Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Пред се жалам ако истово прашање е поставено во овие 69 страни до сега. Ги поминав последниве 2-3 ама не го видов одговорот.

Колку макс денари сте истале до сега на едно ваѓање од банкомат ( по можност стопанска ).

Прочитав некој предходно спомна 30 000 мада не е точно пошо лично сум истајл повеќе:
Screenshot

Сакам да истам поголема сума на пари, па сметам во колку најмалку пати.

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
Тоа ќе си прашаш во зависност чив е банкоматот, конкретно на стопанска банка
Пред се жалам ако истово прашање е поставено во овие 69 страни до сега. Ги поминав последниве 2-3 ама не го видов одговорот.

Колку макс денари сте истале до сега на едно ваѓање од банкомат ( по можност стопанска ).

Прочитав некој предходно спомна 30 000 мада не е точно пошо лично сум истајл повеќе:
Screenshot

Испратено од SM-G955F преку IT.mk форум апликација

Uber-

hello world
23 август 2017
200
211
Скопје
Ако се сеќаавам убаво банкоматите имаат лимит да даваат по 20 банкноти на 1 трансакција. Е сега во зависност од тоа дали банкоматот има 1000ки или 2000ки тоа значи 20.000 / 40.000.Тоа можеш да си прашаш во секоја банка со мејл - колку е лимит на 1 трансакција (банкноти)

Screenshot

Испратено од тенекија

Mr.Jack

lurker
9 февруари 2008
761
503

Screenshot

80k den. NLB

Filip95

read-only
18 април 2018
29
9
Дали добро се сеќавам ама претходно неможев да отворам акаунт или воопшто да отворам на TransferWise од мк. А сега денес отворив ги испратив моите мк документи за верификација и успешно за 5 мин ме верифицираа и мојот акаунт е Borderless. Too good to be true. Но се јавив до USA да се информирам и се е во ред. Сега ме интересира дали сте запознаени со ова? Или јас не бев во тек. Или пак со новиот закон што беше спроведен на 29 Август па се промени и веќе се отвори да можеш да имаш сметка.

Sent from my iPhone using Tapatalk

CokeZone

hello world
27 декември 2015
115
82
Дали добро се сеќавам ама претходно неможев да отворам акаунт или воопшто да отворам на TransferWise од мк. А сега денес отворив ги испратив моите мк документи за верификација и успешно за 5 мин ме верифицираа и мојот акаунт е Borderless. Too good to be true. Но се јавив до USA да се информирам и се е во ред. Сега ме интересира дали сте запознаени со ова? Или јас не бев во тек. Или пак со новиот закон што беше спроведен на 29 Август па се промени и веќе се отвори да можеш да имаш сметка.

Јас колку што знам можеш да имаш сметка но не и картичка.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Ако се сеќаавам убаво банкоматите имаат лимит да даваат по 20 банкноти на 1 трансакција. Е сега во зависност од тоа дали банкоматот има 1000ки или 2000ки тоа значи 20.000 / 40.000.Тоа можеш да си прашаш во секоја банка со мејл - колку е лимит на 1 трансакција (банкноти)

Испратено од тенекија
Кај мене не е така.
На НЛБ не ми пушта пушта повеќе од 40 000 ден, сум пробал повеќе пати.
На Стопанска Банка експлицитно се појавува на екранот дека максимален износ е 30 000 ден.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Саботата пуштив Payment Request до клиент, сега ми стигна повратен меил дека пејментот е на холд и се бараат дополнителни информации од клиентот. Знае некој што би значело тоа?

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Саботата пуштив Payment Request до клиент, сега ми стигна повратен меил дека пејментот е на холд и се бараат дополнителни информации од клиентот. Знае некој што би значело тоа?
Hold или Pending?
Ми се случило да бидат Pending неколку пати до сега, ама секогаш барале информации од мене, пример договор за работа итн.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Hold или Pending?
Ми се случило да бидат Pending неколку пати до сега, ама секогаш барале информации од мене, пример договор за работа итн.

Pending беше, сеа вика "Your Payment is on Hold - To process your payment successfully, we need additional information from the payer".

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Pending беше, сеа вика "Your Payment is on Hold - To process your payment successfully, we need additional information from the payer".
Не сум бил бо таква ситуација, во секој случај извести не ако добиеш дополнителни информации

MartinJack3d

hello world
21 октомври 2016
119
85

Сум ја имал истата ситуација - на клиентот му бараат документи за идентификација и слично. Доколку ги поднесе, процесот ќе продолжи и парите ќе ти легнат. Дај му до знак дека треба да си го верификува профилот со тоа што ќе даде слика од лични документи.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.641
Дебитната Картичка од TransferWise само што излезе... И моментално не е достапна worldwide...

Иако темава не е за TransferWise (TW) - се надевам ОК е да коментираме на таа тема тука, дури не се одлучи храбар дечко да отвори нова тема за таа намена и добар мод ги префрли сите мислења таму.

Дебитната картичка од TW не е само-што излезена. Јас ја имам од Април некаде. Но не сум со МК документи регистриран.
Не ни верувам дека ќе имаме услови да ја добиеме, барем не додека не влеземе во ЕУ (ова е еден од предусловите, само ЕУ/EEA country citizens за во Европа) можат да ја добијат.

А профилот како профил може секој да го направи.

Ако имаш потреба да ги користеш нивните услуги и да вадеш тука пари - пиши ми ПП, би можел да ти помогнам.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Сум ја имал истата ситуација - на клиентот му бараат документи за идентификација и слично. Доколку ги поднесе, процесот ќе продолжи и парите ќе ти легнат. Дај му до знак дека треба да си го верификува профилот со тоа што ќе даде слика од лични документи.

Стварно бараат слика од личен документ? Глупости.. Никад нема да се разберам да слика лична или слично.. :D

MartinJack3d

hello world
21 октомври 2016
119
85
Стварно бараат слика од личен документ? Глупости.. Никад нема да се разберам да слика лична или слично.. :D

Да да, мора да поднесе - така најверојатно е процесот.. Ако се сеќаваш кога си го креирал акаунтот на Payoneer и тебе ти побарале документи да поднесеш, епа исто функционира и со клиентите најверојатно.

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro

Тоа го прават заради можност на "перење на пари" затоа било кој клиент кога ке му пратиш фактура мора да верифицира акаунт, или лична или пасош.
После тоа ке немаш мака, само еднаш треба да верифицира и толку.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
Тоа го прават заради можност на "перење на пари" затоа било кој клиент кога ке му пратиш фактура мора да верифицира акаунт, или лична или пасош.
После тоа ке немаш мака, само еднаш треба да верифицира и толку.

знаат да побараат чат пат ехтра и за ист .. зависи од суми, и дали има голема варијација, на поголеми суми знае да бара почесто екстра конфирмации/верификации

п.с. со ЕУР картичка нема cross-border fee во грчка, само 0.5% при конверзија во Payoneer (ако не ви се парите во Еура наплатени), 2-5 Еура по трансакција зависно која банка и 2.5Еура од Payoneer по трансакција.

Sherminator

read-only
3 јули 2018
45
18
знаат да побараат чат пат ехтра и за ист .. зависи од суми, и дали има голема варијација, на поголеми суми знае да бара почесто екстра конфирмации/верификации

п.с. со ЕУР картичка нема cross-border fee во грчка, само 0.5% при конверзија во Payoneer (ако не ви се парите во Еура наплатени), 2-5 Еура по трансакција зависно која банка и 2.5Еура од Payoneer по трансакција.

0.5% или 0.05%?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно