CBB_6
BBC
- 9 декември 2016
- 369
- 1.147
Да ти кажам право, не ни пробав во сејв мод, претпоставував дека е нешто со јазичните поставки на десетката.. Шо врска сејв мод со то.Дали се дешава и у сејф моуд?
Точно така, тоа било. Кога ми е јазикот на МК шорткатот CTRL+Z не работи во ниту една програма, туку истата функција ја има CTRL+Y. Кога менвам на ENG тогаш нормално си работи CTRL+Z.Провери кој јазик ти е поставен за input. Приметив дека CTRL+Z не работи во Word 2013 кога input ми е МК, штом сменам во EN, се си е во ред.
Интересно е шо ова се случува во Win 10 иако input language на English (United States), односно кај мене инпутот на кибордот беше US Touch keyboard layout, па го сменив на United States-International Touch keyboard layout. Исти к**ац, кога е на MK тогаш CTRL+Y ја има функцијата на CTRL+Z во сите програми (шо многу ме нервира).Ако со CTRL+Y ви работи во фотошоп, сменете input language на English American, или пробаjте други варианти. Не е до тастатурата, до input jазикот е.
Шо е најзаебано ако тастатурата ја заборавам на МКД и пуштам игра, тогаш дугмето Z во играта не работи. Ако е наместено на ENG во игрите нормално све си работи. Овие заебанции со инпут методот (јазикот) ги немаше седумката. Ќе мора да се навикнам, то е.
Фала дечки на сите за помошта и вашите одговори!