Blue Pure 411 | Filtration E-ShopШто е бест бај до 200 евриќи?
Ќе се користи во 2 спални соби од по 15м2.
Прочистувач на воздух, Winix Zero + сет гратис филтри - Прочистувач на воздух | WinixWinix zero или BlueAir 211? Кои од овие два прочистувачи е подобар ?
За Blueair неможам да најдам никаде дека има teue hepa филтер .
Ве молам за помош за кој да се одлучам ?
Гледам на Групер попуст за Winix Zero + сет гратис филтри од WinixMk за 15300 ден. Купонот може да се искористи до 30.11.2019. Мислам дека не е лоша понудава...
| Дишете чист воздух во вашиот дом! 15% попуст на прочистувач на воздух Winix Zero + сет гратис филтри од WinixMk
Погледнете го атачментот 80832
Тоа е правата цена за овој прочистувач, што би ја добил и по други продавници за плаќање во кеш или со некое попустче.
Испратено од JSN-L21 преку IT.mk форум апликација
BUMPЖивеам во двособен стан, значи дневна и спална. Си мислам да земам еден и да го пренесувам во спална едно 2-3 саати пред спиење. Дали би било практично и кој уред би го препорачале?
ЗемајBUMP
Дали да го земам овој од Групер?
Едно прашање до членовите со подолго искуство: Дали користите во иста просторија и овлажнувач на воздух? Конкретно: земав Xiaomi air purifier 2s за просторија од 12м², но имам и овлажнувач (поради парното бидејќи многу го суши воздухот). Приметив дека кога ќе го вклучам овлажнувачот, Шаомито почнува да врти појако а дисплејот покажува како да сум отворил прозор. Можно ли е сензорот да реагира на етеричното масло што го ставам во овлажнувачот?
Да.Можно ли е сензорот да реагира на етеричното масло што го ставам во овлажнувачот?
Верувам дека ова не важи за сите модели. Сигурно некои модели со повеќе од три фази на филтрирање се однесуваат поинаку и во оваа ситуација. Но, како што рече, или едното или друготоНа крај тие што веруваат дека уредиве (такви какви што се) покрај механички партикли доволно филтрираат и хемиски компоненти, пак ќе веруваат во тоа што сакаат без разлика на што и да се покаже.
1.990.00 den.До сега не сум видел комерцијално достапен модел кој успешно го филтрира поголемиот дел од хемиските загадувачи во воздухот. Пошто активниот јаглен се заситува релативно бргу (посебно кога воздухот е позагеден), и количината е релативно мала во однос на волуменот воздух кој се врти низ филтерот. Зборуваме во ситуации каде заменските филтри не се менуваат повеќе од 2 пати годишно - што е случај со 99% од корисниците.
Инаку ми се допаѓа големината и густината на решетката со активниот јаглен кај xiaomi 2, подобар од повеќето други опции. Ги гледам сега ги има xiaomi по продавнициве, како им идат цените на заменските филтри?
Ултразвучните навлажнувачи при работа ја дисперзираат водата и се во неа на многу мали честички, во рангот на пм2.5. Прочистувачот ги регистрира и затоа се активира. Ако ставиш мерач веднаш над маглата од навлажнувачот, веднаш скока над 400, 500, 600, имало или немало етерични масла.Приметив дека кога ќе го вклучам овлажнувачот, Шаомито почнува да врти појако а дисплејот покажува како да сум отворил прозор. Можно ли е сензорот да реагира на етеричното масло што го ставам во овлажнувачот?
Normalno deka od potekloto, ili poprecizno sostavot. Toa sto eftinive merni stanici, aparatcija i senzorite na cistacive, merat so opticki senzor kalibriran na odredeni golemini na bilo kakvi partikli, e druga rabota. Zatoa i se za amaterska upotreba, onaka otprilika da kazat.Ултразвучните навлажнувачи при работа ја дисперзираат водата и се во неа на многу мали честички, во рангот на пм2.5. Прочистувачот ги регистрира и затоа се активира. Ако ставиш мерач веднаш над маглата од навлажнувачот, веднаш скока над 400, 500, 600, имало или немало етерични масла.
Прашањето е, дали и овие се исто така штетни како надворешното загадување од согорување. Односно дали штетноста зависи од потеклото на пм или само од големината?
Односно дали штетноста зависи од потеклото на пм или само од големината?
Однеси го тој аматерски мерач купен за 10-20-30 еури во Биро за метрологија или на Институт за Физика, да му ја одредат точноста, при разни услови и при различни атмосверски прилики. Ќе се згазиш од смеење. Јас се згаазив, пошто имав прилика онака од зезање да контролирам еден мерач како и окој вградениот на Шаоми чистачот. Значи само водена пареа, застена над 60-65%, значи просечен скопски како сега например, ги правеше ужасно грешни. Или ете и сам рече збеснуваат на етерично масло.Сензорите пак од аматерските мерни станици, иако донекаде инфериорни во однос на поскапите такви сензори - ја имаат предноста дека не се поставени од некој кој има за цел да ја лаже јавноста за степенот на загадување во воздухот. А за можноста да бидат излажани од слична величина ппм честички (како загадувањето), јас не знам за некој кој дисперзира есенцијални масла низ градовиве. Честичките што се надвор и кои се мерат од аматерските мерни станици, секако се честички од загадувачи.
Еве за експеримент, го извадив пред канцеларија блуаир 411, покажува ПМ2.5 220Мерачов не реагираше на магла. Испитано на Водно во неколку прилики - пошто во Скопје обично кога има магла има и загадување, магла има кога нема ветер, а кога нема ветар тогаш има и загадување (всушност секогаш има загадување, освен кога ветерот го дисперзира).
Ни една државна неточна ниту приватна точна околу мене ни приближно не е толку.Не бе баш таму кај што си пуштил слика со околу 50 у моментот.
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Brown switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M3
5.450,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON BLACK MYTH WUKONG DELUXE EDITION 75% , Metal Body, HS, RGB, 2.4 GHz & BT, Pre-lubed TTC Golden Pink switch, w/knob, WKD-21
16.050,00 ден
Бесплатна достава
NET LAN PCIe 10/100/1000/2500Mbs, CUDY PE25, Chipset: RTL8125, CUDY-PE25
680,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Brown switch, C2PX-M3
4.640,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, PINK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) A-RGB BLACK Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00198A
2.010,00 ден