Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мобилари во Македонија - искуства и мислења

viktorce

hello world
13 март 2015
436
338
Кога веќе даваш толку пари, подобро земи нов.
Или пак веќе ако се одлучуваш, на старо е подобро.
Пријател зема и тоа преку пријатели во мобеликс, 2 пати не чинеше телефонот па го враќаше.
Трет пат зема и нешто пак се жалеше, но знам дека го задржи
Незнам дали има нешто со последниов, не сум прашал но гледам дека си го користи.

Propeller

hello world
5 февруари 2015
214
205
Пријател зема и тоа преку пријатели во мобеликс, 2 пати не чинеше телефонот па го враќаше.
Трет пат зема и нешто пак се жалеше, но знам дека го задржи
Незнам дали има нешто со последниов, не сум прашал но гледам дека си го користи.
Експонат е дефинитивно полошо да се купи отколку телефон на старо со гаранција, или пак домаќински чуван со кутија, заштитни маски и се.
Мобилариве од 3 телефони, 1 склопуваат.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Луѓе, да сте морале досега да активирате гаранција во мобилара со СВОЈ НЕофицијален сервис (бидејќи тие не даваат официјална гаранција), какво ви беше искуството? Правеле проблем во случај да мора да се промени уредот итн? Она што прашувам е колку може човек да има доверба во тие таквите НЕгаранции коишто мобиларите ги даваат во случај на проблем со телефонот.

Исто така, што ако начекате refurbished телефон. Валјда, некому се случило тоа. Телефонот преку карго ќе се испраќа, што значи не може во живо да се провери.

Последна промена:

draganamon

lurker
24 јануари 2016
700
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Луѓе, да сте морале досега да активирате гаранција во мобилара со СВОЈ НЕофицијален сервис (бидејќи тие не даваат официјална гаранција), какво ви беше искуството? Правеле проблем во случај да мора да се промени уредот итн? Она што прашувам е колку може човек да има доверба во тие таквите НЕгаранции коишто мобиларите ги даваат во случај на проблем со телефонот.

Исто така, што ако начекате refurbished телефон. Валјда, некому се случило тоа. Телефонот преку карго ќе се испраќа, што значи не може во живо да се провери.
Другар зема некој Huawei телефон од Ледиком. После 5-6 месеци му пожолте екранот на горната страна, на левиот и десниот агол.
Отидовме во Ледиком, го погленаа и за 5 мин не одјебаа.
Почна другарот да преговара нешто, и кога дечкото му рече дека маската многу го стегала телефонот, и од тоа пожолтел екранот само се погледнавме и знаевме дека е време да си одиме.
BTW, они му ја дадоа маската кога го купи телефонот :)

Мобеликс, Samsung S4 на времето, при менување на Сим картичка го оштетивме. Го оставивме на сервис и ни го поправија. Ни наплатија нешто ситно, 500-600 денари. Е сега стоеше скоро месец дена, долго чекаа дел да им стаса, ама тоа не е до нив.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.491
Скопје
18 септември 2020
927
868
Македонија
И, шо не ти е јасно?
Пре би земал со 128 гб и нормална боја отколку гејскана што не знае дали е розева, можеби е бејби розева??
Има и други бои, но ценава малце не е како што треба да е, попрво би зел со 256 ГБ отколку 128 ГБ,. Со повеќе ГБ треба да е повисока цената, а со помалку ГБ треба да е пониска цената.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
И, шо не ти е јасно?
Пре би земал со 128 гб и нормална боја отколку гејскана што не знае дали е розева, можеби е бејби розева??
Тоа изгледа од вчера е, за празникот на вие шарениве.

Sent from my Samsung S20 FE

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.056
3.493
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
ајдеее, одма на хомофобија. толку фрустрации да се имало значи

Enis-Phantom

hello world
18 ноември 2013
352
536
Небитно
Дечки еден совет вчера ми падна телефонот Хуавеи Хонор 20 и се скрши предното стакло. Тачот и се остало си работи но ептен лошо изгледа. Гледам во мобеликс е 2700 промена на цел дисплеј, во Ледиком е 2500 денари исто цел дисплеј. Се јавив во Алфа Мобил таму само стаклото да се смени е 2200 денари. Разликата во цените е ептен мала се мислам стакло да менувам ама од претходно имам лошо искуство менував стакло и едно 3-4 месеци беше се супер но потоа почна да откажува тачот на места и на крај пак се смени комплет дисплеј.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.491
Скопје
Дечки еден совет вчера ми падна телефонот Хуавеи Хонор 20 и се скрши предното стакло. Тачот и се остало си работи но ептен лошо изгледа. Гледам во мобеликс е 2700 промена на цел дисплеј, во Ледиком е 2500 денари исто цел дисплеј. Се јавив во Алфа Мобил таму само стаклото да се смени е 2200 денари. Разликата во цените е ептен мала се мислам стакло да менувам ама од претходно имам лошо искуство менував стакло и едно 3-4 месеци беше се супер но потоа почна да откажува тачот на места и на крај пак се смени комплет дисплеј.
Мобеликс

bxxxn

user
11 март 2011
1.659
1.812

Прашање е дали заменскиот дисплеј е оригинален. Најчесто се некои ОЕМ компатибилни дисплеи и се разликуваат од оригиналниот на пример по тип на панел, мулти-тачот (помалку точки), стаклото не е Gorilla glass и лесно се гребе и крши. Таквите заменски дисплеи најчесто трпат по едно, две паѓања и пак си на почеток. Најдобро е да го смениш со половен оригинален дисплеј. Исто провери во Промотел, кои што се овластен сервис за Huawei.

Enis-Phantom

hello world
18 ноември 2013
352
536
Небитно
Прашање е дали заменскиот дисплеј е оригинален. Најчесто се некои ОЕМ компатибилни дисплеи и се разликуваат од оригиналниот на пример по тип на панел, мулти-тачот (помалку точки), стаклото не е Gorilla glass и лесно се гребе и крши. Таквите заменски дисплеи најчесто трпат по едно, две паѓања и пак си на почеток. Најдобро е да го смениш со половен оригинален дисплеј. Исто провери во Промотел, кои што се овластен сервис за Huawei.
Проверив во промотел ама ептен скапо е 7500 денари толку вреди телефонот.
Чекам да видам кај Бошко (Алфа Мобил) колку е комплет дисплејот.

bxxxn

user
11 март 2011
1.659
1.812
Проверив во промотел ама ептен скапо е 7500 денари толку вреди телефонот.
Чекам да видам кај Бошко (Алфа Мобил) колку е комплет дисплејот.

Прашај во Мегамобил можно да си поминеш и поевтино со заменски дисплеј.

Едит 2400 бил:

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Променето стакло на А50 кај Бошко (Алфа Мобил) пред некој месец.
Фабрика излезе.

Не се летајте по заменски дисплеи ако нема потреба. Си има заменски и ЗАМЕНСКИ.

Enis-Phantom

hello world
18 ноември 2013
352
536
Небитно
Правилен избор, никој не стигнал далеку слушајќи го @Avid
нема врска вака сепак ќе остане оригиналниот дисплеј одоздола а ќе се замени само стаклото. Па ќе видиме колку ќе тера ако не после секако останува варијантата за замена на дисплеј во Мобеликс

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Еве и од мене муабет за Мобеликс, ама негативен. Ме потсети постов на ситуација од пред две недели. Влеговме со девојка ми по телефон, сакаше iPhone 12, 128GB, зелен. Прашавме, дечкото рече дека само таа боја ја немаат 128GB, which is fine. Замоливме да ги видиме другите бои да не случајно и се допадне некоја од нив, типот мртов ладен рече "А, сите ни се позади, немаме отпакувани", и ни ги отвори боите на Google Images. На екран.

Во меѓувреме, 24/7 им вртат реклами по социјалниве мрежи дека имаат iPhone експонати за продажба.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.783
33.891
roka.mk
@fuzzjaw услугата на сите мобилари е 0. Постојат само затоа што нудат ефтини телефони, иначе никој жив нема да им влезе. Ме потсекаат истоко да отидеш кај малски аутомеханичар, да го бркаш низ сервис за да го прашаш нешто.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
@fuzzjaw услугата на сите мобилари е 0. Постојат само затоа што нудат ефтини телефони, иначе никој жив нема да им влезе. Ме потсекаат истоко да отидеш кај малски аутомеханичар, да го бркаш низ сервис за да го прашаш нешто.

Детиште некое беше во прашање, по понашањето ич не му се седеше на работа. Да ми покажеше со прст на кој рафт се експонатите ќе бев задоволен, вистина немам големи очекувања, не е дека барав да ми отпакуват по еден од секоја боја.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно