Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ваши искуства со Сетек

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
@Astro епа и мене ми е ради тоа TP-Linkot :D

Не дека во Анхоч сум имал нешто вау искуство. Имав пишано претходно како се молев со тие од Сити Мол да ми отворат механичка тастатура да видам како е на осет за да знам дали ми одговара, додека во сет пред мене ја отвори изложената си пробав, и од магацин ми извади нова за да ја купам со попустче плус. Не се сите ѓубриња секаде, ама ги има во голем број.

Да не се разбереме погрешно. Многу ми претставува задоволство кога ќе видам фирма со многу лоши метрики како прави значаен чекор кон подобрување. Сикрено би сакал утре да видам феил фирма како Сетек или пропадната фирма како Риверсофт, Нико компјутери, АМЦ да се воздигнат и да настапат јако, квалитетно и за пример.

Nightwalker

hello world
18 ноември 2007
242
408
Nightwalker's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 14400F & Noctua NH-U12S redux
Motherboard
Gigabyte B760M DS3H DDR4
Storage
SSD M.2 Samsung NVMe 980 PRO 1TB & 970 EVO Plus 500GB & 1TB Western Digital SATA3 64MB Caviar Blue
PSU
Gigabyte P750GM Real Power, 80Plus GOLD, Modular
RAM
Kingston 3200MHz DDR4 CL16 Fury Renegade Black (2x16GB)
Video card
ASUS GeForce RTX 4070 SUPER EVO OC Edition
Case
Genesis Irid 503 ARGB
Mouse
Glorious Model I 2 Wired
Keyboard
Glorious GMMK 3 PRO HE 100% Wireless
Audio
Onboard
Monitor
MSI G27CQ4
OS
Windows 11 Pro
Сакав да земам еден мини-шпорет кој на веб страната пишуваше дека го има на лагер на Рузвелтова и во Центар. Отидов во Рузвелтова зашто таму ми е поблизу.

Го најдов изложен шпоретот, и таман да го земам, дечките ми рекоа да не го правам тоа зашто бил последен и дефектен!?

- Зошто тогаш пишува дека го имате на лагер и е изложен?
- Ааа, па ете, треба да го тргнеме оттука.
- Ааа, така... Добро, тогаш да појдам до Центар?
- Не сме сигурни, но мислиме дека и таму им се останати само дефектни од овој шпорет. Јавете се вие ако одите натаму, да не е џабе, прашајте.
- А може тогаш соодветно да ја апдејтувате страната, да не пишува дека го има на лагер?
- Па денес е апдејтувана таа!
- ...

*минута подоцна, вртам четирипати до крај во салонот во Центар - никој не крева*
Си земав мини шпорет од Нептун. Добра Сетек зделка.

Ulrezaj

hello world
20 јуни 2012
438
706
Охрид
Ulrezaj's setup  
Processor & Cooler
Intel I9 - 9900k / NZXT Kraken X62
Motherboard
Gigabyte z390 Aorus Master
Storage
Samsung 860 Evo 250 GB / 3TB Toshiba
PSU
Cooler Master V850
RAM
16GB Kingston HyperX Predator 3200Mhz
Video card
ASUS ROG STRIX RTX 2070Super
Case
Asus TUF GT501
Mouse
Razer Mamba Tournament Edition
Keyboard
Razer Blackwidow Ultimate Stealth
Monitor
Alienware AW2518H
OS
Windows 10 64bit
АМЦ пропадната фирма?... WTF

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.270
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
AMD 7800x3d/Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
Gigabyte 5070ti windforce
Case
Thermaltake View 380 TG rgb black
Mouse
Logitech G502 X Lightspeed wireless
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS + MSI Mag 273QP OLED 1440p 240hz
OS
Windows 11 Pro
Остаивте ли барем една ит фирма кај што може да купуваме на раат ит опрема?
АМЦ никако,Анхоч за нигде,Сет пепел,Нексио немале сајт никако,Зоте не го бидувало ни него,ДД сторе комиње,Нико не работи...
Да сумираме - во мк хардвер зимање никако,евентуално кај мејкер само дека ни дава по 500 ден попуст

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
АМЦ никако,Анхоч за нигде,Сет пепел,Нексио немале сајт никако,Зоте не го бидувало ни него,ДД сторе комиње,Нико не работи...
Да сумираме - во мк хардвер зимање никако,евентуално кај мејкер само дека ни дава по 500 ден попуст

Можеш да си купуваш од каде сакаш, кој ти забранува?

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Tajson

lurker
25 февруари 2016
655
864

Малце тиња муабет, ама ајде може си младо дете.

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.270
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
AMD 7800x3d/Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
Gigabyte 5070ti windforce
Case
Thermaltake View 380 TG rgb black
Mouse
Logitech G502 X Lightspeed wireless
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS + MSI Mag 273QP OLED 1440p 240hz
OS
Windows 11 Pro
Малце тиња муабет, ама ајде може си младо дете.
Не е тиња муабет.
Тиња е што живеете у некој розев свет и за се нешто се отвараат теми,се кука за што треба и за што не треба,а буквално никаков аир се нема од овој тип на муабети.
Тиња е што мислите дека живеете во австрија/германија (мада и таму за некои глупости кои ги читам на темиве како оваа ќе ви се изнасмеат).
Тиња е што се напуни форумов со Butthurts што би рекол псај.
Е тоа е тиња другар.А ова дете-мете ти е избрзан муабет,нит ме познаваш нит сме дискутирале.
cheers

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Не е тиња муабет.
Тиња е што живеете у некој розев свет и за се нешто се отвараат теми,се кука за што треба и за што не треба,а буквално никаков аир се нема од овој тип на муабети.
Тиња е што мислите дека живеете во австрија/германија (мада и таму за некои глупости кои ги читам на темиве како оваа ќе ви се изнасмеат).
Тиња е што се напуни форумов со Butthurts што би рекол псај.
Е тоа е тиња другар.А ова дете-мете ти е избрзан муабет,нит ме познаваш нит сме дискутирале.
cheers

Ние не мислиме дека живееме во Германија. Ние сакаме да живееме во македонија но да биде како Германија :)
Нема ништо лошо во тоа да не сакаш да се помириш со фактот дека не чинат работите.
Да бевме некој друг форум со членови со ниско ниво на интелигенција немаше да ни сметаат работите. Но ние овде дискутираме како да се подобрат работите во мизеријава. А прв чекор кон поправка на проблемот е да се сфатат и изнесат недостатоците. Токму тоа и се прави овде.
Заклучок до сега е дека во повеќето случаи (од изнесените од страна на форумџиите) фирмите се однесуваат лошо, но има и случаи кога одиграле пристојно. Тука сме за да ги пофалиме едните случаеви и да ги критикуваме другите. Значи не дека фирмите се неспособни, способни се (покажале во помалкуте случаи) но не се трудат.
Изнесуваме секакви искуства со надеж дека информацијата ќе дојде до нечии уши и ќе се поместат работите кон подобро. Германија-like here we come...
Ти тек'нвит? Не сме тука да ги закопаме фирмите, туку да им испратиме порака да бидат подобри.

Tajson

lurker
25 февруари 2016
655
864
Извини ако те погоди муабетот дека “можеби’’ си младо дете, ако си стар треба да ти е кеиф некој да те прави млад, нејсе:
  • нити сонувам дека живеам во розов свет, нити кукам, а најмалку ми е “розово’’ или ќе ми биде, ти од форумов ли аир очекуваш, тука може да сретнеш се и сешто затоа е форум, твојата оценка е битна за тебе ти си одредуваш за себе што и како.
  • Не бе братче живеам во Лисиче и воздушно е многу далеку од Австрија/Германија, а не вака.
  • А ако си го осетил тоа што го рекол псај, правец гастро;).
Инаку на тиња мислев, барем мене ми делуваше потценувачки коментарот за мејкер.

filipkir

user
17 јуни 2009
1.190
1.907
Скопје

Има една добра но доста непозната ИТ фирма од која јас стално си купувам а тоа е Вортекс Компјутери. Газдата на Вортекс е многу коректен услужлив и љубезен, поштува гаранции без проблем, цените се добри.
Иначе он-топик. Јас само 2 ствари имам купено од Сетек (блендер и машинка за шишање) Двата уреда се погодија доста добри и еве да чукнам во дрво по 1 година сеуште добро си функционираат. Само кога ја купував машинката за шишање ми се погоди ептен неписмена продавачка. За се морав по 3-4 пати да и повторувам и да и објаснувам додека да ме свати. Кутрата незнаеше ни фискалната правилно да ја извади :)

Karamba

Баниран/a
5 јуни 2012
155
138
Скопје
Да го споделам и јас моето да речам неутрално искуство. За малце ќе беше позитивно, ама се заебаа во еден многу важен момент. Вака идеше целата работа. Во четврток (09.02) го однесов мојот дефектен РАМ во сервисот. Тетката го зема и ми рече дека ќе ме извести сервисерот телефонски. Наредниот ден ми стигна порака дека ми е одобрена замена и треба да појдам до сервисот. Отидов во саботата и ми дадоа потврда за замена и тетката ми рече да го заменам таму каде што сум го купил. Плочките беа купени пред 4 години од страна на мој другар со дилерска цена и на фискалната пишуваше веќе непостоечка адреса. Па така, тетката ме упати до дирекција да прашам таму бидејќи најверојатно биле земени од големопродажба. Се качив таму и имаше само две тетки кои едвај чекаа да им заврши работното време бидејќи беше сабота. Откако им ја објаснив ситуацијата, едната од нив почна да чепка на лаптопот и да туфка, „како бе во сабота“, „има fury, ама поскапа е“, „сакаш ли една плочка 8gb“, „не знам дали ќе стигаат вакви, нема на лагер“. Фала богу дека нема да стигаат, 5 години се стари. И на крај ми предложи да ми даде број и да се јавам во понеделник за да се консултира со колегата и да проверат дали ќе стигаат. Се согласив и си заминав. Дојде понеделник и се јавив околу 14 часот. Ми крена тетката и и ја објаснив ситуацијата повторно. Рече „почекајте колегата да дозбори на телефон, да го прашам, па ќе ви се јавам за кратко“. И доброо... Си чекав, си чекав и тоа кратко испадна час ипол. Пробав да ѕвонам повторно, е сега арно ама тетката не сака да ми крене телефон. И тука беше моментот кога сака се да им испратам во ПМ. Едвај чекав да дојде вторник и да им отидам. И се движам накај Сетек, наоружан во мозокот, да им испалам се што ми лежи, ама влегов навидум сталожен, сакајќи да пробам последен пат со убаво. И повторно на истата тетка и се обратив, а таа одма отиде кај колегата да го праша. И пак истиот муабет го слушам, „има fury, ама види колку се поскапи“, а колегата убаво и објасни, „нема врска, поскапен е РАМот од тогаш многу“. Отако тој и даде зелено светло почна тетката со процедура да ми даде нова гаранција и фискална за да можам да си го подигнам продуктот од магацин. И тука се изначекав, што заради нејзината неспособност, па влегоа-излегоа 20 луѓе, па 10 пати и се јавија на телефон. И после сигурно половина час чекање ми ја даде новата гаранција и излегов. Од тука право во магацин и таму си поминав најубаво. Секоја чест за дечките. Работата беше завршена буквално за секунди.

Значи требаше само да ми се јави и да ми каже дојди, а не да не ми крева по телефон. Како и да е, во иднина ќе се трудам да ги избегнувам максимално.

23 мај 2012
1.501
3.442
The_Witch_Hunter's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 9 7950X3D Gaming Processor | ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB
Motherboard
ROG Crosshair X670E Hero
Storage
Kingston FURY™ Renegade PCIe 4.0 NVMe® M.2 SSD 2TB | Samsung 970 EVO PCIe 3.0 NVMe® M.2 SSD 1TB
PSU
ASUS TUF Gaming 1200W Gold ATX 3.1
RAM
Kingston FURY™ Beast DDR5 32GB (2x16GB) 6000MT/s CL30
Video card
ROG Astral GeForce RTX™ 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Case
be quiet! Dark Base Pro 901
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro White Edition
Keyboard
ROG Claymore Gaming Keyboard
Audio
Creative A250 2.1 Speaker System | ROG Strix GO Core Gaming Headset | Samsung HW-Q800C 5.1.2 Ch. Dolby Atmos
Monitor
Alienware AW3821DW 3840x1600 144Hz G-SYNC® ULTIMATE | LG OLED55G42LW 4K Ultra HD 144Hz NVIDIA® G-SYNC®
OS
Windows® 11 Pro 64-bit 25H2
Моето денешно искуство со Сет-Соравија:

Идам јас да си купам тастатура ама прво сакам да прашам со какви свичеви им се моделите на лагер дека несакам пак црвени да купам, сакам некои други да пробам. И влегувам таму сите си гледаат своја работа, мене никој не ме приметува. Си продолжив до рафтот кај тастатурите ја најдов таа што ја барам и си видов што ме интересираше. Ок, идам на каса да ја платам и таму две продавачки едната со муштерија застанувам јас пред другата и чекам да платам. Јок, не ме рецка бре 2 посто, си штрака таму на компјутер. Почекав некоја минута да се ослободи другата и се префрлив кај неа, ми наплати и си отидов. Али колку беа завеани мислам дека ако си продолжев со тастатурата низ врата место на каса никој немаше да примети :speechless:

Толку, си се исповедав што имав :D

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Моето денешно искуство со Сет-Соравија:

Идам јас да си купам тастатура ама прво сакам да прашам со какви свичеви им се моделите на лагер дека несакам пак црвени да купам, сакам некои други да пробам. И влегувам таму сите си гледаат своја работа, мене никој не ме приметува. Си продолжив до рафтот кај тастатурите ја најдов таа што ја барам и си видов што ме интересираше. Ок, идам на каса да ја платам и таму две продавачки едната со муштерија застанувам јас пред другата и чекам да платам. Јок, не ме рецка бре 2 посто, си штрака таму на компјутер. Почекав некоја минута да се ослободи другата и се префрлив кај неа, ми наплати и си отидов. Али колку беа завеани мислам дека ако си продолжев со тастатурата низ врата место на каса никој немаше да примети :speechless:

Толку, си се исповедав што имав :D

Заборави да кажеш што свичеви зеде и импресии вс црвените, ипак ова е гиковски форум, заеби ти продавачки :D

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
заеби ти продавачки :D
ц.ц.ц.ц море, ке помислам дека си обратен и дека не те интересираат жени, остај ти импресии од тастатурата, дај нека сподели какви се продавачките :p

23 мај 2012
1.501
3.442
The_Witch_Hunter's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 9 7950X3D Gaming Processor | ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB
Motherboard
ROG Crosshair X670E Hero
Storage
Kingston FURY™ Renegade PCIe 4.0 NVMe® M.2 SSD 2TB | Samsung 970 EVO PCIe 3.0 NVMe® M.2 SSD 1TB
PSU
ASUS TUF Gaming 1200W Gold ATX 3.1
RAM
Kingston FURY™ Beast DDR5 32GB (2x16GB) 6000MT/s CL30
Video card
ROG Astral GeForce RTX™ 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Case
be quiet! Dark Base Pro 901
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro White Edition
Keyboard
ROG Claymore Gaming Keyboard
Audio
Creative A250 2.1 Speaker System | ROG Strix GO Core Gaming Headset | Samsung HW-Q800C 5.1.2 Ch. Dolby Atmos
Monitor
Alienware AW3821DW 3840x1600 144Hz G-SYNC® ULTIMATE | LG OLED55G42LW 4K Ultra HD 144Hz NVIDIA® G-SYNC®
OS
Windows® 11 Pro 64-bit 25H2
ц.ц.ц.ц море, ке помислам дека си обратен и дека не те интересираат жени, остај ти импресии од тастатурата, дај нека сподели какви се продавачките :p
Намќорки, ги нејќеш веруј :D
Заборави да кажеш што свичеви зеде и импресии вс црвените, ипак ова е гиковски форум, заеби ти продавачки :D
Кафени земав. Без директно да ги споредам искрено не приметив некоја огромна разлика иако се овие нели тактилни. Ствар на навика е претпоставувам ама мене сепак повеќе ми лежат изгледа црвените. Некако по smooth ми се.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Najnovo iskustvo so Setek.
Uate sum vo Capitol mall vo Set, otidov da zemam Tp-Link 843n,zimam, doagjam na kasa i devijkava sto prodava vika: izvinete ne mozam da vi naplatam, sistemot ne mi raboti, saat vreme probuvam.
I velam: ne sum iznenaden.
Si zaminav bez komentar.

Zaludno vreme gubenje

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Па си можел да почекаш саат-два де. :p

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Па си можел да почекаш саат-два де. :p
Абе да бев сигурен дека ќе се заврши работа за саат до 3 ќе чекав, ама г'с нестрплив. Абе ја сум за критика, ич не ми се чека, ни 3 саати за рутер. У 1903-ќа да си имал 5 дена да чекаш па тогај немало рутери. Сега има, па аздисуваме.

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Денес тоа? :) И на бензиска во Козле не работеше системот денес околу 12 ипол, 1, излеа некој од банкиве или системот за фискални whatever, имало update денес или на англиски кажано maintenance :)

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Денес тоа? :) И на бензиска во Козле не работеше системот денес околу 12 ипол, 1, излеа некој од банкиве или системот за фискални whatever, имало update денес или на англиски кажано maintenance :)

Баш тогаш кога пишав, ете у 3:10 саат било.

M.Pix

48 65 6c 69 6f 73 0a
27 јануари 2014
1.022
3.618
Прага
Najnovo iskustvo so Setek.
Uate sum vo Capitol mall vo Set, otidov da zemam Tp-Link 843n,zimam, doagjam na kasa i devijkava sto prodava vika: izvinete ne mozam da vi naplatam, sistemot ne mi raboti, saat vreme probuvam.
I velam: ne sum iznenaden.
Si zaminav bez komentar.

Zaludno vreme gubenje

Те читам прееска, те читам неколку пати уствари и добивам впечаток дека си АНТИ Сетек. Имам неколку конфигурации од кај нив склопено и еден куп роба земено од кај нив. Од пред 1 недела следново ми се дешава иако до пред 1 недела немав никаква забелешка за нивната работа. Си викав терсене луѓе се во прашање, не сетек.

Случка број 1:
Идам да земам дифузер за масла. Истиот оној што го сподели псај. Рузвелтова ми е најблиску. Добар ден сакам производов да го земам. Покажувам слика ау немаме. Како тоа немате, кога пишува дека го имате на залиха тука и во Капитол? Дечко овој дуќан е врзан со магацинот подоле што ни е па стои дека е на залиха, а не е. Добро ќе почекам од магацин донесете ми. Е, нема ни таму. Па како ви стои на залиха и ми кажувате дека сте врзани со магацин, а го немате воопшто? Крева раменици. Си одам без производот. Утре дента одам 1ва смена, друг вработен истото го барам. Почекајте. Се враќа ми вика во Капитол има уште еден оди таму ќе ти го чуваат. Идам и си го зимам.

Случка број 2:
Возбуден од целата миризба дома и од пријатната атмосфера решен сум да земам уште еден дифузер за на работа за да не го разнесувам овој. Одма после 2 дена одам во Сетек и ко за беља пак вработениот од случка број 1. Добар ден ми треба дифузеров случајно да не го добивте, бидејќи сеуште го гледам на залиха, а пред некој ден го земав од Капитол. Го цитирам со истиве зборови со кои ми се обрати:
Аман бе дечко колку си упорен, ти реков го немаме. Му викам молам? И му ја покажувам сметката од Капитол. Епа ние го немаме. Добро не сакав да се натегам дополнително викам дај ми сличен уред цената горе доле таа да биде. Добро. Чекам ебани 20 минути на каса и го гледам дека услужува друга жена што гледаше лаптопи. Почекав да заврши и одам го прашувам викам вака и вака те чекам пола саат? Дечко па немаме во таа цена имаме од 3-4000. Од што бев изнервиран тотално се блокирав не знаев со што да му одговорам и заминав.

Случка број 3:
Те читам прееска и си викам леле сеа да дојдам дома ќе му објаснам дека не е до сетек туку до одредени вработени. И баш на враќање накај дома викам чекај да застанам да земам некое усб и едно уредче за во кола ми требаше. Скроз друг вработен, му го покажувам моделот од телефон не ни погледна ко што треба нема вика. И пак тој муабет, добро ви стои дека е на залиха. И ко тренирани кучиња истиот одговор. Ама дечко ние сме врзани со магацинот подоле што ни е овде го нема. Добро, ќе почекам од магацин да ми го донесете не е проблем. Ама го нема ни таму. Излегов.

После овие 3 случки абе гратис хај енд компоненти да даваат не им стапнувам. Не за друго ќе ми речат дека во магацин им се деловите, а ги немаат никогаш. Кога вака третираш клиенти, никад да ги немаш. Аир да не видат.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно