bxxxn
user
- 11 март 2011
- 1.660
- 1.812
Благодарам, ми заштеди бушење ѕид
Благодарам, ми заштеди бушење ѕид
А ресивер за тв?Дали лан кабелот од Max TV може да се "умножи" со свич, т.е. од еден кабел да се продолжи во плус два за во две соби на пример?
Е за што да пријавам за торенти?![]()
За оние 100 MB bin фајловите зборуваш? Па таму додека да кликнам да видам тој веќе е симнат, не можам да видам со колку.Со тест фајлови од постовите предходно како стои?
А ресивер за тв?![]()
Пробај на десктоп со лан кабел друже, и кај мене е таа брзина 400/400mbps преку вифи, треба појак рутер за целосната брзина.Исто и кај мене. На Wi-Fi сум и немам некоја дополнителна опрема (рутерот е само + TV Box).
Брзината не оди повеќе од 400/400. Вчера активирав од кај 13 часот па ќе пробам и денес после тоа време.
Благодарам, ми заштеди бушење ѕид![]()
Може, пробано, ќе си доплатиш за рисивер 100 денари само/месечно.Дали лан кабелот од Max TV може да се "умножи" со свич, т.е. од еден кабел да се продолжи во плус два за во две соби на пример?
Тие што имаат над 2000 mbps 5GHz, ама мора да имаш и опрема што ќе ја искористи цела брзина.каков е тој јак рутер што може 1гб брзина да извади преку вифи ?
Еден кабел - еден ТВ бокс. Плаќам за 4 бокса дома, вториот мислам дека е 250ден месечно, а за трет и четврт плаќам по 130ден. Сите три доле на 1 спрат се ставени на свич, а свичот во рутер.Треба да пуштам допрва кабел позади лајсна, поентата беше дали да пуштам еден или два кабли, посекако ќе биде еден рисивер![]()
Ако е втор ресивер мислам се плаќа 1000 денари еднократно и толку, а за трет мислам е 100 денари месечноМоже, пробано, ќе си доплатиш за рисивер 100 денари само/месечно.
Ако е втор ресивер мислам се плаќа 1000 денари еднократно и толку, а за трет мислам е 100 денари месечно
Може, пробано, ќе си
Толку е за втор а гледаш за 3,4 и 5 по 130 денари
@bxxxn кабелот за макс тв можеш да го приклучиш во свич слободно ама ќе ти праќа само ип за МАКС ТВ на него нема интернет.
Така кај што ти е ресиверот ставаш свич од свич во ресиверот и потоа другите порти сите се за макств.
Така си кратиш на кабел пуштање и влечење.
Целата работа е да запамтиш дека портите на рутерот кои се за ТЕЛЕВИЗИЈА по нив иде само ИПТВ ПРОТОКОЛ а не ИНТЕРНЕТ ПРОТОКОЛ.
Иначе колку сакаш можеш свичови да ставиш секаде само да се гигабитни за да немаш проблем со компатибилноста бидејќи рутерот на телеком е гигабитен т.е портите се.

. RIP in peace, ИТ ТехнологијаИПТВ ПРОТОКОЛ а не ИНТЕРНЕТ ПРОТОКОЛ.
A што значи ИП во ИПТВ ако не те мрзи ?
За МаксТВ доста се 100М свичови, нема потреба од гигабитни.
Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
Затоа и го споделив скриншотот.бидејќи рутерот на телеком е гигабитен т.е портите се.
Што имаш уклучено на Лан1? Има тој уред гигабитна порта? Кабелот саглам ти е? Минимум кат 5е со сите парици?Затоа и го споделив скриншотот.
![]()
Зошто на Лан 1 која е интернет порта ми дава 100 а не 1000? Како да го користам тој гигабитен интернет сега јас?
Лан 2 од скриншотот е свичот, кога го префрлив на Лан 4 како шо кажа, таа порта стана гигабитна, а Лан 1 останува 100.. Нели треба автоматски да смени од 100 на 1000 ако веќе имам гигабитен интернет?
На Вифи го дава максимумот а на кабел не.
Погледнете го атачментот 117315
NET ACCESS POINT CUDY AP3600-P, BE3600 2.5GbE PoE, 5-Stream Dual-Band Wi-Fi 7, 130m2, wall/ceiling-mount, (POE Adapter included), AP3600-P
6.000,00 ден
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH FSTYLER FG35CS, White, FG35CS Plus
520,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден
MOUSE WIRED A4TECH Bloody Gaming, L65 Max Honeycomb , RGB, USB, 12000CPI, Black
990,00 ден
PSU 750W LIAN LI SFX SP750 V2 80 Plus GOLD, FULL MODULAR, WHITE, SP750G
8.000,00 ден