Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Само да ве известам дека Дуна почнале да носат Хиаоми производи,не само телефони него све од светот на Ми,а телефоните се за европски пазар.

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Како тргнало овие ќе формираат здружение на овластени Xiaomi дистрибутери во РМ.

smole

poweruser
18 април 2007
3.899
4.580

Не знам за кој оператор и место збориш. Во Скопје Телеком пичи со 4G+ 150Mbps down на спидтест, јас сум презадоволен.

Грчка и Србија имаат очај мобилен нет, очај. Пред нив сме светлосни години и за мобилен нет и за фиксен нет.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Не знам за кој оператор и место збориш. Во Скопје Телеком пичи со 4G+ 150Mbps down на спидтест, јас сум презадоволен.

Грчка и Србија имаат очај мобилен нет, очај. Пред нив сме светлосни години и за мобилен нет и за фиксен нет.
Појди во руралните места да видиш колку е добар. За Скопје знаеме дека е добар.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Појди у Немачко у руралните да видиш, појди у шумадија да видиш, појди у грција у село ќе видиш. Па не измислија нашиве покриеност на население, а не на територија. Секаде е исто дури и не сме така лоши.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.639
Чепкајки низ тоа фиоките, заприметив дека имам останато нешто ситно галантерија за Xiaomi, веројатно некој ја резервирал па му текнало да се откаже, а за 150ден не ми се замарало ни мене.

Така да имам и ги подарувам (да не ми фаќаат место :) )
  1. Ми А1 - проѕирна силиконска маска
  2. Ми А1 - розева гумена маска
  3. Редми Про - заштитно стакло (бело)
  4. (Cafele) Ми 6 - црна гумена маска.

Подигање во околина на Сити Мол.

Bravo

hello world
12 декември 2015
221
319
Офтопик,
дали има некој црно ремче за mi band 2, да купам од него, да не чекам од нет?

bon_ton

read-only
27 ноември 2016
23
3
Дечки ако може помош малце..... Се мислам да купам помеѓу:

1. Redmi 5 Plus
2. Mi A1

Што е подобар избор?

maci

poweruser
2 април 2008
3.383
972
Имав ист таков проблем на Жаоми RMN2, си купив ново флетче од али и го сменив.

4ikjbLwhrMltRqjH.medium

Пошто тебе ти е под гаранција трк до асса одма ќе го средат.
Исто и јас на истиот телефон.околу 100 ден е флетот на али

Испратено од Redmi Note 2 преку IT.mk форум апликација

BlueBaron

hello world
19 јануари 2016
288
253
Скопје

Зависи за кој како. Пример во Скопје, 4Г-то на ВИП работи супер дури и на руралните и околните места.

А друг пример, во Кичево во самиот град кога идам на гости мака мачам со 4Г-то. Те, незнам поради која причина ни 4Г немам, на 3Г ми стои. А за разлика од самиот град, кога идам во некој од околните Кичевски села, 4Г-то работи одлично. Можда заради мојот RN4X кој ги нема сите бендови, али јбг се живее. :)

Buzuki

hello world
16 јули 2013
202
52
Дечки најверојатно е више правен муабетот али неможам да најдам..
Некој да ми кажи збор два за хиаоми ми 8 ? Гледам го има по 430 евра а вади одлични перформанси, подобри од 80% поскапи телефони.

Највише што ме интересира е како е квалитетот со тоа што е прилично евтин ? Сигурно несакам да цркни по 2 месеци користење ?

Последна промена:

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
803
620
Некој да ми кажи збор два за хиаоми ми 8 ? Гледам го има по 430 евра а вади одлични перформанси, подобри од 80% поскапи телефони.

Највише што ме интересира е како е квалитетот со тоа што е прилично евтин ? Сигурно несакам да цркни по 2 месеци користење ?
Еве долу на мојот потпис... Работи 3 години и 4 месеци, подобро од било кога. Апдејти и преинсталации, на жешко и мраз ладно време... Нон стоп 24/7 како бившите и сегашни влади на Мјанмар ;) купи си го, ако е поефтино само внимавај од каде купуваш! Поздрав

Sent from my MI 4W using Tapatalk

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo

Само да се разбереме. Mi8 моментално е најбрз телефон на планетава.

Tobey

hello world
23 април 2017
211
48
Само да се разбереме. Mi8 моментално е најбрз телефон на планетава.
Ами најбрз тикви, најбрз е оне плус 6 благодарение на скратени анимации и системска оптимизација. Немам ништо против Шаоми, нудат одлична вредност за парите и сега со поко лаунчер мислам дека ќе имаат подопадлив интерфејс за европјаните и америте. Ама според мене се далеку зад ајфоните во корисничко искуство со подолги и поубави за око анимации. Дали некој е упатен зошто тоа уште не му успеа ниту на гоогле со пикселите?

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
461
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB EZEX
PSU
Cooler Master B Series 600W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Blue 1600 MHz
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate
Ами најбрз тикви, најбрз е оне плус 6 благодарение на скратени анимации и системска оптимизација. Немам ништо против Шаоми, нудат одлична вредност за парите и сега со поко лаунчер мислам дека ќе имаат подопадлив интерфејс за европјаните и америте. Ама според мене се далеку зад ајфоните во корисничко искуство со подолги и поубави за око анимации. Дали некој е упатен зошто тоа уште не му успеа ниту на гоогле со пикселите?
Ете мене лично гајле ми е за анимациите, ионака после Х време ги игнорира мозокот пасивно. Едино за фалење и првите неколку дена. После/освен тоа битно е да ја врши функцијата на телефон.

Tobey

hello world
23 април 2017
211
48
Само да ве известам дека Дуна почнале да носат Хиаоми производи,не само телефони него све од светот на Ми,а телефоните се за европски пазар.
Од каде оваа информација? Нема ништо на веб страната

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно