Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi Note 2 & Mi MIX

Дали би го купиле новиот Mi Note 2

• Да, без размислување, лудило е човече

• Да, доколку цената биде макс 40.000 ден (најјакиот)

• Да, доколку цената биде макс 35.000 ден (најјакиот)

• Да, доколку цената биде макс 30.000 ден (најјакиот)

• Не, ќе си купам Samsung и iPhone

• Кој ноде ?

Резултатите ќе бидат видливи по гласање.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
25 ноември 2014
1.535
1.964
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Први беа и со керамика како материјал, а први беа и со камера со 4 оски во жироскопот. Така да по мене е добро што технолошки има некој да се трка со другиве, и тоа на некој свој начин.
Одлично е да се тркаат технолошки. Муабетот ми беше кој ќе го собира шлагот.
"The best Mi phone we ever build"
built*

DrMTR

senior
27 март 2014
7.930
8.423
Едини прашалник овде, од тоа шо иам читано дека неам користено Ми телефон се уште - е оперативниот. Дали веднаш ќе има андроид 7.1, колку тоа МИУИ е добар/лош?
Ти значи многу тоа дали ке има Nougat од кутија ? Системот е едно поразчично искуство од било кој друг систем што дум го користел. Системот лизга, народски кажано. :)

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Ти значи многу тоа дали ке има Nougat од кутија ? Системот е едно поразчично искуство од било кој друг систем што дум го користел. Системот лизга, народски кажано. :)

Според тоа шо гледав на јутуб, многу замерки имаат за системот. Затоа прашувам. Искрено најубаво би било да имаат опција и за STOCK ANDROID, е дори тогаш кој како си сака ќе си го вози, а телефонот ќе е гром во секој случај.

STEFF

user
4 јули 2013
1.387
2.162
Скопје
Според тоа шо гледав на јутуб, многу замерки имаат за системот. Затоа прашувам. Искрено најубаво би било да имаат опција и за STOCK ANDROID, е дори тогаш кој како си сака ќе си го вози, а телефонот ќе е гром во секој случај.

Замерки имаат таквите што не го разбираат или не се трудат ни малце време да потрошат за да го научат. Реално си бара време на адаптација за некои оделни функции да ги научиш каде се и која фунција ја вршат, но генерално е доста добар тип на ос/уи.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Замерки имаат таквите што не го разбираат или не се трудат ни малце време да потрошат за да го научат. Реално си бара време на адаптација за некои оделни функции да ги научиш каде се и која фунција ја вршат, но генерално е доста добар тип на ос/уи.

Да, баш такви замерки имаа. Кажуваат дека се движи во прав правец, но многу од контекст опциите не секад се на исто место, или на интуитивно место.

Као пример ако си сакал да шернеш нешто или слични работи.

Затоа сакав малце повеќе да чујам од вас, корисниците на системот, тука. Дали е целосно локализиран на англиски, како е со брзина, опции, споредено со сток андроид и тачвиз дали е снепи и дали ги има сите опции, апликацијата за камери како е, итн.

Ако прашањево не е за тука слободно нека се премести во релевантен топик.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
Да, баш такви замерки имаа. Кажуваат дека се движи во прав правец, но многу од контекст опциите не секад се на исто место, или на интуитивно место.

Као пример ако си сакал да шернеш нешто или слични работи.

Затоа сакав малце повеќе да чујам од вас, корисниците на системот, тука. Дали е целосно локализиран на англиски, како е со брзина, опции, споредено со сток андроид и тачвиз дали е снепи и дали ги има сите опции, апликацијата за камери како е, итн.

Ова е верзија 6, не е променето за 8, но рачунај дека е уште поунапреден: http://www.miui.mk/
А тука е верзија 8: http://en.miui.com/zt/miui8/index.html

DrMTR

senior
27 март 2014
7.930
8.423

1. Локализиран е целосно на Англиски, без ниедна кинеска буква.
2. Во брзина, како да користиш шток ванила андроид. лета.
3. Опции буквално сите можни + некоја кастумизација од MUIU.
4. Апликацијата за камера е сосема доволна за сликање. Не е изнаштракна со еден куп опции па да незнаеш од каде да почнеш. Се е добро позиционирано, па и почетник ке се сенајде. Е сеа за некои фунцкии си сака додатни сетинзи (како кај апликациите на пример)

7 март 2014
1.293
748
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
521868d11687d2c89ed618f59340f5a0.jpg

Опа,се спрема review кај mkbhd

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

zoka4e

hello world
15 декември 2014
91
63
земи си еден кинез од xiaomi и само отвори на гоогле пиши си го моделот и додај си rom ако не најдеш нешто шо ќе те бендиса слободно пушти го на продажба на форумов. иначе јас користев киткат со 6ка. а сега користам cm13 на 6.0.1 а телефонот е redmi 2 prime, да на овој ром телефонот е по брз но страда батеријата и тоа многу, предходно на 2 дена најмалку го пилнев сега секој ден значи многу голема е разликата. а за miui од кој ќе пробаш еднаш никогаш нема назад затоа што е предобар ОС се е под конец и на се имаш контрола се што ќе ти треба или мислиш дека ќе ти треба е веќе таму едноставно да се зачудиш :)

Sent from my 2014813 using Tapatalk

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit

Дефинитивно Шаоми ги стави сите производители под сенка со Ми Микс.

Вистинско РЕМЕК ДЕЛО !!!

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
@toshex, според мене muiu e она што андроид требаше да биде. Затоа што ги имаат земено најдобрите особини на андроид и иос, успешно искомбинирано и плус додадено нешто свое. Можностите и продуктивноста се на многу високо ниво и речиси се може да се прилагоди кон барањата на корисникот. Има голем број вградени можности за кои што на ванила андроид или на некој друг шмек потребно е да се инсталираат куп програмчиња. А тоа значи екстра меморија, екстра реклами и екстра можност нешто да не функционира како што треба итн.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.831
4.973
Писти Охту
да присоберам пари, го земам Mi MIX, перверзија ми е телефонов...некој спомна шарп аквос...ама не ме бендиса нај нај нивната имплементација, ама ова...ова е ... ќе чекам официјални рецензии, но сепак, телефонот е прекрасен. само и цената да не е многу висока, до кај 500 еври за ваков телефон мислам дека не се многу за давање. @the_maker ќе го чекам да се огласи за цени кај нас, достапност...ред такви работи :)

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
Сите рецензии, пипања и кликања вчера резултираа само со WoW Factor.. Мислам дека цената ќе се знае наредниот месец околу средина, и нормално ќе ви пишам.. Но сега го чекаме Mi Note 2 прво, да си го устоличи тронот (барем за 20 дена :) ) па после ќе му ја мислиме за новото чудо.
Мислам дека 500 еур е ниска цена за тој уред, посебно што ќе се продава во лимитирани серии, и ќе има огромна побарувачка. Но, се надевам дека моиве таму ќе пуштат малце срце за „macedonian fans" :)

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.770
10.101
@the_maker , импресивно ова со екранот...ама кој волумен е? :p

П.с. Samsung слободно нека се скрие, со ова се покажа дека сите пари за R&D се фрлени за џабе во S7 Edge/Note 7 со заоблените екрани...

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Го гледав видеото на MKBHD, not a single frame dropped! :cool::inlove:

Aster MK

hello world
27 јули 2015
330
339
Ќе прават само околу 10,000 уреди од Ми Микс месечно.

Многу тешко ќе биде да се купи.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.064
5.998
@toshex, според мене muiu e она што андроид требаше да биде. Затоа што ги имаат земено најдобрите особини на андроид и иос, успешно искомбинирано и плус додадено нешто свое. Можностите и продуктивноста се на многу високо ниво и речиси се може да се прилагоди кон барањата на корисникот. Има голем број вградени можности за кои што на ванила андроид или на некој друг шмек потребно е да се инсталираат куп програмчиња. А тоа значи екстра меморија, екстра реклами и екстра можност нешто да не функционира како што треба итн.
Токму така.

Прво за нешто да е прифатено мора да ЛИЧИ НА НЕШТО. Овие седнаа и направија дизајн на андроид кој личи на нешто. А после земаа оперативен систем кој е отворен Андроид, и го направија да е како најдобриот - Иос. И вака според мене го добиваш најдобриот андроид. Миуи е бенчмаркот според кој треба да се мерат другите Андроиди. Лепота е Миуи на изглед. Дефиниција за како треба да изгледа андроид.

МиМикс ќе е сигурно прескап. Но и покрај тоа е забележлив и различен, за разлика од Миовците.

Сепак Редми е врвот.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Токму така.

Прво за нешто да е прифатено мора да ЛИЧИ НА НЕШТО. Овие седнаа и направија дизајн на андроид кој личи на нешто. А после земаа оперативен систем кој е отворен Андроид, и го направија да е како најдобриот - Иос. И вака според мене го добиваш најдобриот андроид. Миуи е бенчмаркот според кој треба да се мерат другите Андроиди. Лепота е Миуи на изглед. Дефиниција за како треба да изгледа андроид.

МиМикс ќе е сигурно прескап. Но и покрај тоа е забележлив и различен, за разлика од Миовците.

Сепак Редми е врвот.

Изгледа го немаш видено новиот интефрејс на touchwiz, или сток Nougat, 2 класи над се на изглед - со темна тема.

Последни теми

ит маркет

На врв Дно