DarthJe5us
poweruser
- 2 јануари 2012
- 3.111
- 2.343
Мизерија е волкав пазар да е оставен на поединци. Големиве фирми треба да се фатат за работа.
Би се зачудил колку е мал пазарот, особено за било која по high-end тастатура. Скапи се и нема голема маржа и нема толку многу луѓе што би дале 200+ евра на тастатура, не за нешто друго, затоа било што што е над entry-level обично иде во group buy и не им се исплати на ниедна голема компанија да ги чуваат in stock. Еве Glorious почнаа нешто со GMMK Pro ама и на таа треба да потрошиш бааѓи време и екстра пари за да ја доведеш до добар feel.Мизерија е волкав пазар да е оставен на поединци. Големиве фирми треба да се фатат за работа.
ама и на таа треба да потрошиш бааѓи време и екстра пари за да ја доведеш до добар feel.
Доста бе! Повеќе механички имаш од сите тука!Читам и сега и ја сакам од тоа ГММК Про… проклети да сте!!!![]()
Не го правиме недостижно. За да ја доведеш тастатурата до функционална без 0 модирање ти требаат бар 300 евра ако си базиран во Европа - 200 тастатурата, 40 за некои entry level switches како milky yellows, и уште толку за keycaps и рачунај уште нешто за да покриеш данок и шипинг и веќе си во 350 евра опсег. За тие пари ти добиваш:Ова е претерување. ГММК Про за 99.99% од луѓето ќе биде премиум feel ако и стават свичеви што им одговараат. Не мора ни да се некои егзотични свичеви. Out of the box, со 0 промени. Не го правете хобито непотребно недостижно.
Нов човек во хобиво нема блага врска што е нит па што значи гаскет маунт а па најмалку колку преферира soft bottom out.Нов човек во хобиво ќе прочита дека gasket mount треба да даде по-soft typing experience што кај GMMK Pro не е така ради тенките gaskets и ПРЕМНОГУ standoffs на plate-от.
Еве ја сум тука по одамна, и сум прошол my fair share of стабилизатори и ќе кажам дека обични чери/оем стабилизатори не се ништо полоши од дурок в2. Дури, подобри се. Во моментов имам 1 плоча со чери и 2 со дурок в2, черито се осеќа многу подобро.1. Ужасни stock стабилизатори
Ова не е ништо по премиум од GMMK Pro.KBDFans gaskets
Јас а и други тука преферираме алу/брас плејтовиPC plate
Не сите преферираат линеарни свичеви, напротив, почетници повеќе ќе трзнат на тактилен или клики (да, клики) свич повеќе. Имавме еден социјален експеримент пред некое времеmilky yellows
Milky yellows ги зедов како пример за ефтини entry level switches, не реков дека мора линеарни да стави било кој.Нов човек во хобиво нема блага врска што е нит па што значи гаскет маунт а па најмалку колку преферира soft bottom out.
Gasket mount не е end all be all ствар. Тоа редит хајвмајндот што одлучил да е flavor of the month не значи дека е стандард. Некои сакаат по цврст ботом аут, а згора на тоа, не сите правиме bottom out кога пишуваме. Целата финта со механичките тастатури е што не треба да правиш ботом аут за актуација! Инаку, земи мембрана. Ем ќе имаш по софт ботом аут, ем поефтино, ем ако е капацитативна, n key rollover, ем имаш оргинал тактилен фидбекНе знам зашто трошите пари на механички тастатури за да ви се како dome rubber domes.
Еве ја сум тука по одамна, и сум прошол my fair share of стабилизатори и ќе кажам дека обични чери/оем стабилизатори не се ништо полоши од дурок в2. Дури, подобри се. Во моментов имам 1 плоча со чери и 2 со дурок в2, черито се осеќа многу подобро.
Забораваш дека за 350 евра добиваш солидно алуминиумско куќиште, и тоа е се што треба да го интересира обичниот корисник. Пластика до алуминиум е огромен скок во премиум фил. Другото е, субјективно...
Ова не е ништо по премиум од GMMK Pro.
Јас а и други тука преферираме алу/брас плејтови
Не сите преферираат линеарни свичеви, напротив, почетници повеќе ќе трзнат на тактилен или клики (да, клики) свич повеќе. Имавме еден социјален експеримент пред некое време
Греота е на толку избор, сите тастатури да ги правите 60% gasket mount PC plate holee modded durock v2 stabs lubbed ink blacks бе![]()
Имплицираш дека редит е единствениот извор на вистина? Секои 3 месеци се менува метата на редит, хајвмајндот е јак.Нов човек во хобиво ќе отвори Реддит и ќе читнат бар нешто колку-толку пошто ако даваш 350 евра за тастатура од онака тогаш си стварно еден од ретките што нема како попаметно да си ги троши парите.
Имплицираш дека знаеш да следиш јутуб инструкции за модување стабилизатори повеќе од менеАко ти се Durock стабилизаторите полоши од Cherry онда не ти се добро тјунирани Durock стабилизаторите.
Ваљда не си сериозен. 915 е свиткана плоча алуминиум сендвич пластика, не е CNCd парче. 915 е исто толку алуминиумска колку и Кикронот.Ако ти е само за солидно алуминиумско куќиште, купи си 915ка за 200 евра ко што спомнав и ќе добиеш и тоа и 2.4GHz wireless on top. Малку глуп reasoning е единствената причина за да дадеш толку пари да е солидно алуминиумско куќиште.
Што треба да значи ова? Има негде корелација меѓу дебелината на диктоните и колку премиум филинг има?Gaskets од D60/D65 се 2мм подебели од тие на Glorious.
Одлична е. Поприлично е достапна, добро изработена за парите, супер out of the box. Можда не им се сфиѓа на /р/мк боговите ко таеха и останати, ама па е супер тастатура за било кој друг.Не викам дека GMMK Pro е лоша тастатура - само е лоша ентри тастатура. Имаат кратено на места и тастатурата после нема feel како што очекуваш декс треба да има по specs - ако сакале да добијат stiff board можеле едноставно да ја направат top mount и да кошта 150 наместо 200 евра што е веќе добра цена за тоа што го добиваш.
Планирам да купам GMMK Pro. На страната нивна не ми дава да ја нарачам...
Нешто ново од мене
KPRepublic Daisy 40% PCB & HHKB Alu case
Gateron Black Ink v2 (205g0, filmed)
Durock v2 stabs (205g0, Holee mod, KBDFans stab foam)
Akko Neon Keycaps
Custom кабел од AliExpress (лоши се боиве на сликава, ама плавото од кабелот и од alphas е исто, а heatshrink-от е иста боја ко alphas)
Grand total околу 300е излезе цел комплет, со се shipping.
Погледнете го атачментот 103320
Бооооо 40% е 300 евра, значи цела да ја земеш, 100% ќе дојде 750 евра!!! Тоа се од прилика 3750 ќебапи!!!
Не ми беше во план да ја продавам олку брзо, ама по математикава твоја потенцијално имам 1500 ќебапи на маса ... во искушение ме клаваш.
Продавај ја одма, нема ни ентер дугмиќ оваа а да не збориме дека и спејсот е наопачки… кизнае дали може да се опрај. Давај ја и зимај делукс некоја и ќебапи со рестото!
Чекај, сварно нема ентер оваа?Продавај ја одма, нема ни ентер дугмиќ оваа а да не збориме дека и спејсот е наопачки… кизнае дали може да се опрај. Давај ја и зимај делукс некоја и ќебапи со рестото!
Чекај, сварно нема ентер оваа?
(Или па некое од тие двете десни FN дугмињата да не е?)
Испратено од телефоно.
Едит: ако немет ентер, јаска не давам ни...
Хммм, ај 900 кебаци!