Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.795
4.511
Неготино
Дечки шо може да е проблем, на Mi 5 на потемна слика се намалува светлината, на посветла дава нормално. У игрица при промена на бои трепка екранот. Auto brightness е исклучено.

И

Избришан член 36024

Гостин
Decki sakam da ve prasam(posebno za xiaomi korisnicite se odnesuva ova). Planiram da zemam Mi A2 telefon. Od moj prijateli slusam deka xiaomi telefonite necinat, deka kocat edno drugo. E sega mi treba vaseto mislenje za xiaomi telefonite dali e to vistina deka tie posle kratok period na koristenje ke kocat(Pravam muabet za xiaomi telefoni od 2017 i 2018 godina).

Avid

senior
21 јануари 2009
6.442
11.498
Скопје
Decki sakam da ve prasam(posebno za xiaomi korisnicite se odnesuva ova). Planiram da zemam Mi A2 telefon. Od moj prijateli slusam deka xiaomi telefonite necinat, deka kocat edno drugo. E sega mi treba vaseto mislenje za xiaomi telefonite dali e to vistina deka tie posle kratok period na koristenje ke kocat(Pravam muabet za xiaomi telefoni od 2017 i 2018 godina).
Не е вистина.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.098
6.041
Не само што не е вистина, туку е лага. Поготово за Шаоми од 2017/2018та година.

Andrej666

hello world
8 февруари 2015
99
31
Зависи,ако другaрчето твое ја има напунето меморијата со песни од цеца и фортнајт инсталирано ќе кочи нормално?

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
ова прашање не мора да добие одговор, затоа што ако пролисташ 5-10 страни назад и ги прочиташ сите мислења, ќе си го добиеш сам одговорот на прашањето.

Инаку да те демантирам на тема колку е тапа шаоми, "А" серијата (А1, А2) се посебно добри телефони, особено за парите за кои може да се добијат.

dule_

hello world
7 март 2015
264
158
Кој recovery да го инсталирам за да седи нонстоп инсталиран зошто со twrp после рестартирање на телефонот се губи?

Sent from my MI 6 using Tapatalk

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
Кој recovery да го инсталирам за да седи нонстоп инсталиран зошто со twrp после рестартирање на телефонот се губи?

Како што и кажа иксЛејзибојикс: "E sega mi treba vaseto mislenje za xiaomi telefonite dali e to vistina deka tie posle kratok period na koristenje ke kocat(Pravam muabet za xiaomi telefoni od 2017 i 2018 godina)." Па се губат, рестартираат, свашта...
Ај да скратам - после тврп инсталација влегуваш, правиш формат дата и потоа повторно ребут во рековери.

Sent from my MI 4W using Tapatalk

dule_

hello world
7 март 2015
264
158
Како што и кажа иксЛејзибојикс: "E sega mi treba vaseto mislenje za xiaomi telefonite dali e to vistina deka tie posle kratok period na koristenje ke kocat(Pravam muabet za xiaomi telefoni od 2017 i 2018 godina)." Па се губат, рестартираат, свашта...
Ај да скратам - после тврп инсталација влегуваш, правиш формат дата и потоа повторно ребут во рековери.

А со формат дата се ќе ми се избрише така? Ако да, не ми треба така да ставам twrp. Сакам да останам на истиот ром само да инсталирам twrp.

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
А со формат дата се ќе ми се избрише така? Ако да, не ми треба така да ставам twrp. Сакам да останам на истиот ром само да инсталирам twrp.

Инсталирај влези и веднаш ребут во рековери пробај

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292

Не треба формат дата за кастом рековери. Отклучи бутлоадер, флешувај преку компјутер тврп, влези во тврп, направи disable dm verify и пак рестарт во тврп и тоа е. На јутјуб имаш многу видеа како да го направиш ова.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

И

Избришан член 36024

Гостин
Xiaomi Mi A2 vs Xiaomi Redmi Note 6 pro. Koj e podobar? Poveketo se fokusiram na toa koj ima pouba kamera, no isto taka i na drugite performansi.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.098
6.041
Покофонов толку е гробишта со тачот?

Успевате да го користите? Кој му касни на ивиците, кој има фантом прст... си плакало мајката.

А?

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Покофонов толку е гробишта со тачот?

Успевате да го користите? Кој му касни на ивиците, кој има фантом прст... си плакало мајката.

А?
веќе последниот бета апдејт од миуи го фиксна проблем со тачскринот

mdeni

senior
24 септември 2012
6.098
6.041
Секој прави грешки. Фраер е тој што ќе поправи грешки.

Ај ќе гуглам примери да видам дали работи океј после апдејтот и дали е [SOLVED]

• ми се допаѓа
Реакции: marv

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Секој прави грешки. Фраер е тој што ќе поправи грешки.

Ај ќе гуглам примери да видам дали работи океј после апдејтот и дали е [SOLVED]
Да, но кога некој ќе купи телефон тој очекува и веднаш да може да го користи, а не да чека месеци апдејти за да се среди основната функција на телефонот за да може да го користи.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

ssensseii

read-only
22 јануари 2016
4
0
Дали телефоните Xiaomi во телеком се дистрибуирани од страна на hi store? за нептун и вип прочитав дека се

mikac

read-only
12 декември 2014
35
43
mikac's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 7 7800X3D Gaming Processor & Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Asus Prime X670E- PRO WiFi
Storage
SAMSUNG 980 Pro 1 TB + SAMSUNG 980 Pro 2 TB
PSU
BeQuiet pure Power 12m 1000W
RAM
G.Skill 6000MHz CL30 G.SKILL Trident Z5 NEO AMD EXPO matte black
Video card
GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD GeForce GTX 970 4GB
Case
BeQuiet pure base 500dx
Mouse
Logitech g102 lightsync
Keyboard
Genesis Gaming Thor 300 Mechanical Brown Switch
Audio
onboard
Monitor
LG 27GP850-B
OS
Windows 11, X64

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Дали телефоните Xiaomi во телеком се дистрибуирани од страна на hi store? за нептун и вип прочитав дека се
Да пошо Вип и Телеком се сестрински фирми. Еден газда две фирми. Хај ги снабдува и двете со телефони.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно