Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

28 јануари 2017
2.055
4.713
Ресен
Ааа сега го допрочитав првиот пост, без да бидат активирани... ништо тогаш, со здравје да си ги работите, нови телефони.

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Со задоволство. Баш ќе следам. Иако логиката ми говори дека ќе бидат ОК зашто стојат и во продавница пред да се продадат.

Стојат во продавница, ама 99% од луѓето кои ги купуваат не проверуваат battery health како на форумов што сме гикови.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64

90% се согласувам со човекот, иско 2 недели мислам дека е малку за комплетно искуство.

Знам дека е малку тешко за андроидџија да премине на ios, но другар по мое инсистирање, имаше пиксел, и константни лагирања, кочење успорување на телефонот, хард рисет после 3 месеца пак истото.
Беше решен galaxy s9+ да земе но го предомислив за Iphone X. Сакаше и mate 20 pro тогаш но прескап беше, пошо другиот другар имаше mate 20 pro и делуваше брзо со џесчрс нешо налик на ајфонот.
Почетокот беше тежок, многу опции не знаеше каде се, бараше иконките да му се местат лево десно, истото 3 рд парти виџетс за време, итн но како помина времето се научи, и еве 3 месеци подоцна, се чуди на неколку работи од кои најбитната:
Како е можно после 3 месеца да нема ниту еден рестарт, ниту еден проблем со апликација ниту еден баг, ниту мора да го ресетира телефонот, му е чудно како може секој пат коа го одклучува телефонот да биде константно брз флуиден рисоонзивен.

Другата работа е апдејтите, доаѓа од пиксел најдобро апдејтираниот андроид телефон и се чуди како може во иста секунда од коа излегува официјалниот ios update и тој да го има, ама она што највеќе го изненади е после месец 2 користење го зема mate 20 pro за да си поигра со него и реакцијата му беше: шо е ова коцкесто преминување низ апликации со гушење и без флуидност, не доволно регистрирање на свајповите како на ајфонот.
Ios џесчрс се нешто што одстапува од секоја останата платформа.
Инаку дечкото е офицер на брод, поточно танкер.

Sent from my iPhone using Tapatalk

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.098
2.341
Проблемот е што Пиксел е најужасен андроид уред што постои. Oвој чудно имал проблеми со faceid.

Последна промена:

Tobey

hello world
23 април 2017
211
48
Можеби прашањето не е за овде но ќе прашам, дали од ипад или ипхоне може да се отвори popcorn srbija com ?

marick14

hello world
2 март 2011
185
75
Кривогаштани
Zdravo, me interesira zaokruzeniot del, kaj nekoi tel go ima kaj nekoi ne. Koja e razlikata?

f1e391f0513f44a410c3529134538f0c.jpg

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

На тие што пишува CE се за Европски пазар.

Quasimodo

hello world
2 септември 2016
154
119
Prilep
Имам едно прашање се надеевам дека е оваа тема ако нее нека не ми замери модераторот :)

IPhone 2g 1 Gen ваков имам комплет со се кутија додаците што беа со него, гледам на Ебај се продаваат за колеционери не се баш ефтини има некои кај што се замара со вакви раб ?

Мајлс

read-only
11 август 2018
2
0
Здраво,
Имам расипан iphone 5s на кој што имам премногу изгубени слики кои што не можам да ги повратам никако. Сликите не ми се зачувани на icloud, ниту пак имама backup на itunes. Телефонот регира во DFU mode, но не може да се подигне. Ќе ве молам за предлог апликација или програмче (по можност бесплатно) преку кое би пробал да си ги извадам сликите.
Ви балгодарам на сите

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
But muh best os, but muh оптимизации :eek:h:

Inb4,

Индиец
Нема доволно прегледи видеото
Нема доволно следачи каналот
Нема добар акцент
Ако не е Phonebuff не се важи и остали iFanatic excuses

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Дали ги виде споредбите со с10 плус?
Масакар!

Андроид со Иос неможе да се споредува.

Апликациите за Андроид тежат најмалку за дупло помалку.
И не е исто да се стартува апликација од 100 и од 200мб.

Големината на Иос апликациите е најмногу заради оптимизација на истата.

Самата апликација внатре работи и помазно и пореспонзивно.

П.с
И те молам ^^ пријател не ли сметаш дека во цел форум имаш постирано едно 2 милиони линкови од Youtube колку што успеав да видам и дека тоа е рамно на ....... еве ти одлучи на што?

28 јануари 2017
2.055
4.713
Ресен
Успеа да се сконтраш самиот во еден пост, браос, за едно си во право, iOS и Андроид не се споредуваат.

7 февруари 2013
948
1.086
@Goran. јас имав видено неколку видеа кај што Ноте9 го прави масакр XS Маx, да не збориме за С10..

Зависи кои видеа гледаш и кои одлучуваш да ги препознаеш... се е до условите кои никогаш не се еднакви.
И секако, купете си што ви прави мерак, а не што велат видеата и бенчовите :)

Елегантниов темно плав уред со подобра батерија во потенко и полесно издание со вклучен Спен ми е секогаш на избор пред ајфон.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
9810 правел партал А12?

Или во 10 теста на видеото, во еден од десет е побрз? Или во 2 од десет?

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
@Goran. јас имав видено неколку видеа кај што Ноте9 го прави масакр XS Маx, да не збориме за С10..

Зависи кои видеа гледаш и кои одлучуваш да ги препознаеш... се е до условите кои никогаш не се еднакви.
И секако, купете си што ви прави мерак, а не што велат видеата и бенчовите :)

Елегантниов темно плав уред со подобра батерија во потенко и полесно издание со вклучен Спен ми е секогаш на избор пред ајфон.

Апсолутно си во право ...

Но дај за тоа кажи му на членот кој што не ”убива” со такви клипови дека и ние со Ајфоните ja имаме Youtube апликацијата на Гоогле :).
И навистина сами можеме да процениме што е подобро за нас.
А не некој од Брегот на слонова коска јутубер во тоа да ме убедува.
Еве повеќе нема потреба на никој да ни докажува.
Договорено. :)

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Не знам зашо се осеќате лично засегнати коа некој ќе прати видео дека постои телефон шо можда е подобар од вашиот. Па технологијата иде напред нема вечно да сте со најдобар телефон (без разлика дали сте на ајфон или андроид). За една година шо и да имате сега ќе е поразено од некој друг телефон.

И не е против правила некој да става видеа и ако не ви се свиѓа може да игнорирате.

„Ете си знаеме шо е најдобро, ај се договориме не ни праќајте повеќе видеа да ни докажувате.“

Шо сака членот тоа ќе си постира вие треба да си се држите до своето и да не ви ја разнишува тоа увереноста околу вашиот избор. Со коментариве само покажувате дека сепак допира до вас.

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Не знам зашо се осеќате лично засегнати коа некој ќе прати видео дека постои телефон шо можда е подобар од вашиот. Па технологијата иде напред нема вечно да сте со најдобар телефон (без разлика дали сте на ајфон или андроид). За една година шо и да имате сега ќе е поразено од некој друг телефон.

И не е против правила некој да става видеа и ако не ви се свиѓа може да игнорирате.

„Ете си знаеме шо е најдобро, ај се договориме не ни праќајте повеќе видеа да ни докажувате.“

Шо сака членот тоа ќе си постира вие треба да си се држите до своето и да не ви ја разнишува тоа увереноста околу вашиот избор. Со коментариве само покажувате дека сепак допира до вас.

Не си ме сватил.

Мене ништо не ми значат видеата за да ме убедат или разубедат за нешто.

Напишав на youtube oneplus 7 pro speed и ми испаднаа првите 10 видеа споредби каде што го прави мало дете самсунг с10 плус.
Дали сега јас треба да отидам на самсунг темата и да ви покажувам со тие 10 видеа дека вашите самсунзи не чинат?

Која би ми била поентата?

Ако не ми веруваш еве да го направам тоа ќе ги видиш реакциите.

Нема смисла од такви непотребни “труења”.
Затоа што сите можеме да најдеме видеа каде што ќе се нападнеме.

Но зошто?

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Ама јутуб има премногу содржина. Ја не ги пратам истиве идентични работи ко други членови и често наоѓам интересни видеа тука споделени.

Само затоа шо коинцидентно некој не му помагаат или ги има гледано не значи дека сите истите работи ги гугламе или бараме на јутуб.

Ја на јутуб за ретро игрици претежно ствари иам, или за science канали. И линус и остали багра.

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Ама јутуб има премногу содржина. Ја не ги пратам истиве идентични работи ко други членови и често наоѓам интересни видеа тука споделени.

Само затоа шо коинцидентно некој не му помагаат или ги има гледано не значи дека сите истите работи ги гугламе или бараме на јутуб.

Ја на јутуб за ретро игрици претежно ствари иам, или за science канали. И линус и остали багра.

Не ми ја сфати поентата но Ок :).

Нема потреба од провакации.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно