Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
803
620
Морално е да добиеш апдејт 9.6.4.0 но ако не е така, како што велиш симни го овај ром и од апдејтер пушти го да се инсталира… Global stable или global developer (Android 8)
MIUI ROM for Redmi 5/Plus - MIUI Downloads - Xiaomi MIUI Official Forum

Sent from my MI 4W using Tapatalk

Mikaxsus

hello world
19 јануари 2016
327
286
@Work
Mikaxsus's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 7700x @5.0Ghz w/ CM ML360 Illusion ARGB
Motherboard
GIGABYTE B650 GAMING X AX
Storage
4x2TB WDBlue, 1x1TB m.2 Samsung
PSU
Corsair HX850
RAM
2 x 16GB GSkill FlareX @5600Mhz
Video card
ASUS TUF RX 6800 XT 16GB OC
Case
Lian Li Lancool II Mesh C
Mouse
Razer DeathAdder V2 Pro Wireless
Keyboard
AJAZZ AK820 Pro + TITAN KEY EVA 01
Audio
DT 1990 PRO -> iFi Zen Dac v2 + Pro Audio T3+
Monitor
32" Samsung Odyssey G7 * 3
OS
Win 10

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Не е ова кастомче? Не сум баш едуциран во шиаомиво
Пааа да кастм ром е, базиран на чајна, со тргање на цел чајна блоатвер, и остали некои финти. Оптимизиран гпс за ЕУ, нема кинески букви, реклами итн... Оди на xiaomi.eu се пишуе да не копирам сега цел ферман.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.639
Заглавив со еден Redmi 5 Plus на:
FAILED (remote: Partition flashing is not allowed)
Иако со сигурност можам да потврдам дека бутлоадеро беше отклучен (имаше фејк ром инсталирано претходно 9.5.Х.Х.Х нешо мислам дека беше).

Некој да имал сличен проблем со ова?

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
803
620

Иако со сигурност можам да потврдам дека бутлоадеро беше отклучен (имаше фејк ром инсталирано претходно 9.5.Х.Х.Х нешо мислам дека беше).

Што флешуваш? Фастбут глобал стабилен?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509

Ако мислиш дека бил фејк некој, може и фејк да пишуело дека е унлокед. А може и да е флешнат па пак заклучен.
Ако мислиш дека е 100% отклучен види у девелопер сеттингс УСБ дебугинг и ОЕМ Унлок да се вклучени.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.639
Во EDL влегува?

Не, не влага у ЕДЛ, се рестартира.

Ако мислиш дека е 100% отклучен види у девелопер сеттингс УСБ дебугинг и ОЕМ Унлок да се вклучени.
USB Debugging и ОЕМ беа отклучени.
Можно е да се има локнато шо пробав да му Инсталирам глобален преку она "Choose update package" од Update апликацијата?

Инаку не сака воопшто да се пушти, заглавува цело време на Mi Recovery-то. (при проба со инсталирање преку Update го даде она "Are you sure you want to delete all files et etc..)

П.с. влага у Фастбут и го дава на "sudo fastboot devices".

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
803
620

Можно е да се има локнато шо пробав да му Инсталирам глобален преку она "Choose update package" од Update апликацијата?

Инаку не сака воопшто да се пушти, заглавува цело време на Mi Recovery-то. (при проба со инсталирање преку Update го даде она "Are you sure you want to delete all files et etc..)

Ми се чини дека не бил отклучен, пробај преку Mi PC suite (fastboot update ili recovery update) no so china beta rom...
Или тест поинт како крајна опција да се флешува.

Последна промена:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509

Влагаш уопште у рекавери?

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.639
Влагаш уопште у рекавери?

Влага у она Mi-Recovery 3.0 со "Reboot, Wipe Data и Connect with MiAssistant" опции.
Што е најлошо не сака воопште да се изгасе, на рестарт влага аутоматски у ова Ми Рекаверито. Друга опција е да стое упаљен у Фастбут.

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
803
620
Влага у она Mi-Recovery 3.0 со "Reboot, Wipe Data и Connect with MiAssistant" опции.
Што е најлошо не сака воопште да се изгасе, на рестарт влага аутоматски у ова Ми Рекаверито. Друга опција е да стое упаљен у Фастбут.
Mi pc suite recovery update а телефонот во ми рековери кликни во тоа connect with mi assistant и browse china developer zip fajl downloadiran на pc ...

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Mi pc suite recovery update а телефонот во ми рековери кликни во тоа connect with mi assistant и browse china developer zip fajl downloadiran на pc ...

