Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ваши искуства со Сетек

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.290
11.813
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Мн си заебан другар, си мерисаа на пушено уште кога ги извадив од кутијата. А кога веќе работиш во сетек, дали си во сервис, да дојдам утре да се видиме, да го провериш на лице место пред мене? Па може и од сланината на крај да поделиме :)

Ептен се праи курназ, а работи онаму на рузвелтова у сервисот, ај му идеме заедно да види он сланина..

Draynor

hello world
16 април 2016
50
57
Draynor's setup  
Processor & Cooler
I5-6500
Motherboard
Asus H-110
Storage
Wd 1tb
PSU
Antec 700
RAM
8gb Kingston
Video card
Asus R9 290
Case
Deepcool Kendomen
OS
Windows 10
Купила мајками некоја машина за перење алишта. На дечките што ја донеле им било тешко да ја качат 10m по скали па седеше во двор цел ден додека не се вратам дома да ја качам. Добро што не заврна.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Да бидеме искрени на секоја достава по 10 метра и не е малце. Но ако виделе дека нема кој, барем човечни да биле, да помогнат...или да имаат опција за доплата до врата.

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
@Astro

Немој со вакви постови ке мисли некој виситина е... xD

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
849
733
Купила мајками некоја машина за перење алишта. На дечките што ја донеле им било тешко да ја качат 10m по скали па седеше во двор цел ден додека не се вратам дома да ја качам. Добро што не заврна.

Нешто слично имав и јас само не со машина за перење него со инвертер,се вракам дома глеам стои во дворот,викање такси товарање и вракање во продавница до горе,што е работава не сум задоволен од производот Thank You And Fuck You

toplel

user
18 август 2016
1.061
1.546
Па тоа е бе другар. Кој ти е крив што си се најал. Ние у Сетек не сме криви за тоа. Сеа да ти викнеме пазарна инспекција дома да те фатиме како се свињариш па да ти опнеме една тужба за нарушување на углед..... Микрофонот не работел, па кога го р'каш со сланина нормално дека нема да ти работи.
Ко ќе се погодит брашното за штанглиците и мекиците. АУ. lit af
fire_1f525.png
ok-hand-sign_1f44c.png

Последна промена:

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Ептен се праи курназ, а работи онаму на рузвелтова у сервисот, ај му идеме заедно да види он сланина..
Викајте да му идеме сите на @Astro сервисерот у сетек да го згрбачиме од ќотек, исто и мене ме има заебено само тогаш на туршија мирисаше Cccc он на мене...
giphy.gif

17IlxAF

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
„Дечките“ не се криви (иако од почит морале да дигнат). Криви се продавачите со лажното рекламирање - достава ДО вашиот дом. Не живеам на тротоар еб*те
Во 2D. Во тлоцрт работат.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
А кога веќе работиш во сетек, дали си во сервис, да дојдам утре да се видиме

Ма каков Сетек, не работам во Сетек скраја да е.
Туку многу се разбацуеш со деталиве, поентата ми беше, ќе се најде некој „паметен“ во Сетек у сериозен муабет ќе ја тресне глупоста што ти ја смислив ја :D ако му даеш многу детали. Ќе рече од киселината од туршијата ти се ствара калиумова сол и тоа ја блокра мембраната на микрофонот :eek:h:

Леле уште не можам да ја извада оф глава сликата со сцената во салонот на Рузвелтова. Влагам унутра и смрди-корне на бурек со месо и кромид стар 3 дена. Доаѓам на пулт и го гледам типот напунил уста до даска со бурек, а до него колешката нешто си чепка на компјутер.

Чекам едно минута време или овој да голтне или таа да зуцне нешто ама узалуд. Велам, добар ден, работите? А она ми вика: Да, повелете :D

giphy.gif

Последна промена:

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Ма каков Сетек, не работам во Сетек скраја да е.
Туку многу се разбацуеш со деталиве, поентата ми беше, ќе се најде некој „паметен“ во Сетек у сериозен муабет ќе ја тресне глупоста што ти ја смислив ја :D ако му даеш многу детали. Ќе рече од киселината од туршијата ти се ствара калиумова со и тоа ја блокра мембраната на микрофонот :eek:h:

Леле уште не можам да ја извада оф глава сликата со сцената во салонот на Рузвелтова. Влагам унутра и смрди-корне на бурек со месо и кромид стар 3 дена. Доаѓам на пулт и го гледам типот напунил уста до даска со бурек, а до него колешката нешто си чепка на компјутер.

Чекам едно минута време или овој да голтне или таа да зуцне нешто ама узалуд. Велам, добар ден, работите? А она ми вика: Да, повелете :D
Па нормално дека ќе ќутат, некултурно е од твоја страна да го прекинуваш човекот дур јаде...
Си требало да причекаш да се најаде, да му кажеш на здравје, да го прашаш дали се најаде како што треба, ако не да тркнеш да му земеш уште еден четврт, ако одговорел да, да го понудиш орбит/аирвејс мастика ( ако немаш да тркнеш, да купиш ), и после тоа откако ќе се увериш дека се е под контрола, да му се извиниш и да му поставиш две прашања, од кое првото би било " Извинете Господине, смеам ли да се дрзнам и да ви поставам прашање“ ? Ако ти одговорел може, си тераш, ако не, ќе си ја пробаш среќата повторно некој друг ден...
Бреее некултура!!

Последна промена:

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Па нормално дека ќе ќутат, некултурно е од твоја страна да го прекинуваш човекот дур јаде...
Си требало да причекаш да се најаде, да му кажеш на здравје, да го прашаш дали се најаде како што треба, ако не да тркнеш да му земаш уште еден четврт, ако одговорел да, да го понудиш орбит/аирвејс мастика ( ако немаш да тркнеш, да купиш ), и после тоа откако ќе се увериш дека е под контрола, да му се извиниш и да му поставиш две прашања, од кое првото би било " Извинете Господине, смеам ли да се дрзнам и да ви поставам прашање“ ? Ако ти одговорел може, си тераш, ако не, ќе си ја пробаш среќата повторно некој друг ден...
Бреее некултура!!

Стварно у *ичку татер, а мајка ми наставничка е, ништо не ме научила на понашање.

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB

darencee

hello world
8 јуни 2017
64
43
Добро бе, ај што ги хејтаме овие вработениве ќе разберам. АМа кој е бе тој газда на оваа глобално позната компанија :D

alexandar11

hello world
11 јануари 2010
463
210
И Нептун и една друга локална продавница за бела техника мене не сакаа да ми помогнат околу камин, машина за перење, голем комбиниран фрижидер, така да исти се сите кога се работи за достава. И продавници за бела техника и за мебел и за градежни материјали што имам купувано. Да се само Сетек добро ќе е.

Ќе ти остават на улица и ќе си отидат.
Така им е наредено, достава до вашиот дом. Имаат други производи за достава и на секој ако од почит му помагаат...

Затоа ти се јавуваат кога највеќе ти одговара за да го донесат производот и мора да имаш луѓе за да го внесат внатре. И вие да работите таму исто ќе се однесувате, а сеа само тука кажувате дека од почит требало да и ја однесат машината каде треба.

Овде ќе ги пофалам АМЦ иако не се многу за фалење. Од кај нив земав клима за кај баба ми затоа што таму ја имаше само на лагер и се договорив тие да и ја достават до дома и да ја монтираат.

Порано ни до врата не ги носеа, сега па и внатре да ви ги внесат ако жената е сама дома. Сега барем е бесплатен транспортот и е кога сакате и каде сакате. Ќе си дојде сопругот, децата и ќе договориш достава.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.290
11.813
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Кога се работи за достава, мене Техномаркет ми се закон. Господине, сакате достава ДО домот, или ВО домот, качување до горе, исфрлање на стариот апарат и качување на новиот чини 300 денари.
500 имате! Благодарам.

Кога се работи за Сетек, достава е научна фантастика, во три салони морав да одам прашам колку точно има одреден бојлер гаранција, и каде го има на лагер, едвај се организираа да ми кажат. После страв ми беше да прашувам за достава.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Од Сет ми носеа фрижидер и пошто знам како треба со луѓе, го имаш следниот момент. "Здраво, дечки како сте? Што ќе се напиете?" (Уште не излезени од комбе:D)
*Вадам 300 денари му ги ставам на едниот у џеб и викам.
"Сигурно немам таков пијалок дома, а ве гледам бајаги жедни сте."
Сватија колку е саат, земаа го качија, го отпакуваа, го наместија и фрлија ѓубрето. Не заборавајте ова е Македонија и работите сегде функционираат на овој начин.

А за фирмите што работат по стандарди свака им част.

Fearless

lurker
22 јули 2009
793
262
Скопје
Од Сет ми носеа фрижидер и пошто знам како треба со луѓе, го имаш следниот момент. "Здраво, дечки како сте? Што ќе се напиете?" (Уште не излезени од комбе:D)
Сватија колку е саат, земаа го качија, го отпакуваа, го наместија и фрлија ѓубрето. Не заборавајте ова е Македонија и работите сегде функционираат на овој начин.

А за фирмите што работат по стандарди свака им част.

Во нормални градови нормално е ова да се типуваат луѓето што ќе ти донесат/работат/монтираат нешто по дома, поради природата на работата. Ако е нормално бакшиш во кафич/кафана да се остави, зошто не и на овие луѓе кои ако носат кај сите машини внатре во домот ќе им се смачи од сите луѓе и од нивната работа после 1 недела. После не оставале и не помагале.... Почит кон луѓето и не е така страшна работа.

Па дури и кога се плаќа доставата ВО домот, нормално е некој бакшиш да им се даде. Зошто тие работат за плата која е веројатно многу мизерна.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Во нормални градови нормално е ова да се типуваат луѓето што ќе ти донесат/работат/монтираат нешто по дома, поради природата на работата. Ако е нормално бакшиш во кафич/кафана да се остави, зошто не и на овие луѓе кои ако носат кај сите машини внатре во домот ќе им се смачи од сите луѓе и од нивната работа после 1 недела. После не оставале и не помагале.... Почит кон луѓето и не е така страшна работа.

Па дури и кога се плаќа доставата ВО домот, нормално е некој бакшиш да им се даде. Зошто тие работат за плата која е веројатно многу мизерна.
А што ако ти кажам дека во банка на шалтер примаат далеку повеќе мизерна од тие што вршат достава. Така да оставај бакшиш и во банка.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
"Здраво, дечки како сте? Што ќе се напиете?" (Уште не излезени од комбе:D)
Сватија колку е саат, земаа го качија, го отпакуваа, го наместија и фрлија ѓубрето.

Некое сценарио за мафијашки филм да не вежбаше?
Јас би се навредил од ваков однос. Можеш едноставно да кажеш нешто во стилот "Ќе ви доплатам 300 денари за да го наместите дома" и ќе го имаш истиот резултат. Нема потреба од вакво филмање.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Јас би се навредил од ваков однос. Можеш едноставно да кажеш нешто во стилот "Ќе ви доплатам 300 денари за да го наместите дома" и ќе го имаш истиот резултат. Нема потреба од вакво филмање.

У принцип тачно, ама зависи одместо до место и од човек до човек.
Мене така да ми бута некој пари во џеб и да ми намигнува ќе му у-у-уучукам една!

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321

У принцип тачно, ама зависи одместо до место и од човек до човек.
Мене така да ми бута некој пари во џеб и да ми намигнува ќе му у-у-уучукам една!
Chill, све беше кажано човечки и без курчење. Не смеат да земат пари за местење, па затоа им даваш за "сок". Ши*о кога подмитува ти вика еден чај да пиеш од мене...абе ич да не се знаело со луѓе, аххх.
И у кафана кога се иде прво со келнерот другар стануваш па нарачуваш, сепак он ти го носи јадењето...if you know what i mean.

Последни теми

Последни огласи

На врв