DarkEnchanter
user
Нели оне+оне само преку нет и со покана се купува?Да, али на hi.mk е 1000-ка поефтин.
Оф-топик:
во АМЦ го донесоа OnePlus One
Нели оне+оне само преку нет и со покана се купува?Да, али на hi.mk е 1000-ка поефтин.
Оф-топик:
Да, али на hi.mk е 1000-ка поефтин.
Оф-топик:
LOL.Kolku drzi baterija mi4 odprilika? Drzi odprilika kako eden prosecen premium smartfon ili?
дајте линк од one plus one amc
Подобрена е генерално многу со миуи6, поготово сега со последниот апдејт, има многу побрз фокус + со новите драјвери од ми ноте..Се подобрила камерата на mi4 со miui 6 во low light? Знам дека @the_maker стави неколку слики од low-light али сакам да видам уште од кај нас
пробајте ако некој може да слика и во City Mall или др. затворен трговски центар да видиме како се справува со вештачките светла
Ама им начукале цена ,mi4 е поскап за 1000 од hi.mk.......
Ама им начукале цена ,mi4 е поскап за 1000 од hi.mk.
Meizu MX4 Pro 30000ден што е премногу според мене.
Само Redmi 2s има иста цена со r1 од hi.mk
Редми 2 ќе биде ист како 1С во цена.. А Ми 4 ЛТЕ ќе биде иста цена како 3Г од наредната недела (кога ќе стигнат)..Ама им начукале цена ,mi4 е поскап за 1000 од hi.mk.
Meizu MX4 Pro 30000ден што е премногу според мене.
Само Redmi 2s има иста цена со r1 од hi.mk
Абе тебе те гледам само рачунаш нешто а никако да купишMeizu MX4 Pro од али експрес рачунав и ми испадна 30980 денари со се 15% царина и 18% ддв на една од нивните цени (најефтината)
п.с. сакам hi.mk да дадат иста цена за redmi 2s, а да му ја спуштат на 1s
Абе тебе те гледам само рачунаш нешто а никако да купиш![]()
http://en.miui.com/thread-60407-1-1.htmlЧекај коа ќе се вратам од Америка у октомври![]()
Спецификација на камерата на Mi Note:
- Sony IMX214 Exmor RS (Хардверски ОИС)
- Sensor size: 4.69 x 3.52 mm (millimeters)
- Pixel size: 1.127 µm (micrometers)
- Crop factror: 7.38
- Apreture: f/2.0
- Shutter speed: 32 - 1/1000
- DUAL LED (природна компензација на бело/жолто)
- Опции: Autofocus / Continuous shooting / Digital zoom / Optical image stabilization / Geotagging / Panorama / HDR / Touch focus / Face detection / White balance settings / ISO settings / Exposure compensation / Scene mode
- Леќи од 6 сочива
Верувај дека камерата е повеќе од доволна и за полу-профи слики. Има снимање 4К плус on-the-fly white balance за 4К. Тоа ретко кој го има.. Трката по МегаПиксели чини многу пари, а реално не се користи. Јас во 80% од случаевите сликам нешто што треба после да го прекуцам или проверам на интернет![]()
![]()
Чекај коа ќе се вратам од Америка у октомври![]()
Знам тоа, се мислев дали да купам таму и moto G одамна го следам со се појавата на втората генерација.Од Америка нема да купиш, туку од тука? Си го видел ова некогаш?
http://www.motorola.com/us/smartphones/moto-g-2nd-gen/moto-g-2nd-gen.html
Ова ти се новите Нексус серии, уште 5 години ќе имаш поддршка на софтвер.
Нема кој да сликаСе подобрила камерата на mi4 со miui 6 во low light? Знам дека @the_maker стави неколку слики од low-light али сакам да видам уште од кај нас
пробајте ако некој може да слика и во City Mall или др. затворен трговски центар да видиме како се справува со вештачките светла
Да, да.. Повеќе од стандард искрено. Сега ја средија камерата како треба. Но повеќе од ова тешко.. Исто и 4К видеото е мошне солидноКако за ноќна слика е преодлична.
Ова комбево од странски служби да не е?Еве една од кај мене од тераса, да не биде нема кој слика да пушти
![]()
Хахаха, за дистрибуција на "странски" продуктиОва комбево од странски служби да не е?