Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

xenon

нуспојава
15 јануари 2011
4.822
12.877
Skopje
wemaxa.com
Петровец ја заобиколуваш преку Идризово,
Велес неможеш
Градско преку стариот пат Велес-Градско, ама се реновира
Демир Капија, пеку стариот пат Неготино-Демир Капија
Смоквица, преку Прдејци.

Можеш да пројдеш со 80 ден. патарина во правец, средување на потвозје и исправање на бандажи.

Велес (Сопот) се заобиколува исто така, стар пат има што излегува +- кај Романтик, се исклучуваш кај Катланово и цепаш.

Ова другово, 15 про ер макс и сл. некако не е за коментирање, битно има 1мм титаниум, најверојатно оној од месечината што го донесоа...

Delicon

user
10 јуни 2007
1.276
806
delicon.mk
7 февруари 2013
951
1.090
14 Pro Max, Battery Health 100% и искључиво wireless го полнам телефонот.
До пред 2 месеци и мојот 14 Pro Max беше на 100, денес а 94%. Сакам да кажам, не дека има наеднаш деградирање во мојот, напротив, тие 100% се фејк, реалноста е дека има некој процент деградација, барем 97 минимум e и твојот.
Али да, wireless нема врска дека деградира побрзо...

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
399
299
Па тоа ми е муабетот бе другар, ќе се собираат по 5 души у кола за да идат да купат по 1.500 евра телефони и по 400 евра за брендирани мајци и шорцеви.

Се е удрено на глумење лудило кај нас.
Се збираат 5 души во кола сеуште? Не умре тоа со короната?

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.848
5.013
Писти Охту
една недела не издржаа - подуени батерии, прегревање, пукнати задни стакла, потреба од екстерен кулер за да ги лади телефоните...катастрофално лансирање

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
632
455
Сега треба да ги подберат и да си ги повлечат телефоните како што направи самсунг кога имаа фијаско со нивните батерии

mdeni

senior
24 септември 2012
6.111
6.057
Сега треба да ги подберат и да си ги повлечат телефоните како што направи самсунг кога имаа фијаско со нивните батерии
Или тоа, или да пуштат софтверски апдејт од 68MB кој ќе го среди и греењето и батеријата и се.
Едно од тие две ќе биде.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.208
18.891
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
како ќе средат подуена батерија со софтверски апдејт?

Ќе му го сменат телефонот во гаранција. Не знам што е толку драмата. Има еден пријавен случај и тоа на редит. Мене епл ми имаат сменето таастатура и батерија две години после истек на гаранција само затоа што имало одреден процент на батерии кои се дуеле и правеле проблем. Кај мене не беше тоа случај, ама сепак ми ја сменија,. И сега? Што е толку со драмава не ми е јасно. Кога ке има 2, 3, 5, 10% подуени батерии и кога ке ги забранат да се внесуваат во авион, тогаш е веќе фијаско, вака е само случајност, изолиран настан.
Патем, го пипнав, многу е леп. Секако и многу е брз (као другите да не се)
Screenshot 2023-09-29 at 12.40.31.png

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.848
5.013
Писти Охту
Ќе му го сменат телефонот во гаранција. Не знам што е толку драмата. Има еден пријавен случај и тоа на редит. Мене епл ми имаат сменето таастатура и батерија две години после истек на гаранција само затоа што имало одреден процент на батерии кои се дуеле и правеле проблем. Кај мене не беше тоа случај, ама сепак ми ја сменија,. И сега? Шт ое толку со драмава не ми е јасно. Кога ке има 2, 3, 5, 10% подуени батерии и кога ке ги забранат да се внесуваат во авион, тогаш е веќе фијаско, вака е само случајност.
не е проблемот то, туку проблемот е шо токму ваков пост ко твојот, е релативизирање на проблемот и несоочување со реалноста.

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
632
455
Види и кај самсунг не беа 2-5% туку беа 2-3 телефони ама се крена фама па после ни се отежна на сите увозот на батерии. Плус iphone прегрева на полнење што ако не го средат набрзо со апдејт ќе си има последици на самиот уред, а не да даваат совет да не се користат адаптери од самсунг туку нивни оригинални резил од светски размери :rolleyes: Непишано правило е не се зема на искачање јаболче туку се чека да ги исполираат проблемите пошто секоја година е исто само со различни проблеми.

Тоа што ме иритира е што ставија застарен хардвер од ку*ч пошто ги натераа за type-c и па не им работи се ко што треба, кинези да беа боље ќе го изведеа.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.208
18.891
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
RAM
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
не е проблемот то, туку проблемот е шо токму ваков пост ко твојот, е релативизирање на проблемот и несоочување со реалноста.

Која реалност, дека на некој лик му се подула батеријата? Ок, не го спорам тоа. Дали ти сметаш дека треба да застане цело производство и да се затвори епл? Што е решение во оваа ситуација? Дали досега си имал дефект кај некој хардвер во животот? Дали после тоа затворила фабријата одкако си го пријавил на редит?

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.848
5.013
Писти Охту
Која реалност, дека на некој лик му се подула батеријата? Ок, не го спорам тоа. Дали ти сметаш дека треба да застане цело производство и да се затвори епл? Што е решение во оваа ситуација? Дали досега си имал дефект кај некој хардвер во животот? Дали после тоа затворила фабријата одкако си го пријавил на редит?
ни епл ни самсунг нормално, не затворија фабрики после вакви проблеми, а нема ни да затворат а и секако, не треба да се затвори производство. работата е шо епл не признаваат дека имаат лош термален дизајн, и на оваа тема, секој проблем се релативизира со: јас не го користам, не ми е гајле дали е х или у проблем, кај мене го нема, за на други теми ревносно да се куди ист таков проблем. за то зборувам.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.208
18.891
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
PSU
RAM
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
ни епл ни самсунг нормално, не затворија фабрики после вакви проблеми, а нема ни да затворат а и секако, не треба да се затвори производство. работата е шо епл не признаваат дека имаат лош термален дизајн, и на оваа тема, секој проблем се релативизира со: јас не го користам, не ми е гајле дали е х или у проблем, кај мене го нема, за на други теми ревносно да се куди ист таков проблем. за то зборувам.

Чоек, телефонот е во продажба 5 дена. Верувам дека ако има повеќе случаеви ќе има и реакција соодветно, ако нема тогаш е проблем. Еве го и MKBHD, он баш вели дека немал баш проблем со прегревање, ама имало ситуација кајшто се загреал тотално неочекувано. Веќе има два софтвер апдејти, можеби е нешто веќе фиксано, можеби не едноставно прерано е и тотално е несоодветно на база на една подуена батерија да се изнесе закључок дека ајфон 15 треба да се забрани.
Еве и уште едно видео на тема прегревање. не викам дека не постои проблем, само треба да се погледне убаво и да се анализира пред да се забрани ајфон и да се убие тим кук.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.848
5.013
Писти Охту
Чоек, телефонот е во продажба 5 дена. Верувам дека ако има повеќе случаеви ќе има и реакција соодветно, ако нема тогаш е проблем. Еве го и MKBHD, он баш вели дека немал баш проблем со прегревање, ама имало ситуација кајшто се загреал тотално неочекувано. Веќе има два софтвер апдејти, можеби е нешто веќе фиксано, можеби не едноставно прерано е и тотално е несоодветно на база на една подуена батерија да се изнесе закључок дека ајфон 15 треба да се забрани.

Значи пак релативизираш, ако MKHBD рекол нема загревање, то е универзална вистина? "ама mkhbd рече немало..." Секако дека не е. Има многу извештаи дека грее кај многу корисници, 45 степени и не е ниска температура, а да не го спомнуваме и "flawless" искуството со трансфер на друг ајфон, кај шо ајфонот заглавува на логото после трансфер. Очекувам сега одговорот од типот: па кај мене не се деси, и мкхбд рече дека не му се деси, и не ме интересира, не постои такво нешто. И за крај, да потсетам уште еднаш ко се кењаше лани самсунг после release дека пуштил апдејти за камерата, ко беше распнување, за да сега после иос рилис да не се спомнува то нешто дека и иосот реално не е то шо беше во поглед на стабилност и вадењето 2-3 апдејти одма после рилис за да помини не критикувано.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.208
18.891
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
PSU
RAM
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Значи пак релативизираш, ако MKHBD рекол нема загревање, то е универзална вистина? "ама mkhbd рече немало..."
он баш вели дека немал баш проблем со прегревање, ама имало ситуација кајшто се загреал тотално неочекувано.
Еве уште еднаш да прочиташ што сум пишал.

а да не го спомнуваме и "flawless" искуството со трансфер на друг ајфон, кај шо ајфонот заглавува на логото после трансфер.
Пак не гледам како е ова проблем, поточно проблем е и е адресиран
Screenshot 2023-09-29 at 13.49.31.png
Проблем ќе биде ако телефонот грее и се дуе и не превземаат одговорност за тоа.

И за крај, да потсетам уште еднаш ко се кењаше лани самсунг после release дека пуштил апдејти за камерата, ко беше распнување, за да сега после иос рилис да не се спомнува то нешто дека и иосот реално не е то шо беше во поглед на стабилност и вадењето 2-3 апдејти одма после рилис за да помини не критикувано.
Да бе фејл е у 10 дена да вадиш 2 апдејти. Еве и на day 1 сум се пожалил за фејл на новиот иос.
Таман тргнав да пишам, бест ајос евр, ама дојде еден колега да го пробаме она нејм дроп и каква каша попара се деси, мајкоооооооооо... направивме наме дроп на нашите контакти и буквално неговото инфо го стави на инфото на мојата картичка, скроз беше ретардирано, се сјеба максимално, ми го избриша мојот телефон, стави негова слика, класична катастрофа. Не е дека не работи, туку и скроз ми го заеба профилот.

Еден од главните софтверски фичрни тотално не функционриаше, а мислам дека и сеуште не работи како што треба. Дебакл е тоа за мене.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.848
5.013
Писти Охту
Еве уште еднаш да прочиташ што сум пишал.

Пак не гледам како е ова проблем, поточно проблем е и е адресиран
Погледнете го атачментот 129965
Проблем ќе биде ако телефонот грее и се дуе и не превземаат одговорност за тоа.

Да бе фејл е у 10 дена да вадиш 2 апдејти. Еве и на day 1 сум се пожалил за фејл на новиот иос.

Еден од главните софтверски фичрни тотално не функционриаше, а мислам дека и сеуште не работи како што треба. Дебакл е тоа за мене.

За нејм дроп ми е тотална глупост, reinventing infra red муабет... Е за вакви муабети зборам, за ваква дискусија. Малку офтопик, ако самсунг ги напрат с24ките ко ајфони да личат со рамни рамки е то е катастрофа. Онтопик: за ова со батеријата во статијава типот кажа дека и бил во стор ама нр му помогнсле. Ќе видиме разврска

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.208
18.891
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
PSU
RAM
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Онтопик: за ова со батеријата во статијава типот кажа дека и бил во стор ама нр му помогнсле. Ќе видиме разврска
Типов што сака може да пише/каже, апсолутно никој не го спречува да каже дека отишол да се пожали и дека го исчукале од мавање во обид да го заштитат брендот. Релевенатно е ако пријави во епл сервис, добие документ за тоа и му вратат дека не е нивни проблем и дека ако сака да го сервисира треба да плати 600 долари.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно