Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple Pay во Македонија

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
...
И да, и јас искрено во случајов повеќе се радувам на редизајнот! А денеска баш сакав да им пишам и да ги прашам дали имаат намера да се поместат од 2005-та. И ете, ме слушна горниот.

Да се надоврзам на ова со редизајнот. Мислам дека ќе го видиме некаде околу 10 јануари. :)

Ervo

hello world
7 септември 2008
365
653
1704354367158.png

Линк: View: https://twitter.com/applepaydude/status/1735993316557074927?t=tCGHlavtZsqXb7AqCRrSOw

За разлика од кај нашиве банки има mixed answers, некој за брзо викаат, некој за година, пола година, random. Да видиме дали овој од Twitter ќе е во право, ваљда нема прво за Босна да пуштат и нас да не игнорираат.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Прво беше до крај на 2023, па најдоцна февруари, па сега до крај на кварталот...

Резил! Мочуриште!
Мислењето е автоматски споено:

Во недостиг на соодветна тема, ќе напишам тука.

Добро, ќе се решат ли конечно банкиве да престанат да го издаваат она глупаво и комплетно бескорисно ливче што се печати од терминалите, па ти го подаваат во продавница!?

Мислам алооо, 2024 година е! Аликации, нотификации, СМС-и, дневни извештаи, изводи, фискална, што сѐ не има! За кој ѓавол служи тоа веќе!? Никој не го ни погледнува, ниту воопшто го зема предвид!

Да не зборувам дека, нели, треба сите и во сѐ да се грижиме за околината. А, ти печатиш илјадници и илјадници такви ливчиња секој можен ден, кои веднаш во истиот момент завршуваат на ќош од каса, под, улица, евентуално канта!

Редно време е да се укинат! Еве, ако читаат, а сигурно читаат, нека се решат конечно да го укинат тоа обсолетно ливче!

Последна промена:

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Прво беше до крај на 2023, па најдоцна февруари, па сега до крај на кварталот...

Резил! Мочуриште!

Во недостиг на соодветна тема, ќе напишам тука.

Добро, ќе се решат ли конечно банкиве да престанат да го издаваат она глупаво и комплетно бескорисно ливче што се печати од терминалите, па ти го подаваат во продавница!?

Мислам алооо, 2024 година е! Аликации, нотификации, СМС-и, дневни извештаи, изводи, фискална, што сѐ не има! За кој ѓавол служи тоа веќе!? Никој не го ни погледнува, ниту воопшто го зема предвид!

Да не зборувам дека, нели, треба сите и во сѐ да се грижиме за околината. А, ти печатиш илјадници и илјадници такви ливчиња секој можен ден, кои веднаш во истиот момент завршуваат на ќош од каса, под, улица, евентуално канта!

Редно време е да се укинат! Еве, ако читаат, а сигурно читаат, нека се решат конечно да го укинат тоа обсолетно ливче!
Да беше тоа само во Македонија

И

Избришан член 41324

Гостин
Се надевам знаеш како иде таа процедура, така? Дека не може на нашиве тука да им текне и да променат ПОС терминали.

Тоа горе више го пишав мислам ајде отидовме од најпрогресивни за платежни картички до најспори поради овие глупиве што ѓи трпиме 8 години.

Sent from my iPhone using Tapatalk

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Се надевам знаеш како иде таа процедура, така? Дека не може на нашиве тука да им текне и да променат ПОС терминали.

Не, не знам и немам зошто да знам. Но, знам дека тие сериозни илјадници ливчиња дневно се 1. екстремно обсолетни; 2. сериозно environmental non-friendly!

И знам дека сега сериозно се нафурав да истражам сè можно околу тоа и можностите да се укине! Баш ти фала што ме нас'ска!

И

Избришан член 41324

Гостин
Да, редизајн има, не видов за функционалности дали има ново

3fb55e0877d46d96c6a80ee42148900d.jpg

Еве на Play Store.

И

Избришан член 41324

Гостин
шо значи „обсолетно“ ?

“Не е корисно” но е бидејќи еве купам нешто и на слипчето ми ги пишува последните 4 бројчиња од мојата картичка , пример ако ме праша вработен дали сум го купил ја му го покажувам слипчето со последните 4 броја на картицата и толку. Ама може на еден начин тоа се поправи со тоа што инфото од слипчето од пос терминалот може да го стаат на една сметка заедно со фискалната. И плус имам пишувано претходно дека требаат нови терминали. Халкбанк има нови ingenico и НЛБ неколку сеа и оние Castles POS терм. Комерцијална така така, и Стопанска има ама ја зборам за баш новите. Verifone P400 и P200,Ingenico Lane 3000 и други и ајде некој PinPads освено во Индитекс,Рамстор,FashionFriends тие се нема други и немаат Stands за теркиналите ко во Кам.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.837
4.977
Писти Охту
Тогаш не гледам потреба да непостоечки збор се користи во нормален муабет. Англицизмиве мме на македонскиов јазик, а за "обсолетно" имаме соодветен збор, ама по "кул" е да речиш обсолетно отколку пример застарено, непотребно итн.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Дали сериозно рековте дека мајката му ебав на јазикот со обсолетно, пишувајќи на „форум“ преку „компјутер“, или можеби на „ајфон“, или каков и да е „смартфон“, поврзани на „вајфај“, додека слушате „стрим“ или „клип“ од „подкаст“... има и по некое „смајли“, по некој „лајк“... итн... итн...

И да, рече дека мислам дека сум „кул“ што користам англицизам!

Не бе, мајката му ебавте на мозокот! Си имаме мозок за користење, ама не, по „кул“ е да не го користиш!

А да не зборувам дека истото можел тој што ме праша да го напише на Гугл и да дознае за 4,5 милисекунди што значи, а не да ме праша мене и да чека одговор од мене.

Оооох, ја сакам ливче да не се печатело, а тие мозок не користат за основни работи. Тешка будала сум!

Последна промена:

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
“Не е корисно” но е бидејќи еве купам нешто и на слипчето ми ги пишува последните 4 бројчиња од мојата картичка , пример ако ме праша вработен дали сум го купил ја му го покажувам слипчето со последните 4 броја на картицата и толку.

А зошто воопшто ти е потребно да покажуваш 4 бројки од картичка како доказ дека нешто си купил!? За тоа постои фискална сметка. Законски регулирана за тоа.

Screen Shot 2024-01-05 at 09.01.05.png

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.837
4.977
Писти Охту
Дали сериозно рековте дека мајката му ебав на јазикот со обсолетно, пишувајќи на „форум“ преку „компјутер“, или можеби на „ајфон“, или каков и да е „смартфон“, поврзани на „вајфај“, додека слушате „стрим“ или „клип“ од „подкаст“... има и по некое „смајли“, по некој „лајк“... итн... итн...

И да, рече дека мислам дека сум „кул“ што користам англицизам!

Не бе, мајката му ебавте на мозокот! Си имаме мозок за користење, ама не, по „кул“ е да не го користиш!

А да не зборувам дека истото можел тој што ме праша да го напише на Гугл и да дознае за 4,5 милисекунди што значи, а не да ме праша мене и да чека одговор од мене.

Оооох, ја сакам ливче да не се печатело, а тие мозок не користат за основни работи. Тешка будала сум!
смири живци малку, олади

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
хаахахахахха, ме распнаа, ја да сум оладел... оооф божееее! нема спас!
Види, никој не рече дека само ти му еба мајката, моето мислење беше во множина, што значи дека и ти и сите други англицизмите ги користиме здраво за готово покрај наши македонски зборови. Патем не си само ти, ги гледам и политичарите користат, да одам понатака дури и вестите самите спикери зборат на “литературен“ скопски дијалект со лошо акцентирање.

Значи ако имаме збор ОСНОВАЧ, нема потреба да го користиме ФАУНДЕР, или за ОТПОВИКУВАЊЕ не мора да го користиме ИМПИЧМЕНТ.

Срдечен поздрав.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно