Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Frozen.

hello world
4 октомври 2015
179
232
И како ве бендиса WWDC 2019 ако некој воопшто гледаше? Чекам да пуштат iOS 13 Developer Profile па да го испробам.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro X64

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro X64

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro X64

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.604
1.765
Одличен новиот Мак Про, али и доста солен заедно со мониторот. Супер соработка со АМД и со Инфинити Фабрик. Којзнае колку ќе биде МаксОут верзијата, сигурно преку 25К€ со 1,5ТБ Рам и 28јадра.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
За рендето нема да коментирам, хардверски на хартија звучи премногу моќно, ќе видиме во пракса како ќе се покаже.

Мене ме заинтересира муабетот за мониторов. $4,999 за основната верзија, и немаш ни постоље? Или мораш да доплатиш $199 за VESA mount, па уште стотина за држач, или $999 за нивниот "Pro" stand? Човече, па Dell монитори од 300-350 евра имаат постоље со истото подесување - висина, тилт, ротација и пивот. Ова не е нормално.

Filip95

read-only
18 април 2018
29
9
За рендето нема да коментирам, хардверски на хартија звучи премногу моќно, ќе видиме во пракса како ќе се покаже.

Мене ме заинтересира муабетот за мониторов. $4,999 за основната верзија, и немаш ни постоље? Или мораш да доплатиш $199 за VESA mount, па уште стотина за држач, или $999 за нивниот "Pro" stand? Човече, па Dell монитори од 300-350 евра имаат постоље со истото подесување - висина, тилт, ротација и пивот. Ова не е нормално.

Apple e. Сигурно знаеш и не си нов за информациите бидејќи тука си

Sent from my iPhone using Tapatalk

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
2 пати имам купено производ од јаболко каснато за поклон и никад више, мада Ipad pro 10.5 ми се свиѓа екранот. А лаптопот Mac Air, со процесор од 2015 цени боље да земе чоек пиштол убав за тие пари да си го стегне од под муцка.

Испратено од LYA-L09 преку IT.mk форум апликација

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Да и јас вчера видов истото. Ама дарк моудот треба да е што по сеопфстен, ќе видиме.

Gaston

user
9 февруари 2011
1.728
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Одличен новиот Мак Про, али и доста солен заедно со мониторот. Супер соработка со АМД и со Инфинити Фабрик. Којзнае колку ќе биде МаксОут верзијата, сигурно преку 25К€ со 1,5ТБ Рам и 28јадра.
The Verge викаат дека до 45k$ се стасува.
Глупа, луда и крајно немилосрдна фирма се епл.
Типичен одраз на она што значи америка.

28 јануари 2017
2.055
4.713
Ресен

Дали тоа Apple се испофалија со DARK MODE и Swipe to type као да се револуција??

Изненадени сте од нивните наплаќања за џабе и “револуции“? Секоја година истото, мајтап се тера на тоа ама тие пак некако успеваат да го продадат на нивната лојална публика посебно револуциите, да, можеби е измислено пред х години, ама ова на Apple е the way to go.

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Со новиот Mac Pro му покажа на сите останати производители дека се буквално како Мали деца за Аппле.

Да ја тргнеме цената на страна која ќе биде сигурно Безобразна за нас Македонците.
Но за професионални 3D студиа и останати низ светот тоа е смешно.(10 000$) основна верзија.
Убедливо најмоќното нешто направено до сега.
Што уствари покажува колку само Аппле е пред сите останати.
Знам дека ќе плукате и ќе кажувате слични решенја од овој или оној бренд но вакво Комплетно нешто и толку моќно ниту еден бренд нема да извади во наредните 2-3 години.

Аппле со оваа машиниште направија ако со профи Фирма и го намаш овој Маc Pro си Брука. :)

Ве молам да не дебатираме за цената туку дај да видиме овие будалите што направија во едно мало десктоп куќиште.
Зверотина.

Со ова Пц Аппле се крена не една туку 5 класи над сите останати.

Имам да кажам само.
Респект!

П.с
Како може сите останати да спијат и да се глупираат со некои гејмерски катастрофални машини а да не направат нешто слично барем.

esquimaux

lurker
16 јануари 2016
621
1.039
Скопје
Да ја тргнеме цената на страна која ќе биде сигурно Безобразна за нас Македонците.
Но за професионални 3D студиа и останати низ светот тоа е смешно.(10 000$) основна верзија.

Зашто би ја тргале цената на страна у муабетов? Цената е пресуден фактор за еден производ. Дај ако не да ја тргнеме цената на страна и да го споредуваме со некој суперкомјуптер, зашто нели не е битна. Башка Apple ја бутка цената како пониска од сите конкуренти на маркетот (што не е вистина). За мониторот не ни коментирам, стендот смешки.

Дали ти некогаш во животот си влегол или бар расчитал/прогуглал како фунционира професионално 3д студио? Баш кога сме кај 3д, дали знаеш дека да речеме 3DS Max е најчестиот основен софтвер во ваквите студиа. Дали знаеш дека MacOS не подржува 3DS Max? Дали си чул дека инженерски CAD програми како SolidWorks и Catia не подржуваат MacOS? Знаеш дека поголем дел од GPU базиран рендер се сведува на CUDA јадра и на технологија од Nvidia (Apple игра со AMD) и сите рендер фарми низ светов се на нивни графички? Дали знаеш дека ниедна "профи" фирма не се врзува за Apple ради софтверот, да не коментирам околу други некомпатибилности.

Убедливо најмоќното нешто направено до сега.
Што уствари покажува колку само Аппле е пред сите останати.
Знам дека ќе плукате и ќе кажувате слични решенја од овој или оној бренд но вакво Комплетно нешто и толку моќно ниту еден бренд нема да извади во наредните 2-3 години.

Аппле со оваа машиниште направија ако со профи Фирма и го намаш овој Маc Pro си Брука. :)

Мех, ни блиску. Не знам на што се базира твојава вожња на к*р на Apple. Па уште 2-3 години проценка за развој на (веќе постоечки) технологии, експертиза на ниво на Македонски спортски коментатор. Профи фирми ке се брукале без овој Mac, ма немој да ме ј*беш бре..

Со ова Пц Аппле се крена не една туку 5 класи над сите останати.

Имам да кажам само.
Респект!

Ова значи дека Apple до сега биле на рамниште во однос на класи (што и да значи ова) али сега баш со овој производ не една, не две, дури цели пет класи над! Респект!

Ps. Голема буква пред одреден збор не го потенцира самиот, само те прави да изгледаш неписмено. ;)

Krk198

hello world
14 септември 2016
339
308
Krk198's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 - Wraith Stealth Cooler
Motherboard
Gigabyte B450 AORUS ELITE AM4
Storage
Gigabyte SSD 256GB / WD HDD 2TB
PSU
550W Deepcool DN550 80Plus Black
RAM
8GB DDR4 3200Mhz Kingston CL16 HyperX Fury Black x 2
Video card
XFX GTS XXX Edition RX 580 4GB OC+

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Зашто би ја тргале цената на страна у муабетов? Цената е пресуден фактор за еден производ. Дај ако не да ја тргнеме цената на страна и да го споредуваме со некој суперкомјуптер, зашто нели не е битна. Башка Apple ја бутка цената како пониска од сите конкуренти на маркетот (што не е вистина). За мониторот не ни коментирам, стендот смешки.

Дали ти некогаш во животот си влегол или бар расчитал/прогуглал како фунционира професионално 3д студио? Баш кога сме кај 3д, дали знаеш дека да речеме 3DS Max е најчестиот основен софтвер во ваквите студиа. Дали знаеш дека MacOS не подржува 3DS Max? Дали си чул дека инженерски CAD програми како SolidWorks и Catia не подржуваат MacOS? Знаеш дека поголем дел од GPU базиран рендер се сведува на CUDA јадра и на технологија од Nvidia (Apple игра со AMD) и сите рендер фарми низ светов се на нивни графички? Дали знаеш дека ниедна "профи" фирма не се врзува за Apple ради софтверот, да не коментирам околу други некомпатибилности.

Мех, ни блиску. Не знам на што се базира твојава вожња на к*р на Apple. Па уште 2-3 години проценка за развој на (веќе постоечки) технологии, експертиза на ниво на Македонски спортски коментатор. Профи фирми ке се брукале без овој Mac, ма немој да ме ј*беш бре..

Ова значи дека Apple до сега биле на рамниште во однос на класи (што и да значи ова) али сега баш со овој производ не една, не две, дури цели пет класи над! Респект!

Ps. Голема буква пред одреден збор не го потенцира самиот, само те прави да изгледаш неписмено. ;)

Толку неписмен, неедуциран и хејтерски пост браво за Тебе :).

Де прати ми линк до некоја ваква машина.

Не да тресиш паушални зелени фрази.

Некој што ја гледаше презентацијата и ги виде можностите на оваа Зверотина ќе свати што напишав.

Знаев дека ќе хејтате.

Ako се работи за цената стварно значи катастрофа е BUGATTI “LA VOITURE NOIRE” дебакл од кола.
Троши 50л Катастрофа.
19 мил евра ц ц ц.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Толку неписмен, неедуциран и хејтерски пост браво за Тебе :).

Де прати ми линк до некоја ваква машина.

Не да тресиш паушални зелени фрази.

Некој што ја гледаше презентацијата и ги виде можностите на оваа Зверотина ќе свати што напишав.

Знаев дека ќе хејтате.

Ako се работи за цената стварно значи катастрофа е BUGATTI “LA VOITURE NOIRE” дебакл од кола.
Троши 50л Катастрофа.
19 мил евра ц ц ц.

Ете од DELL на пример, со дупло повеќе јадра од 6000 долари верзијата на апле (апле имаат 8 јадра стартно), повеќе рам, подобра професионална графичка, итн...

upload_2019-6-4_13-12-4.png

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Ете од DELL на пример, со дупло повеќе јадра од 6000 долари верзијата на апле (апле имаат 8 јадра стартно), повеќе рам, подобра професионална графичка, итн...

Погледнете го атачментот 75689

За основниот модел?

Ја гледаше ли уствари презентацијата до каде оде ова чудо во тоа мало куќиште?

Mac Pro

Дај бе разгледајте после да дебатираме нема смисла вака не е фер.

28 јадрен Хенон.
1.5 тб меморија.
Итн итн .

Не е финтата да се контриме.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
За основниот модел?

Ја гледаше ли уствари презентацијата до каде оде ова чудо во тоа мало куќиште?

Mac Pro

Дај бе разгледајте после да дебатираме нема смисла вака не е фер.

28 јадрен Хенон.
1.5 тб меморија.
Итн итн .

Не е финтата да се контриме.

Брат, ти дали гледаше?

Кажаа дека почетна цена е 6К, и дека почетно имаш 8 јадра. Кој ти дава 28 јадра со 1.5 ТБ меморија за 6К?

Ниту цена ниту куќиште ниту во ништо не направија иновација или измислија нешто. Само направија понуда за тие шо користат MacOS со истите опции кои остатокот од PC светот ги има веќе некое време.

Цената не е толку лоша, дизајнот на конзервата е катастрофа ама не е битно. Битното е дека ко шо ти потенцираа ова не е за сите професионалци туку само за дел од нив - оние кои користат Final Cut Pro највеќе, шо значи видео едитори, и други програми шо работат на MacOS.

Не си компетентен да ги водиш дискусииве ко шо е очигледно, пошо ниту факти запазуваш ниту се разбираш за тоа што ти го посочија погоре.

Производов е за многу мал дел од пазарот, и секако дека е добро да го има, ама не го величи ко да е нешто шо сите професионални машини ќе ги искине или замени.

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Брат, ти дали гледаше?

Кажаа дека почетна цена е 6К, и дека почетно имаш 8 јадра. Кој ти дава 28 јадра со 1.5 ТБ меморија за 6К?

Ниту цена ниту куќиште ниту во ништо не направија иновација или измислија нешто. Само направија понуда за тие шо користат MacOS со истите опции кои остатокот од PC светот ги има веќе некое време.

Цената не е толку лоша, дизајнот на конзервата е катастрофа ама не е битно. Битното е дека ко шо ти потенцираа ова не е за сите професионалци туку само за дел од нив - оние кои користат Final Cut Pro највеќе, шо значи видео едитори, и други програми шо работат на MacOS.

Не си компетентен да ги водиш дискусииве ко шо е очигледно, пошо ниту факти запазуваш ниту се разбираш за тоа што ти го посочија погоре.

Производов е за многу мал дел од пазарот, и секако дека е добро да го има, ама не го величи ко да е нешто шо сите професионални машини ќе ги искине или замени.

Брат :) гледав.

Види вака јас напишав дека ваква Зверотина нема.
Не од основната на Мак Про!

Дали е тоа Факт?

Не реков за цената е најдобар каде тоа го прочита?

Но кога машината ќе ја набилдаш со Фул хардвер ,де дај ми друго содветно слично решение од некој друг БРЕНД?
Дали виде што се собира во тоа куќиште?
И решението?

Ок не сум компетентен.

Ајде продолжете да го плукате и тоа што е добро оти неможеме да го имаме.Скапо е.
Не реков дека ќе ги замене сите машини.
Ете нема подршка за некој софтвер.
Батали ај.
Згрешив повлекувам има и подобри машини и поефтини.

Македонски синдром.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно