Мн си заебан другар, си мерисаа на пушено уште кога ги извадив од кутијата. А кога веќе работиш во сетек, дали си во сервис, да дојдам утре да се видиме, да го провериш на лице место пред мене? Па може и од сланината на крај да поделиме![]()
Купила мајками некоја машина за перење алишта. На дечките што ја донеле им било тешко да ја качат 10m по скали па седеше во двор цел ден додека не се вратам дома да ја качам. Добро што не заврна.
Ко ќе се погодит брашното за штанглиците и мекиците. АУ. lit afПа тоа е бе другар. Кој ти е крив што си се најал. Ние у Сетек не сме криви за тоа. Сеа да ти викнеме пазарна инспекција дома да те фатиме како се свињариш па да ти опнеме една тужба за нарушување на углед..... Микрофонот не работел, па кога го р'каш со сланина нормално дека нема да ти работи.
Викајте да му идеме сите на @Astro сервисерот у сетек да го згрбачиме од ќотек, исто и мене ме има заебено само тогаш на туршија мирисаше Cccc он на мене...Ептен се праи курназ, а работи онаму на рузвелтова у сервисот, ај му идеме заедно да види он сланина..
Во 2D. Во тлоцрт работат.„Дечките“ не се криви (иако од почит морале да дигнат). Криви се продавачите со лажното рекламирање - достава ДО вашиот дом. Не живеам на тротоар еб*те
А кога веќе работиш во сетек, дали си во сервис, да дојдам утре да се видиме
Па нормално дека ќе ќутат, некултурно е од твоја страна да го прекинуваш човекот дур јаде...Ма каков Сетек, не работам во Сетек скраја да е.
Туку многу се разбацуеш со деталиве, поентата ми беше, ќе се најде некој „паметен“ во Сетек у сериозен муабет ќе ја тресне глупоста што ти ја смислив јаако му даеш многу детали. Ќе рече од киселината од туршијата ти се ствара калиумова со и тоа ја блокра мембраната на микрофонот
h:
Леле уште не можам да ја извада оф глава сликата со сцената во салонот на Рузвелтова. Влагам унутра и смрди-корне на бурек со месо и кромид стар 3 дена. Доаѓам на пулт и го гледам типот напунил уста до даска со бурек, а до него колешката нешто си чепка на компјутер.
Чекам едно минута време или овој да голтне или таа да зуцне нешто ама узалуд. Велам, добар ден, работите? А она ми вика: Да, повелете![]()
Па нормално дека ќе ќутат, некултурно е од твоја страна да го прекинуваш човекот дур јаде...
Си требало да причекаш да се најаде, да му кажеш на здравје, да го прашаш дали се најаде како што треба, ако не да тркнеш да му земаш уште еден четврт, ако одговорел да, да го понудиш орбит/аирвејс мастика ( ако немаш да тркнеш, да купиш ), и после тоа откако ќе се увериш дека е под контрола, да му се извиниш и да му поставиш две прашања, од кое првото би било " Извинете Господине, смеам ли да се дрзнам и да ви поставам прашање“ ? Ако ти одговорел може, си тераш, ако не, ќе си ја пробаш среќата повторно некој друг ден...
Бреее некултура!!
Човек учи од грешките дур е жив, млад си ќе научиш бон-тон.Стварно у *ичку татер, а мајка ми наставничка е, ништо не ме научила на понашање.
Човек учи од грешките дур е жив, млад си ќе научиш бон-тон.
![]()
Од Сет ми носеа фрижидер и пошто знам како треба со луѓе, го имаш следниот момент. "Здраво, дечки како сте? Што ќе се напиете?" (Уште не излезени од комбе)
*Вадам 300 денари му ги ставам на едниот у џеб и викам.
"Сигурно немам таков пијалок дома, а ве гледам бајаги жедни сте."
Сватија колку е саат, земаа го качија, го отпакуваа, го наместија и фрлија ѓубрето. Не заборавајте ова е Македонија и работите сегде функционираат на овој начин.
А за фирмите што работат по стандарди свака им част.
А што ако ти кажам дека во банка на шалтер примаат далеку повеќе мизерна од тие што вршат достава. Така да оставај бакшиш и во банка.Во нормални градови нормално е ова да се типуваат луѓето што ќе ти донесат/работат/монтираат нешто по дома, поради природата на работата. Ако е нормално бакшиш во кафич/кафана да се остави, зошто не и на овие луѓе кои ако носат кај сите машини внатре во домот ќе им се смачи од сите луѓе и од нивната работа после 1 недела. После не оставале и не помагале.... Почит кон луѓето и не е така страшна работа.
Па дури и кога се плаќа доставата ВО домот, нормално е некој бакшиш да им се даде. Зошто тие работат за плата која е веројатно многу мизерна.
"Здраво, дечки како сте? Што ќе се напиете?" (Уште не излезени од комбе)
*Вадам 300 денари му ги ставам на едниот у џеб и викам.
"Сигурно немам таков пијалок дома, а ве гледам бајаги жедни сте."
Сватија колку е саат, земаа го качија, го отпакуваа, го наместија и фрлија ѓубрето.
Некое сценарио за мафијашки филм да не вежбаше?
Јас би се навредил од ваков однос. Можеш едноставно да кажеш нешто во стилот "Ќе ви доплатам 300 денари за да го наместите дома" и ќе го имаш истиот резултат. Нема потреба од вакво филмање.
Некое сценарио за мафијашки филм да не вежбаше?
Јас би се навредил од ваков однос. Можеш едноставно да кажеш нешто во стилот "Ќе ви доплатам 300 денари за да го наместите дома" и ќе го имаш истиот резултат. Нема потреба од вакво филмање.
Chill, све беше кажано човечки и без курчење. Не смеат да земат пари за местење, па затоа им даваш за "сок". Ши*о кога подмитува ти вика еден чај да пиеш од мене...абе ич да не се знаело со луѓе, аххх.У принцип тачно, ама зависи одместо до место и од човек до човек.
Мене така да ми бута некој пари во џеб и да ми намигнува ќе му у-у-уучукам една!
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
VGA INNO3D GT1030 2GB DDR5, LP PASSIVE, DVI-D, HDMI, N1030-1SDV-E5BL
5.520,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH Bloody Gaming R72 PRO, 2.4Ghz+USB, 26000CPI, 1000Hz, Black, R72 PRO
2.310,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5080 WINDFORCE OC SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5080WF3OC-16GD
93.990,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset Virtuoso Max Wireless RGB w/microphone, 2.4Ghz/Bluetooth/Type-C, Black, CA-9011372-WW
18.540,00 ден