Или флеш на ТВРП за тој телефон и после преку ТВРП флеш на што сакаш, например ЕУ стабилен ром.

dule_

hello world
7 март 2015
264
158
Fastboot oem device -info и види дали е отклучен бутлоадер.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.639

Не го препознава на Mi PC Suite, не сака воопшто да се поврзе тел со апликацијата, пробав и со Рековери и со Фастбут.

Fastboot oem device -info и види дали е отклучен бутлоадер.
> error: invalid vendor id 'nfo': (не, немам заборавено i пред nfo)

Или флеш на ТВРП за тој телефон и после преку ТВРП флеш на што сакаш, например ЕУ стабилен ром.
не сакаше ни флеш на ТВРП, дава исто некој ерор, мислам со token missing дека беше.

Ако нешто е од помош, копиран е Global Stable, ром во ново-креиран фолдер "downloaded_rom", и кликнато Choose update package и изберен истиот тој РОМ. Во другу упатство читнав дека треба да се преименува истиот тој ром во "update.zip", нешто што тука не беше направено...

Друго, на влегување во Mi Recovery - најдоле со црвени букви пишува "This MIUI version can't be installed on this device"... како да пробува да го инсталира горе споменатиот РОМ ново на ново на ново, и да заглававува тука на ова...

Друга опција што ми се има мене десено со стар Ноте 4, влезе во Бутлуп, го оставив да падне батеријата (за да се изгаси), и на доаѓање на 15% на батеријата - сам си направи некој rollback до претходна верзија и ми се врати во нормала. Се мислам да не пробувам со Testpoint method сеуште да почекам да видам ова дали ќе фати со ролбек-от...

Слика 1
Слика 2

Последна промена:

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
803
620
Не го препознава на Mi PC Suite, не сака воопшто да се поврзе тел со апликацијата, пробав и со Рековери и со Фастбут.

не сакаше ни флеш на ТВРП, дава исто некој ерор, мислам со token missing дека беше.

Ако нешто е од помош, копиран е Global Stable, ром во ново-креиран фолдер "downloaded_rom", и кликнато Choose update package и изберен истиот тој РОМ. Во другу упатство читнав дека треба да се преименува истиот тој ром во "update.zip", нешто што тука не беше направено...

Друго, на влегување во Mi Recovery - најдоле со црвени букви пишува "This MIUI version can't be installed on this device"... како да пробува да го инсталира горе споменатиот РОМ ново на ново на ново, и да заглававува тука на ова...

Друга опција што ми се има мене десено со стар Ноте 4, влезе во Бутлуп, го оставив да падне батеријата (за да се изгаси), и на доаѓање на 15% на батеријата - сам си направи некој rollback до претходна верзија и ми се врати во нормала. Се мислам да не пробувам со Testpoint method сеуште да почекам да видам ова дали ќе фати со ролбек-от...

Слика 1
Слика 2
Unbrick Redmi 5 Plus with locked Bootloader - Redmi 5/Plus - Xiaomi MIUI Official Forum

Ако е кутијата со кинески букви за редми, пробај чајна стабилен како што пишува во туториалот…
И покрај тоа што со XMT tool знам дека бара USB debugging да е ON, се надевам дека ќе го препознае и ќе го флешни... со среќа!

Последна промена:

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk

Слика 1
Слика 2
Само во ЕДЛ, со физички контакт на плоча, друго чаре немаш. Е сега, што е заебот, кај тие вендор ромови е што може ИМЕИ-те да ги избрише при флеш, тие кинезите таму што неовластено ставаат нивни блоатвер ги менуваат и бут партициите, а тоа е проблем.

bandrej

hello world
9 март 2016
180
182
Дали може beko клима некако да се пушти преку Mi Remote?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.639
Само во ЕДЛ, со физички контакт на плоча, друго чаре немаш. Е сега, што е заебот, кај тие вендор ромови е што може ИМЕИ-те да ги избрише при флеш, тие кинезите таму што неовластено ставаат нивни блоатвер ги менуваат и бут партициите, а тоа е проблем.

Пробавме синоќе со физичкиот контакт, но не го дава 9008-та во Портс, сумњам дека е до лаптопот и проблем со драјверите. Ќе пробам после со друг лаптоп истото да видам што ќе бидне.
Ако се сменети бут партициите, што значи тоа, "колку" проблем би било тоа?
(пошо на моменти ми даваше Unable to flash on this partition... или слично).

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно