Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Анхоч - Генерална дискусија, информации и искуства

Генерално кое е вашето мислење за Анхоч?

• Позитивно

Гласови: 385 82,3%
  • Негативно

Гласови: 40 8,5%
  • Немам никакво мислење

Гласови: 43 9,2%

• Вкупно гласале
    468

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.491
2.938
Фала ногу...батка.

Ама ти сериозен си дека овдеки има некој шо незнај кај е Ѓорче (а кај е Влае?) :)
Знајш шо праел Чак Норис во Ѓорче?
Шо ќе му кажат!
Е то праел.

Испратено од телефоно.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.290
5.269
Скопје
hackitfree.github.io
Батка ај види ако можеш на членов да му најдеш чип

Nightwalker

hello world
18 ноември 2007
242
408
Nightwalker's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 14400F & Noctua NH-U12S redux
Motherboard
Gigabyte B760M DS3H DDR4
Storage
SSD M.2 Samsung NVMe 980 PRO 1TB & 970 EVO Plus 500GB & 1TB Western Digital SATA3 64MB Caviar Blue
PSU
Gigabyte P750GM Real Power, 80Plus GOLD, Modular
RAM
Kingston 3200MHz DDR4 CL16 Fury Renegade Black (2x16GB)
Video card
ASUS GeForce RTX 4070 SUPER EVO OC Edition
Case
Genesis Irid 503 ARGB
Mouse
Glorious Model I 2 Wired
Keyboard
Glorious GMMK 3 PRO HE 100% Wireless
Audio
Onboard
Monitor
MSI G27CQ4
OS
Windows 11 Pro

PandaBomber

hello world
13 јуни 2012
489
669
Анхоч од пандемијата наваму од петни жили се труди да стане (па и да го надмине) Сетек.
Без да навлагам во понатамошна дискусија со анхоч адвокатите, мора да кажам дека се станати многу дрски, безобразни, издресирани да обесхрабрат било какво губење на профит.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.401
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.154
16.247
што се десило де?
Ужа специјалност им се маусите :)
Отидов во Ми-да да купам HDMI 2.0, некоја основна тастатура за сервисното ПЦ и маус. Пошто ретко кој маус ми легнува на рака, од колега видов Logitech G102 кој беше скоро perfect fit за мене. Отидов во Мида, кога гледам бел. Пошто се ми е црно дома заедно со бирото, немаше смисла да земам бел маус. Ми вели дечкото имаш во Рамстор. Ми беше успат отидов до Рамстор. Велам маус G102 црн, ми го наплати девојчето, ми даде гаранција. Ми го подава и веднаш гледам дека фали фабричката лепенка на пакувањето и самото пакување беше многу оштетено, имаше цела дупка од 1цм во него. Одам полека накај излезот, си велам чек да видам, не очекувам дека ќе има проблем ама да видам. Го отпакувам и што ќе видам, прво го гледам кабелот само така згужван, напикан во кутијата и цел прашина и нечистотии, го вадам маусот до пола, гледам и тој со прашина на него. И сега стојам на излезот од Анхоч и се мислам, да реагирам или да не реагирам, зошто знаев дека им е последен, а другиот на лагер е бел. Се мислам дали да земам бел, ама си велам фак бел, кој ќе гледа у толкав контраст после.
Рагирам, го враќам, малце ми го крена притисокот што ме убедуваат дека е сосем нов маусот и дека така фабрички доаѓаат :LOL: не го прокоментирав тоа, ај си велам јасна ми е цела позадина на случката, сме го дискутирале тоа тука 200 пати, а поради досегашното одлично искуство со Анхоч не се нервирам и дури чувствувам 5% вина што го гњавам дечково да сторнира, ама пак се гадам од прашина и нечистотии.
До сега немаше никаков проблем, си велам последен маус е, го знаев тоа, си носи ризици и не се нервирам. Ми вели дечкото во Влае имаат два комада на лагер.
Окееј, пошто живеам во Тафталиџе, а маусот ми треба очајно си велам ајде ќе појдам до Влае. Одам таму, кажувам G102 и девојчето тргнува накај полицата со мауси, застанува и вика: А да не бевте вие во Рамстор пред малце? Велам да.... А она вика: еее, ама и нашите мауси се отворени и малку користени, и двата. :D ми јавија дека барате нов маус, ама можам да ви порачам од друг град да стигне, веќе проверив имаат неотворен и ќе стигне или во Петок или во Среда ако сакате.
Велам толку пат поминав :D ајде резервирај го и јави ми кога ќе стигне. Не погледнав во каква состојба се тие два мауси, ама со оглед дека Рамстор се јавиле и кажале, што е позитивно од нивна страна, очекувам дека ќе беа во иста или слична состојба, нечисти и згужвани.

И така. Значи маусите се болна точка а? Ја немав таа информација. Се надевам дека ќе се јават до Петок/Среда.
Со оглед на тоа дека искуствата со Анхоч ми се позитивни, еден ваков хикап нема да смени ништо, ама ќе ме натера да држам отворени очи. Позитивно е што не ме одјебаа луѓето како во Сетек, беа максимално соработливи и на крај ми понудија решение. Тоа вклучува чекање, не сум баш најсреќен ама сепак е решение. Па ќе видиме сеа, ако дојде уште еден користен маус е тогаш ќе биде сарма работава. :LOL:

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
Ова е баш слатко искуство, камо да беа сите продавачи и муштерии исти во реакциите.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.784
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Отидов во Ми-да да купам HDMI 2.0, некоја основна тастатура за сервисното ПЦ и маус. Пошто ретко кој маус ми легнува на рака, од колега видов Logitech G102 кој беше скоро perfect fit за мене. Отидов во Мида, кога гледам бел. Пошто се ми е црно дома заедно со бирото, немаше смисла да земам бел маус. Ми вели дечкото имаш во Рамстор. Ми беше успат отидов до Рамстор. Велам маус G102 црн, ми го наплати девојчето, ми даде гаранција. Ми го подава и веднаш гледам дека фали фабричката лепенка на пакувањето и самото пакување беше многу оштетено, имаше цела дупка од 1цм во него. Одам полека накај излезот, си велам чек да видам, не очекувам дека ќе има проблем ама да видам. Го отпакувам и што ќе видам, прво го гледам кабелот само така згужван, напикан во кутијата и цел прашина и нечистотии, го вадам маусот до пола, гледам и тој со прашина на него. И сега стојам на излезот од Анхоч и се мислам, да реагирам или да не реагирам, зошто знаев дека им е последен, а другиот на лагер е бел. Се мислам дали да земам бел, ама си велам фак бел, кој ќе гледа у толкав контраст после.
Рагирам, го враќам, малце ми го крена притисокот што ме убедуваат дека е сосем нов маусот и дека така фабрички доаѓаат :LOL: не го прокоментирав тоа, ај си велам јасна ми е цела позадина на случката, сме го дискутирале тоа тука 200 пати, а поради досегашното одлично искуство со Анхоч не се нервирам и дури чувствувам 5% вина што го гњавам дечково да сторнира, ама пак се гадам од прашина и нечистотии.
До сега немаше никаков проблем, си велам последен маус е, го знаев тоа, си носи ризици и не се нервирам. Ми вели дечкото во Влае имаат два комада на лагер.
Окееј, пошто живеам во Тафталиџе, а маусот ми треба очајно си велам ајде ќе појдам до Влае. Одам таму, кажувам G102 и девојчето тргнува накај полицата со мауси, застанува и вика: А да не бевте вие во Рамстор пред малце? Велам да.... А она вика: еее, ама и нашите мауси се отворени и малку користени, и двата. :D ми јавија дека барате нов маус, ама можам да ви порачам од друг град да стигне, веќе проверив имаат неотворен и ќе стигне или во Петок или во Среда ако сакате.
Велам толку пат поминав :D ајде резервирај го и јави ми кога ќе стигне. Не погледнав во каква состојба се тие два мауси, ама со оглед дека Рамстор се јавиле и кажале, што е позитивно од нивна страна, очекувам дека ќе беа во иста или слична состојба, нечисти и згужвани.

И така. Значи маусите се болна точка а? Ја немав таа информација. Се надевам дека ќе се јават до Петок/Среда.
Со оглед на тоа дека искуствата со Анхоч ми се позитивни, еден ваков хикап нема да смени ништо, ама ќе ме натера да држам отворени очи. Позитивно е што не ме одјебаа луѓето како во Сетек, беа максимално соработливи и на крај ми понудија решение. Тоа вклучува чекање, не сум баш најсреќен ама сепак е решение. Па ќе видиме сеа, ако дојде уште еден користен маус е тогаш ќе биде сарма работава. :LOL:

Се утепав од читање и никаде не видов нешто негативно во сето ова... фак пер, каков фејк њуз си ти, по баба од Велес да не си? Не знам ни како дојде до тоа да пишеш дека си има негативно искуство in the first place, со оглед на тоа дека после 100 убави искуства, ете едно негативно, а искрено не е ни тоа. Па и на 100 да имаш едно тоа е 1%, а да земеме в предвид дека во анхоч работата 253 луѓе па фак ми сајдвејс пер, сосема нормално е некој да ти биде малку шуби дуби. Бреееееееј какви глувачиња сте станале, мало ветре и одма драма.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.154
16.247
Се утепав од читање и никаде не видов нешто негативно во сето ова... фак пер, каков фејк њуз си ти, по баба од Велес да не си? Не знам ни како дојде до тоа да пишеш дека си има негативно искуство in the first place, со оглед на тоа дека после 100 убави искуства, ете едно негативно, а искрено не е ни тоа. Па и на 100 да имаш едно тоа е 1%, а да земеме в предвид дека во анхоч работата 253 луѓе па фак ми сајдвејс пер, сосема нормално е некој да ти биде малку шуби дуби. Бреееееееј какви глувачиња сте станале, мало ветре и одма драма.
Шо хаќер си бил да те еам, стварно сум по баба од Велес, и тоа од Прцорек таму горе, каде само чинквечентата и матизите врват.
Ам сеа, драма било, па јесте драма у споредба со Теа Таировиќ што се гупшнала со некој бизнисмен таму па на вести што го јавуваат. Него ти оти си таков јегеј, шо не ме предупреди за маусите у Анхоч, ме остави да трошам џабе од бензинот од по 81 денар, ќе вииш ти....

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.491
2.938

Шо хаќер си бил да те еам, стварно сум по баба од Велес, и тоа од Прцорек таму горе, каде само чинквечентата и матизите врват.
Ам сеа, драма било, па јесте драма у споредба со Теа Таировиќ што се гупшнала со некој бизнисмен таму па на вести што го јавуваат. Него ти оти си таков јегеј, шо не ме предупреди за маусите у Анхоч, ме остави да трошам џабе од бензинот од по 81 денар, ќе вииш ти....
Јаска знам шо му е: сноуфлејк на стари годиње станал!
Јбг, заразни се овие зумериве, овај младиве де :)

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.235
2.670
тоа е друже со лоџитек, плаќаш премиум, бучкуруш паковање и проблеми со кликови и слично. Имам Натек маус од 300 денари, после 6 години ниедна малфункција.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
тоа е друже со лоџитек, плаќаш премиум, бучкуруш паковање и проблеми со кликови и слично. Имам Натек маус од 300 денари, после 6 години ниедна малфункција.

Чек, тврдиш дека лоџитек се катастрофа мауси и дека Натек чинат?

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.235
2.670
Чек, тврдиш дека лоџитек се катастрофа мауси и дека Натек чинат?

тежок шит, замисли Мастерот нема меморија што пиша некој член да ги зачуваш сетинзите, друг или двајца беа се жалеа за проблеми со клик на G502, трет, му се лупеа копчињата на тастатура G915. Мене конкретно МХ-518 ми се излупи ко компир и на крај кабелот си направи прекин и отиде јабана. Не вреди за цената тој бренд, превише фуш има со оглед на тоа колку коштаат тие производи.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.784
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
...Него ти оти си таков јегеј, шо не ме предупреди за маусите у Анхоч, ме остави да трошам џабе од бензинот од по 81 денар, ќе вииш ти....
Мислев дека си голем веќе, пораснат и дека нема потреба за раче да те носам за вакви ситни работи. Де бреееее

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.154
16.247
Ам ко не појде одма карши во Нексио по црн G102, то е, ќе го вртиш градот.
Нексио ама шо гадно работно време имаТ Нексио, ко никој.... ќе ги чекам ја нив да се наспијат ке гие... :D Ако не ми се јават Ахноч у Петок, ќе излезам од работа, за да одам у Сексио :LOL:
Мислењето е автоматски споено:

Јаска знам шо му е: сноуфлејк на стари годиње станал!
Јбг, заразни се овие зумериве, овај младиве де :)
:ROFLMAO:
Мислењето е автоматски споено:

Мислев дека си голем веќе, пораснат и дека нема потреба за раче да те носам за вакви ситни работи. Де бреееее
Абе како викаат, што поише старееш поише ко мало дете стануваш

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Заборавате дека на овај форум не смее да се јадат гомна за анхоч???
Може за сет или за било кој друг сервис но не се дрзнувајте да ги навредувате анхоч.
ЈАс можамд да пишам реферати за последниве 4-5 год колку пати во сервисот се правеле на удрени ама едно не смее друго и нема смисла, ќе мора да пишам исто толку и за сет, така да нема логика, двете најголеми фирми за ИТ се џубре.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Шо е работа овде да видам ја?

giovanny-gitan-gadjo-chewing-gum.gif

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно