Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple Pay во Македонија

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.849
5.016
Писти Охту

Петиција за банките / Apple да го понудат Apple Pay како сервис​

copy - paste знаеш, браво! Де Јованке, дај од таму една медаља за детево!

На темата: која е најниска верзија на iOs шо поддржува apple pay, општо прашувам?

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
860
И пак праша нешто што можеше да прашаш на Гугл и да дознаеш сам за 3 секунди. Ама не, ја сум нелабавиот, неписмениот, јазикоебачот...

Screen Shot 2024-01-05 at 15.52.42.png

Последна промена:
  • ми се допаѓа
Реакции: Ceco

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.849
5.016
Писти Охту

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
860
и јас ти реков да се однесуваш како човек и да користиш мозок за тоа што ти треба наместо за мене, па ете ти избираш да не го правиш тоа...

Ervo

hello world
7 септември 2008
367
660
Ваков фокус дајте да најдете чоек од повисока функција да каже нешо кога ќе ја биде работава за Apple Pay ќе беше убаво...

Обично вработени за VISA/Mastercard треба да знаат од прилика кога, они спремаат и промо материјали и слични ствари.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
860
А бе престани да мислиш дека во мене е проблемот! Јас сѐ што побара ти дадов - што е обсолетен, која е најниска верзија на iOS. А ти само ме хејташ, вреѓаш и напаѓаш и пишуваш некои второодделенски хехенца. Аман глеј си кокошките!
Мислењето е автоматски споено:

Ваков фокус дајте да најдете чоек од повисока функција да каже нешо кога ќе ја биде работава за Apple Pay ќе беше убаво...

Обично вработени за VISA/Mastercard треба да знаат од прилика кога, они спремаат и промо материјали и слични ствари.

Мастеркард нема кај нас, инаку сум сакал да ги контактирам, а за Виза искрено не ни знам, ама ќе се обидам да најдам.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.849
5.016
Писти Охту
А бе престани да мислиш дека во мене е проблемот! Јас сѐ што побара ти дадов - што е обсолетен, која е најниска верзија на iOS. А ти само ме хејташ, вреѓаш и напаѓаш и да пишуваш некои второодделенски хехенца. Аман глеј си кокошките!
какво вреѓање хахахахахахахаха фино те прашав за изразот, фино си прашав на тема, ти си тој шо се дери и употребува грди изрази, со навреда и се. размисли малку или си снегулче шо ако нешто не ти е по твојот начин на размислување, е навреда.

Ervo

hello world
7 септември 2008
367
660
Од VISA има неколку вработени на Linkedin ама не враќаат за жал, не знам шо толку е тајна да кажат една проста интеграција на плаќање дали ќе ја има во блиска иднина, а од Mastercard не успеав никој да најдам. По логично ми е card providers да знаат за нов feature дури и пред банките, се иде преку нив after all.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
860
А, не, имало и Мастеркард од март 2023

Само што сигурно исто ниту контакт има, ниту некој ќе одговори. Ама баш ќе пробам. Па и физички ќе им отидам ако најдам адреса.

И

Избришан член 41324

Гостин
Од VISA има неколку вработени на Linkedin ама не враќаат за жал, не знам шо толку е тајна да кажат една проста интеграција на плаќање дали ќе ја има во блиска иднина, а од Mastercard не успеав никој да најдам. По логично ми е card providers да знаат за нов feature дури и пред банките, се иде преку нив after all.

Mastercard ги нема нигде дека нашиот МК Mastercard е контролиран од Бугарскиот MC и нормално нема ништо да се посвети.

Sent from my iPhone using Tapatalk

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
860
Ова е единственото официјално нешто, но се сомневам дека некој одговара, а камо ли да даде инфо за имплементација на Apple Pay.

Ervo

hello world
7 септември 2008
367
660

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
860
Ма го следам долго и информациите му се испоставуваат валидни, но проблемот е што за Македонија конкретно нема информации и се сведува на некое наше и негово подразбирање дека треба да сме во пакет со БиХ.

А, и тоа што викаш, ако и Босна добие пред нас... да земеме да се утепаме. Ама не е до Apple, туку всушност да отвориме очи кое мочуриште сме и до кај сме!
Мислењето е автоматски споено:

Ова е единственото официјално нешто, но се сомневам дека некој одговара, а камо ли да даде инфо за имплементација на Apple Pay.

Туку, ајде сите пишете им по една порака, не дремете. :)

Gilfoyle

lurker
10 септември 2009
572
2.037
Еве и директ од Apple, одиме во пакет.

QMv023m.jpg

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Еве и директ од Apple, одиме во пакет.

QMv023m.jpg

За AppleTv+ мислам дека нема да има експанзија тука во наредните 3 години а со тоа и Apple One нема да биде достапен. Многу мал пазар сме и не сме им интересни. Плус тие ги титлуваат сите содржини. Нема да го направат тоа за 10-20 луѓе што би платиле.

Ervo

hello world
7 септември 2008
367
660
There might be some changes, искрено изгубив секаква надеж и веќе на ниеден извор не верувам шо кажуваат, едноставно сме прост пазар за Apple and doesn't give a fuck about us, that's the truth.

Gilfoyle

lurker
10 септември 2009
572
2.037
За Apple TV+ прашањето беше насочено за достапност во Хрватска а не кај нас, за Apple Pay беше насочено за наш регион. @Ervo банкарски интеграции не одат туку-така, плус не е се во нечива воља дали сака или не сака, прво кај нас каснеше законот добри 5 години, второ банките почнаа доста покасно со дигитализација на картичките и трето секако е $.

NLB како групација прави интеграција а не како подружница во Македонија, ние сме под Словенците а во моментов NLB Словенија нема Apple Pay ама се очекува и таму заедно со МК и БиХ да заврши интеграцијата за брзо.

Ervo

hello world
7 септември 2008
367
660
Ја искрено очекувам да пуштат и во Словенија (НЛБ) па и Босна, а кај нас не, веќе не сум оптимист!

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
860
NLB како групација прави интеграција а не како подружница во Македонија, ние сме под Словенците а во моментов NLB Словенија нема Apple Pay ама се очекува и таму заедно со МК и БиХ да заврши интеграцијата за брзо.
Ја искрено очекувам да пуштат и во Словенија (НЛБ) па и Босна, а кај нас не, веќе не сум оптимист!

Експанзијата кон одредени пазари првенствено зависи од други работи и особено од пазарот, а секундарно е дали по експанзијата конкретен субјект ќе имплементира или не.

Така што, не знам зошто вооопшто ја поврзувате НЛБ, или која и да е банка, со достапноста на сервисот воопшто на пазарот.

И

Избришан член 41324

Гостин
Експанзијата кон одредени пазари првенствено зависи од други работи и особено од пазарот, а секундарно е дали по експанзијата конкретен субјект ќе имплементира или не.

Така што, не знам зошто вооопшто поврзувате НЛБ со достапност на сервисот воопшто на пазарот.

Па така и со GPay накрај НЛБ го донесоа и имплементираа.

Sent from my iPhone using Tapatalk

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно