Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија)

xenon

░1+1=1░
15 јануари 2011
4.806
12.833
Skopje
www.wemaxa.com
Потопот започнува. Ова латерално играње последниве 4 месеци, +-10-20% е лош момент и во ваков булумента пазар на фикции се стана бајато. За да се привлече вистинска пара треба поголемо движење. БТЦ ќе го рокнат до кај 4-5.5к, шиткоини до -60% од сегашна вредност, ќе го држат така до крај на лето, па после ќе полета за да генерира FOMO момент како лани. Сега следи период на акумулација. Немаат ќар од крипто-крипто и "прилив" од мајнери, прилив им треба само од некој што ќе даде вистинско париче да купи фиктивно крипто париче. Реални менувачници, регулација на секјуритис, лесен внес на Фиат... и кога ќе се постигне тоа, PoS ќе биде дефакто стандард, а мајнери ќе бидат шутнати и непотребна антика. PoS нодови ќе си возат како скриптици лево десно на ефтин хостинг или на некоја клима, фрижидер, Ip камера, смарт саат... PoW и копаничарство, преку сила уште 3 години ќе тера, после ќе може да се "копаат" само некои шиткоини што ќе пробуваат да лапнат некој од регулираниве коини во размена, али тоа ќе биде така фино спастрено, да шиткоини и берзи што примаат шиткоини нема ни да има. Копачите беа искористени само како маркетинг агентура за пролиферација на криптовците меѓу масите и оној битисаниот елемент: пара од народ за народ.

На крај, дигитална валута, преку една централна агенција/банка.

Крипто не е борба помеѓу народ и банки, крипто е консолидација на банките и светските валути, се оди под една капа.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
Однапред се извинувам за нубското прашање кое веројатно милион пати го имаат други поставено.. но ете ми стигна редот и мене..

Ме интересира дали се исплаќа ТЕК да се вложува во купување опрема и копање?
имајки во предвид еден битен фактор: Нема да има никаков трошок за струја (ќе биде снабдувана преку сончеви панели).

Фала однапред и ве молам без научници и тролови.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Се исплаќа.

crazzyy84

hello world
26 април 2017
291
195
Однапред се извинувам за нубското прашање кое веројатно милион пати го имаат други поставено.. но ете ми стигна редот и мене..

имајки во предвид еден битен фактор: Нема да има никаков трошок за струја (ќе биде снабдувана преку сончеви панели).

ако си со 0 искуство немој куписи етх или бтц и чекајси момент отколку рои да бркаш

Испратено од [device_name] преку IT.mk форум апликација

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
ако си со 0 искуство немој куписи етх или бтц и чекајси момент отколку рои да бркаш

мислам дека замислата тука не е да се брка рои и да се продава на дневна база..
планот е да се инвестира во опремата, да се сетира и да се "остави" да работи година-две.

искуство само со следење форуми и некои минимални суми потрошени на купување работи онлајн... никад копано или сетирано

crazzyy84

hello world
26 април 2017
291
195
мислам дека замислата тука не е да се брка рои и да се продава на дневна база..
планот е да се инвестира во опремата, да се сетира и да се "остави" да работи година-две.

искуство само со следење форуми и некои минимални суми потрошени на купување работи онлајн... никад копано или сетирано
затоа и ти потенцирав пошто немоѓе само да ги оставиш и да копаат има милион проблеми глупости тежини форкови што игра голема улога а вака куписи свиркајси рои и евн ти е гратис

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
затоа и ти потенцирав пошто немоѓе само да ги оставиш и да копаат има милион проблеми глупости тежини форкови што игра голема улога а вака куписи свиркајси рои и евн ти е гратис

тоа грубо беше така кажано.. секако дека ќе има некој што секојдневно ќе ја одржува опремата и ќе праве измени по потреба...
фала на мислење во секој случај, вакви ми требаат.

polymath

read-only
26 февруари 2018
45
14
Потопот започнува. Ова латерално играње последниве 4 месеци, +-10-20% е лош момент и во ваков булумента пазар на фикции се стана бајато. За да се привлече вистинска пара треба поголемо движење. БТЦ ќе го рокнат до кај 4-5.5к, шиткоини до -60% од сегашна вредност, ќе го држат така до крај на лето, па после ќе полета за да генерира FOMO момент како лани. Сега следи период на акумулација. Немаат ќар од крипто-крипто и "прилив" од мајнери, прилив им треба само од некој што ќе даде вистинско париче да купи фиктивно крипто париче. Реални менувачници, регулација на секјуритис, лесен внес на Фиат... и кога ќе се постигне тоа, PoS ќе биде дефакто стандард, а мајнери ќе бидат шутнати и непотребна антика. PoS нодови ќе си возат како скриптици лево десно на ефтин хостинг или на некоја клима, фрижидер, Ip камера, смарт саат... PoW и копаничарство, преку сила уште 3 години ќе тера, после ќе може да се "копаат" само некои шиткоини што ќе пробуваат да лапнат некој од регулираниве коини во размена, али тоа ќе биде така фино спастрено, да шиткоини и берзи што примаат шиткоини нема ни да има. Копачите беа искористени само како маркетинг агентура за пролиферација на криптовците меѓу масите и оној битисаниот елемент: пара од народ за народ.

На крај, дигитална валута, преку една централна агенција/банка.

Крипто не е борба помеѓу народ и банки, крипто е консолидација на банките и светските валути, се оди под една капа.

Сакаш да кажиш дека Биткоин нема да опстој, и дека сето ќе си остани како што беше т.е еден ентитет ќе ги прави сите монетарни одлуки во светот?

И

Избришан член 18474

Гостин

Ако немаш искуство побарај некој да ти направи делови се што ти треба.
Од кога почна фамата секоја фирма веќе е запознаета со копање и може да ти помогнат што треба и како треба.
П.С ако мислиш на графички си заебан сега има асици за се што се доста поефикасни од копање со графички, имај го на ум тоа.

6 ноември 2012
2.075
2.236
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.crazylegend.cryptotracker

Направена од моја страна, препораки и ривјуа се добредојдени
Намали ги иконите и спејсингот во редови, на 6 инчен екран гледам само 5 валути.

Темната тема, нека нема воопшто сиви полиња со црн текст, не е најпрегледно.
Подобро би било само една линија за да ги одвои валутите и нека е сив текст на бела позадина на пример.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Се мислам дали ќе биде ОК 6 RX 580 8gb (undervolted на 100W) да ги ставам на 850w напојување, EVGA bronze. Ќе копаат етер.
Секое мислење е добредојдено.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Takvite mislenja rezultiraat so kvarovi. Sto ako te pogode nekoj win update i povlece naednas 1100w ?
Знам дека е ризично, реков чисто да прашам може има некој јунак што пробал така па да сподели искуство. :)

BESKO

hello world
9 јуни 2015
276
404
Купувам крипто за 300 € , ако има некој нека пише ПП

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
А инвестицијата во панелите? А опортунитетниот трошок што не е продадена струјата на мрежа?
Инвестицијата е веќе таму, функционална, се користи за други намени, и станува неколку КВ екстра струја непотрешена секојдневно.
Не може да ја продаде, поради причини...

lakiodsk

hello world
30 октомври 2017
69
109
Скопје
умрела темава упм......:)

остана некоја картица? ePayments гледам не издаваат нови...

дај нека каже некој Крипто берза - Припејд Картица - Банкомат начин за повлекување на парите и колку % вкупно иде за разни fees

Благодарам...

П.С Гледам на Bittrex од денес може во реални долари да се продава крипто.
Останува крипто -тетер, воведено е и тетер - USD и обратно

Последна промена:
12 април 2017
1.918
1.259
умрела темава упм......:)

остана некоја картица? ePayments гледам не издаваат нови...

дај нека каже некој Крипто берза - Припејд Картица - Банкомат начин за повлекување на парите и колку % вкупно иде за разни fees

Благодарам...

П.С Гледам на Bittrex од денес може во реални долари да се продава крипто.
Останува крипто -тетер, воведено е и тетер - USD и обратно
Нема картички, Македонија е блокирана од страна на Мастеркард и Виза. "Our issuers can only issue cards on the european territories".

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно