smole
poweruser
- 18 април 2007
- 3.906
- 4.587
А само да влезе и да пушти некоја импровизирана запалива направа ?
А да влезе низ балкон и да ти отклучи врата за да влезеш во станот?
А само да влезе и да пушти некоја импровизирана запалива направа ?
Демек некој ќе се секира? Многу напнуваш...Значи ако прочитам уште некоја глупост стварно нема да ја надгледувам оваа тема и овој форум а ми е жал зашто еве гледам некој членови со кои би можел некое мислење да разменам
Со дрон може и знаме да се вее.![]()
И за чечкалици треба да воведат дозвола бидејки можеме око да му извадиме на некој со чечкалицаСпоред овие муабети треба и лиценца за нож?
Sent from my Lenovo TB-8703F using Tapatalk
Извини ј*г.. неможев да се воздржам одкако испточитав све и свашта предходно... кој свати свати, толку оффтопик од мене на темава...Ја пак си реков пишани 80% глупости на темава, ма јок 99% се глупости пишани од деца најверојатно
Пробај носи нож од 8цм сечило па кажи ни ако ти го примети џандар.Според овие муабети треба и лиценца за нож?
Sent from my Lenovo TB-8703F using Tapatalk
Licience to killАха. И треба лиценца?
@smole Овој може и да отвори врата, се кладиш?А да влезе низ балкон и да ти отклучи врата за да влезеш во станот?
Аха. И треба лиценца?
За да можеш да леташ ке мора да имаш лиценца. За да имаш лиценца ке одиш на полигон некаде и ке леташ 5-6 минути и ке те гледа некој шупак. Потоа ке ти издаде лиценца и ке си ја платиш како попче 2-3К. За тоа е целава оваа збрка, не дека на некој му смета што ти леташ.Сите кои имаат дронови прво NASA да им даде дозвола па после да одобри и Русија, не можем да поверувам каде живеам, абе оставите не ко оној од холандија што лета каде сака, нормално по некоја ЕУ регулатива или како секој американец што може да лета по нивните регулативи, што се драматизира само кај нас и србија секогаш. Се кај нас мора да биде нешто не нормално. Неможем да пишувам само се нервирам :angry::angry::angry:
Мораш да го регистрираш дронот, сеуште не се отворени центри за обука на пилоти, што значи само регистрација на дронот,сега за сегаDecki so stana so zakonive, ima nekoj polagano / registrirano dron do sega? Nabaviv dron pa se mislam so e sledniot cekor. Za registracijata jasno mi e, treba da se popolni formularot i uplati na smetka tamu i so posle? Se polaga ne se polaga?