DarkEnchanter
user
Ваљда ве трола човекот 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk

Петровец ја заобиколуваш преку Идризово,
Велес неможеш
Градско преку стариот пат Велес-Градско, ама се реновира
Демир Капија, пеку стариот пат Неготино-Демир Капија
Смоквица, преку Прдејци.
Можеш да пројдеш со 80 ден. патарина во правец, средување на потвозје и исправање на бандажи.
Не, WebKit со UI од Вивалди.
Ајде уште малку, па сите ќе си бидат со свој engine.Hence, Safari engine со скин од Vivaldi. Пошто и нема друга опција на иОС, мора да е така.
До пред 2 месеци и мојот 14 Pro Max беше на 100, денес а 94%. Сакам да кажам, не дека има наеднаш деградирање во мојот, напротив, тие 100% се фејк, реалноста е дека има некој процент деградација, барем 97 минимум e и твојот.14 Pro Max, Battery Health 100% и искључиво wireless го полнам телефонот.
Се збираат 5 души во кола сеуште? Не умре тоа со короната?Па тоа ми е муабетот бе другар, ќе се собираат по 5 души у кола за да идат да купат по 1.500 евра телефони и по 400 евра за брендирани мајци и шорцеви.
Се е удрено на глумење лудило кај нас.
Или тоа, или да пуштат софтверски апдејт од 68MB кој ќе го среди и греењето и батеријата и се.Сега треба да ги подберат и да си ги повлечат телефоните како што направи самсунг кога имаа фијаско со нивните батерии
како ќе средат подуена батерија со софтверски апдејт?Или тоа, или да пуштат софтверски апдејт од 68MB кој ќе го среди и греењето и батеријата и се.
Едно од тие две ќе биде.
Така што ќе направат да не се подујат сите, туку само тие што се подуле до апдејтот.како ќе средат подуена батерија со софтверски апдејт?
како ќе средат подуена батерија со софтверски апдејт?
не е проблемот то, туку проблемот е шо токму ваков пост ко твојот, е релативизирање на проблемот и несоочување со реалноста.Ќе му го сменат телефонот во гаранција. Не знам што е толку драмата. Има еден пријавен случај и тоа на редит. Мене епл ми имаат сменето таастатура и батерија две години после истек на гаранција само затоа што имало одреден процент на батерии кои се дуеле и правеле проблем. Кај мене не беше тоа случај, ама сепак ми ја сменија,. И сега? Шт ое толку со драмава не ми е јасно. Кога ке има 2, 3, 5, 10% подуени батерии и кога ке ги забранат да се внесуваат во авион, тогаш е веќе фијаско, вака е само случајност.
не е проблемот то, туку проблемот е шо токму ваков пост ко твојот, е релативизирање на проблемот и несоочување со реалноста.
ни епл ни самсунг нормално, не затворија фабрики после вакви проблеми, а нема ни да затворат а и секако, не треба да се затвори производство. работата е шо епл не признаваат дека имаат лош термален дизајн, и на оваа тема, секој проблем се релативизира со: јас не го користам, не ми е гајле дали е х или у проблем, кај мене го нема, за на други теми ревносно да се куди ист таков проблем. за то зборувам.Која реалност, дека на некој лик му се подула батеријата? Ок, не го спорам тоа. Дали ти сметаш дека треба да застане цело производство и да се затвори епл? Што е решение во оваа ситуација? Дали досега си имал дефект кај некој хардвер во животот? Дали после тоа затворила фабријата одкако си го пријавил на редит?
ни епл ни самсунг нормално, не затворија фабрики после вакви проблеми, а нема ни да затворат а и секако, не треба да се затвори производство. работата е шо епл не признаваат дека имаат лош термален дизајн, и на оваа тема, секој проблем се релативизира со: јас не го користам, не ми е гајле дали е х или у проблем, кај мене го нема, за на други теми ревносно да се куди ист таков проблем. за то зборувам.
Чоек, телефонот е во продажба 5 дена. Верувам дека ако има повеќе случаеви ќе има и реакција соодветно, ако нема тогаш е проблем. Еве го и MKBHD, он баш вели дека немал баш проблем со прегревање, ама имало ситуација кајшто се загреал тотално неочекувано. Веќе има два софтвер апдејти, можеби е нешто веќе фиксано, можеби не едноставно прерано е и тотално е несоодветно на база на една подуена батерија да се изнесе закључок дека ајфон 15 треба да се забрани.
Значи пак релативизираш, ако MKHBD рекол нема загревање, то е универзална вистина? "ама mkhbd рече немало..."
Еве уште еднаш да прочиташ што сум пишал.он баш вели дека немал баш проблем со прегревање, ама имало ситуација кајшто се загреал тотално неочекувано.
Пак не гледам како е ова проблем, поточно проблем е и е адресирана да не го спомнуваме и "flawless" искуството со трансфер на друг ајфон, кај шо ајфонот заглавува на логото после трансфер.
Да бе фејл е у 10 дена да вадиш 2 апдејти. Еве и на day 1 сум се пожалил за фејл на новиот иос.И за крај, да потсетам уште еднаш ко се кењаше лани самсунг после release дека пуштил апдејти за камерата, ко беше распнување, за да сега после иос рилис да не се спомнува то нешто дека и иосот реално не е то шо беше во поглед на стабилност и вадењето 2-3 апдејти одма после рилис за да помини не критикувано.
Таман тргнав да пишам, бест ајос евр, ама дојде еден колега да го пробаме она нејм дроп и каква каша попара се деси, мајкоооооооооо... направивме наме дроп на нашите контакти и буквално неговото инфо го стави на инфото на мојата картичка, скроз беше ретардирано, се сјеба максимално, ми го избриша мојот телефон, стави негова слика, класична катастрофа. Не е дека не работи, туку и скроз ми го заеба профилот.
Еве уште еднаш да прочиташ што сум пишал.
Пак не гледам како е ова проблем, поточно проблем е и е адресиран
Погледнете го атачментот 129965
Проблем ќе биде ако телефонот грее и се дуе и не превземаат одговорност за тоа.
Да бе фејл е у 10 дена да вадиш 2 апдејти. Еве и на day 1 сум се пожалил за фејл на новиот иос.
Еден од главните софтверски фичрни тотално не функционриаше, а мислам дека и сеуште не работи како што треба. Дебакл е тоа за мене.
Типов што сака може да пише/каже, апсолутно никој не го спречува да каже дека отишол да се пожали и дека го исчукале од мавање во обид да го заштитат брендот. Релевенатно е ако пријави во епл сервис, добие документ за тоа и му вратат дека не е нивни проблем и дека ако сака да го сервисира треба да плати 600 долари.Онтопик: за ова со батеријата во статијава типот кажа дека и бил во стор ама нр му помогнсле. Ќе видиме разврска