вака, ќе си платиш и ако не чини нешто му покажуваш вратата каде се наоѓа :)

Fearless

lurker
22 јули 2009
793
262
Скопје
А што ако ти кажам дека во банка на шалтер примаат далеку повеќе мизерна од тие што вршат достава. Така да оставај бакшиш и во банка.

И тоа е точно, затоа работи или не работи ако не ти чини. Затоа банките имаат милиони профит на крај од годината зошто секога ќе работи некој за мизерна плата. Ама односот со луѓе треба глобално во сите сфери да се подобри. Кој колку заработува не е мерка за односот кон луѓето. А со твоево размислување значи дека се сам можеш да направиш и не мора да цениш ништо. Во тој случај ни достава не ти треба.

Извини, нешто филозофски и оптимистички сум разположен денес. Ама искрено сакам односот на луѓето да се смени и да мрднеме малку од место, зошто изгледа само психологијата не кочи, ништо друго.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
И тоа е точно, затоа работи или не работи ако не ти чини. Затоа банките имаат милиони профит на крај од годината зошто секога ќе работи некој за мизерна плата. Ама односот со луѓе треба глобално во сите сфери да се подобри. Кој колку заработува не е мерка за односот кон луѓето. А со твоево размислување значи дека се сам можеш да направиш и не мора да цениш ништо. Во тој случај ни достава не ти треба.

Извини, нешто филозофски и оптимистички сум разположен денес. Ама искрено сакам односот на луѓето да се смени и да мрднеме малку од место, зошто изгледа само психологијата не кочи, ништо друго.

Баш ми е мило што годината се почнува со вакви постови, треба да ги има повеќе

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје

Односот со луѓето да се смени :). Ти ептен филозофски и оптимистички си расположен денес.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.308
2.284
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Дали некој скоро купил производ од СЕТЕК .. Телевизор, лаптоп и сл.?
Некни бев влезен онака и гледав пуштаа некој тостер на штекер отпакуваа па пакуваа...
Денес иде еден пријател. Мафта со парче хартија на која беше прикачена фискална сметка.. Демек гаранција му дале и имаше Изјава прикачено на тоа?
Го прашувам што е ова?
Вика: Сетек имаат воведено ново правило со кое те обврзуваат да го отвориш купениот производ пред нивни очи или ајде да го преформулираме
Купената роба не ти ја даваат без техничка проверка пред твои очи.
Пример купуваш Телевизор.. Го отпакуваат го пуштаат пред тебе и ги тестираат основните функции. Доколку навидум се е во ред. Ти пополнуваш изјава дека уредот си го примил исправен и без козметички оштетувања.

Мислам дали се нормални и кого сакаат да заштитат со тоа себе си или нивните клиенти?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
И во Нептун прават нешто слично колку што памтам

слично во тоа што отвараат да го проверат дали има се што треба во кутија или нешто фалинка визуелно, ама до сега не ми дале да попунам/потпишам изјава во врска со тоа дали било се ок

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Дали некој скоро купил производ од СЕТЕК .. Телевизор, лаптоп и сл.?
Некни бев влезен онака и гледав пуштаа некој тостер на штекер отпакуваа па пакуваа...
Денес иде еден пријател. Мафта со парче хартија на која беше прикачена фискална сметка.. Демек гаранција му дале и имаше Изјава прикачено на тоа?
Го прашувам што е ова?
Вика: Сетек имаат воведено ново правило со кое те обврзуваат да го отвориш купениот производ пред нивни очи или ајде да го преформулираме
Купената роба не ти ја даваат без техничка проверка пред твои очи.
Пример купуваш Телевизор.. Го отпакуваат го пуштаат пред тебе и ги тестираат основните функции. Доколку навидум се е во ред. Ти пополнуваш изјава дека уредот си го примил исправен и без козметички оштетувања.

Мислам дали се нормални и кого сакаат да заштитат со тоа себе си или нивните клиенти?

Купував правосмукалка пред 2-3 месеца не ми ја отворија ниту пробаа пред мене, фабрички запакувана ја земав.
По одење дома отварам и гледам една пластична рачка скршена.
После два дена се враќам рекламирам и добивам нова пластична иста таква.
Со мене биле секогаш коректни и неможам да се пожалам од ништо.
Најверојатно се работи за поединечни случаи каде што се распакува производот и им се дава да потпишуваат изјави, незнам, мене до сега на ниедно место (фирма) не ми дале да потпишам. :)

Edit: Сега гледам ова си го напшал за одредени артикли , мојот не спаѓа меѓу тие. :p

Последна промена:

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741

Ова држи место, не само за сет туку било каде. Не за секој производ, ама во стилот на ТВ, телефон, лаптоп и слично...
Пример: купувам ТВ од 1500 Еура, не го отвораат пред мене, се враќам по 2 саата , викам ТВ то е скршен, сакам нов или пари назад. Вака, кога ке го отворат пред мене, знам дека ТВ е здрав, односно дека барем не е скршен.
Ова ти го кажувам, пошто имав ситуација со мое пријателче, зема од Нептун ТВ од скоро 100К и не му го отвориле пред него. ИДе дома, да монтира скршен насреде. Среќа, дај недај некако, му дадоа нов тв.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Отварајте на лице место и проверувајте за цркнати пиксели и LCD bleed

bakigvg

hello world
28 јуни 2016
232
131
Јас купив два телевизора пред 15-тина дена, ги отворија пред мене да проверат дали се во ред, изјава не ми дадоа да потпишам.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.883
3.811
ТВ пример го гледаш на излог све добар, плаќаш и ти даваат друг неотпакуван и којзнае дали ќе ти се погоди и со каков панел. Затоа и тој што го зимаш најдобро 5 минутки отварање на лице место, проверка за евентуални физички оштетувања, мртви пиксели и изразит блидинг (иако во тие осветлени салони тешко да приметиш). Сум барал во Нептун да гасат светла во еден ќош од салонот и таму во темното го проверувавме за блидинг, бендинг, дсе и слично.

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Сетек пред неколку месеци земав gtx 1070 и на рати нели и дечкото ми вика преку silk road banka за 2-3 дена ке ти одобрат нема маткање ко со стопанска и викам ај ок така нека биде.
После 3 дена ми се јавуваат им требале спецификации од плата шѕо претходно не требаше али не рекоа спецификациии него некој пп образец то наводно го имало во УЈП.
Отидпв у ујп 3 саата маткање љуѓето првпат слушнале за тсков образец у меѓувреме зборев и со тие од сет и ми ја дадоа директорката која го збореше истиот образец и накрај морав да отидам на работа за од сметководство да се чујат со неа за да утврдат што треба и лој е тој образец.
Значи идам рута x2 пинтија-центар-маџари за на крај да испадне дека се обични спецификации и дека мејлот од силк роуд не го интепретирале како што треба ..помина и тоа носам спецификации и се ок ка ви се јавиме утре .
Се јавуваат следниот ден и ми вика типката ни требаат и спецификации од друг член од фамилија да гарантира за вас...и тука попиздев и им реков ебете се и вие и силк роуд си отидов у стопанска земав кредит и си ја подигнав графичката у кеш која уствсри беше резервирана за мене (за на рати) значи дур траеше чела таа постапка нркој ако дојде и ја платеше у кеш ке му ја дадеа него

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
ОФ: Претпоставувам профилов е направен за хејт строго...

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
незнам зашто така мислиш не си имал некад лоши исуства со горе-наведените? башка неам друга работа па ке хејтам на форуми за работи од пред 2-3 години ...

Software

lurker
15 август 2007
591
357
Роднини мои пред еден месец од Нептун купиле нов телевизор 500 евра. Одат дома го монтираат екранот скршен и не им признааат гаранција им викаат вие сте го лупнале при транспорт. Ајде пазарна инсепкција и таму бадијала немаш никаков доказ дека ти не си виновен дека таков ти го дале. Тоа со проверка во салон е чиста сметка.

Роднини мои пред еден месец од Нептун купиле нов телевизор 500 евра. Одат дома го монтираат екранот скршен и не им признааат гаранција им викаат вие сте го лупнале при транспорт. Ајде пазарна инсепкција и таму бадијала немаш никаков доказ дека ти не си виновен дека таков ти го дале. Тоа со проверка во салон е чиста сметка.

Чекај малце, сакаш да ми кажеш дека го провериле во салон дека е ок, си го однеле дома и укапирале дека е скршен? Не ми личи ко Нептун да се криви тука.

Software

lurker
15 август 2007
591
357
Чекај малце, сакаш да ми кажеш дека го провериле во салон дека е ок, си го однеле дома и укапирале дека е скршен? Не ми личи ко Нептун да се криви тука.

Телевизорот не бил пробан во салон им го дале запакуван.

kirev

senior
31 мај 2010
9.044
7.716
Има намера од продавачите - НЕПТУН мене ми отварале и пробале телевизор и ми дадоа да потпишам. И многу луѓе тука пријавуваат таква пракса. Како баш кај луѓево случајно не го проверувале во дуќан и не им дале да потпишат... Премногу случајности.
Продавачите знаеле дека е скршен.
Нека пријават во инспекција дека не им ги провериле при купување и не им дале да потпишат дека е во ред. Не може формуларот да важи само за заштита на продавачот.

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Обично Нептун ако ти го достават до дома, бараат да го провериш веднаш.
Мене фрижидерот ми дојде со скршена фиока, не видов кога го донеле, отидов после некој ден и ми ја сменија без проблем...
Арно ама од Нептун до дома успеав да ја скршам новата! Морон! Али не се они криви....

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.132
1.530
Скопје
И јас сега пред некој месец кога зимав телевизор од Нептун, инсистираа да го отворат таму и да го проверат.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно