Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Стара Acrobat Pro лиценца - каде да се купи

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.073
14.170
Селерот штотуку ги врати парите на Kinguin Balance. Сега пуштив тикет да ги вратат на original payment method што всушност е пејпал.

Инаку имав докажување. Цела среќа што Адобе сеуште има даунлоад линкови до адобе 2020. Инаку ќе ме мафташе дека фајлот од гугл драјв е оригинален.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.558
19.238
Селерот штотуку ги врати парите на Kinguin Balance. Сега пуштив тикет да ги вратат на original payment method што всушност е пејпал.

Инаку имав докажување. Цела среќа што Адобе сеуште има даунлоад линкови до адобе 2020. Инаку ќе ме мафташе дека фајлот од гугл драјв е оригинален.
Требаше да го провериш исото за дигитални потписи.
Највероватно се работи за volume верзија која сеуште нема искористено лиценца.

Новиот закон во EU им овозможи на луѓето и компаниите да можат да ги продаваат неискористените лиценци а мислам, но не сум сигурен, дека може и моментална лиценца под услов да се деактивира.

Ако сакаш, for science, пушти ми линк од гугл драјв верзијата за да ја проверам.

Или самиот ти да провериш преку Powershell

Get-ChildItem -Path "C:\Патека\До\Твојот\Фолдер" -Recurse -File | Get-AuthenticodeSignature | Select-Path Path, Status, SignerCertificate | Format-Table -AutoSize

Сума сумарум. Или е престаната volume EU лиценца која е блокирана од Адобе па сега мора преку нивно volume iso или е дубара.

Значи, мора да има дигитални потписи на setup.exe или setup.msi.Ова милион посто.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.073
14.170
Ти благодарам. Но искрено не се замарам веќе со ова.

Мислам ќе ми кажеше продавачот. Но неговото објаснување беше дека стари верзии не се повеќе расположиви за даунлоад. Јас на тоа одговорив со линк до адобе вебсајтот каде 2020 може да се преземе. И му кажав дека изменет инсталациски фајл може да ме чини работно место. Тогаш ми ги врати парите.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.771
10.101
Ти благодарам. Но искрено не се замарам веќе со ова.

Мислам ќе ми кажеше продавачот. Но неговото објаснување беше дека стари верзии не се повеќе расположиви за даунлоад. Јас на тоа одговорив со линк до адобе вебсајтот каде 2020 може да се преземе. И му кажав дека изменет инсталациски фајл може да ме чини работно место. Тогаш ми ги врати парите.
Ама и ти заебаваш, ти пратив добар линк (за 100еур поскап) од продавница со 97% позитивен рејтинг од 2500 трансакции, ти симнуваш од 87% позитивен од продавница со 180 трансакции.

кај ова што ти го пратив јас изгледа легитимно, линкот е до лаунчерот за кој зборуваш.

1782048727937.png

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641
@gokica побара мислење, му дадовме, што му брка работа, а што не, е друго више. Adobe прекина одамна да ги продава тие лиценци и затоа на легитимните канали ја гледаме таа цена еквивалентна на 2-3 па и 5 години претплата, затоа што знаат дека долготрајно се исплати за нешто што ти е критично за работа.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.073
14.170
Е сега јеб* га. Сакав да поминам што е можно поефтино.

Никогаш повеќе Kinguin за ваков тип на набавка.

450 евра лиценца од посаглам продавница за софтвер кој повеќе нема никава поддршка исто така некако не ми иде.

Сепак ќе одам со поефтин софтвер како PDF Exchange. Па ќе се прилагодувам. Сега за сега така ќе го затворам ова прашање. Па ќе видиме понатаму.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.771
10.101
Е сега јеб* га. Сакав да поминам што е можно поефтино.

Никогаш повеќе Kinguin за ваков тип на набавка.

450 евра лиценца од посаглам продавница за софтвер кој повеќе нема никава поддршка исто така некако не ми иде.

Сепак ќе одам со поефтин софтвер како PDF Exchange. Па ќе се прилагодувам. Сега за сега така ќе го затворам ова прашање. Па ќе видиме понатаму.
Пак заебаваш. Ќе ти ги вратат парите така? Значи Kinguin е безбеден, само треба малку да истражиш и да направиш правилен избор.

Ама јас веќе не се мачам да реплицирам, терај како мислиш.

Последни теми

ит маркет

На врв Дно