spiritBreaker
LaravelMaster
copy - paste знаеш, браво! Де Јованке, дај од таму една медаља за детево!Петиција за банките / Apple да го понудат Apple Pay како сервис
На темата: која е најниска верзија на iOs шо поддржува apple pay, општо прашувам?
copy - paste знаеш, браво! Де Јованке, дај од таму една медаља за детево!Петиција за банките / Apple да го понудат Apple Pay како сервис
ти реков, смири живци и однесувај се ко чоек.И пак праша нешто што можеше да прашаш на Гулг и да дознаеш сам за 3 секунди. Ама не, ја сум нелабавиот, неписмениот, јазикоебачот...
Погледнете го атачментот 133570
која ароганција...браво.и јас ти реков да се однесуваш како човек и да користиш мозок за тоа што ти треба наместо за мене, па ете ти избираш да не го правиш тоа...
Ваков фокус дајте да најдете чоек од повисока функција да каже нешо кога ќе ја биде работава за Apple Pay ќе беше убаво...
Обично вработени за VISA/Mastercard треба да знаат од прилика кога, они спремаат и промо материјали и слични ствари.
какво вреѓање хахахахахахахаха фино те прашав за изразот, фино си прашав на тема, ти си тој шо се дери и употребува грди изрази, со навреда и се. размисли малку или си снегулче шо ако нешто не ти е по твојот начин на размислување, е навреда.А бе престани да мислиш дека во мене е проблемот! Јас сѐ што побара ти дадов - што е обсолетен, која е најниска верзија на iOS. А ти само ме хејташ, вреѓаш и напаѓаш и да пишуваш некои второодделенски хехенца. Аман глеј си кокошките!
Од VISA има неколку вработени на Linkedin ама не враќаат за жал, не знам шо толку е тајна да кажат една проста интеграција на плаќање дали ќе ја има во блиска иднина, а од Mastercard не успеав никој да најдам. По логично ми е card providers да знаат за нов feature дури и пред банките, се иде преку нив after all.

појќе ми има смисла банкиве да кажат отколку провајдерите ама којзнае кај е заглавено
Ова е единственото официјално нешто, но се сомневам дека некој одговара, а камо ли да даде инфо за имплементација на Apple Pay.
![]()
Mastercard
Mastercard. 15 825 470 followers. Добредојдовте на официјалната Facebook страница на Mastercard.www.facebook.com
Еве и директ од Apple, одиме во пакет.
![]()
NLB како групација прави интеграција а не како подружница во Македонија, ние сме под Словенците а во моментов NLB Словенија нема Apple Pay ама се очекува и таму заедно со МК и БиХ да заврши интеграцијата за брзо.
Ја искрено очекувам да пуштат и во Словенија (НЛБ) па и Босна, а кај нас не, веќе не сум оптимист!
Експанзијата кон одредени пазари првенствено зависи од други работи и особено од пазарот, а секундарно е дали по експанзијата конкретен субјект ќе имплементира или не.
Така што, не знам зошто вооопшто поврзувате НЛБ со достапност на сервисот воопшто на пазарот.