Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

MartinJack3d

hello world
21 октомври 2016
119
85
А колку е лимит за подигање од банкомат бев преедка до халк не сакаше да ми извади ми покажуваше дали сакам да извадам 500ден втф можно е да немал пари банкоматот ама па друго ќе пишеше таму...

И мене ми се има истото случено на Халк, ги чита доларите/еврата во денари и така ги покажува најверојатно???

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Халк е најчудна од сите банки, си имаат свои провизии, правила, како да се наоѓаат негде на друг континент.

CokeZone

hello world
27 декември 2015
115
82
Барем то е лесно, Payoneer -> Transferwise -> Фирма
Здраво. Имам прашање колку % се плаќа за оданочување на девизен трансфер доколку парите се префрлат на фирма. Имам приходи моментално и сакам да израчунам дали е исплатливо да отворам моја фирма а воедно ќе собирам и стаж/осигурање. Ве молам повеќе информации околу ова и дали transferwise дозволува да се рег. од мкд.

или TransferWise -> @DonFrozex -> физичко_лице :)
Ако имате пари на TW - пишете ми, можам да ви ги исплатам истиот ден кога ќе легнат кај мене на сметка.

@xristijanGTI
обично ваквите работи е најлесно и најбезболно да се сметаат по среден курс.
Толку пари имам сменето до сега со луѓе, секад сум рачунал и ми рачунале по среден, освен ако некој на ја тупи ептен за 200 денари на 500$.
Како ќе ги исплаќаш доколку сме од друг град? Неможе да ги пратиш на сметка во денари бидејќи сепак ќе мора и за нив данок да се плати доколку земаш редовно, нели?

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.641
Здраво. Имам прашање колку % се плаќа за оданочување на девизен трансфер доколку парите се префрлат на фирма. Имам приходи моментално и сакам да израчунам дали е исплатливо да отворам моја фирма а воедно ќе собирам и стаж/осигурање. Ве молам повеќе информации околу ова и дали transferwise дозволува да се рег. од мкд.

Како ќе ги исплаќаш доколку сме од друг град? Неможе да ги пратиш на сметка во денари бидејќи сепак ќе мора и за нив данок да се плати доколку земаш редовно, нели?
Тоа ќе остане да биде "ствар на договор". Како ни одговара на двајцата - така ќе ги исплаќам. Пиши ми ПП ако те интересираат повеќе детали.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
А што мислиш, зошто се вика cross border fee?

Доволно е да се побара на гугл, првиот линк ви ги одговара овие прашања.
What Is the Currency Conversion/Cross Border Fee?
За конверзија е овај линков шо го постира. 3.5% не се земаат ако картичката ти е во EUR и банкоматот дава EUR.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
За конверзија е овај линков шо го постира. 3.5% не се земаат ако картичката ти е во EUR и банкоматот дава EUR.

What is the cross-border fee and when does it apply?

When the transaction is made in the currency of the card, but the bank, which issued the card, and the merchant, who charged the card, are located in different countries, the cross-border fee applies. For example, if a USD card, which was issued in the USA, is used to make a USD purchase or cash withdrawal in Brazil, the cross-border fee will be added to the amount of the transaction. Payoneer applies a cross-border fee of up to 3.5%.

***The currency conversion fee and the cross-border fee are not cumulative. This means that only one of the fees will be applied at the same time.

sas_klar

hello world
8 јануари 2009
59
28
Skopje
sas_klar's setup  
Motherboard
B150
PSU
G4000
RAM
8 DDR4
Case
PowerBox
Mouse
Logi B110's
Keyboard
A4 teach
Monitor
LG
OS
Windows
[QUOTE Најисплатливо е во Македонија, Стопанска банка. Макс. сума: 30.000ден[/QUOTE]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

martinmax

hello world
1 март 2013
178
167
Skopje

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Врска нема информацијава, 0% fee имав кога користев EUR банкомат со EUR картичка, и тоа со прилично високи суми.

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
Врска нема информацијава, 0% fee имав кога користев EUR банкомат со EUR картичка, и тоа со прилично високи суми.
Да, само сега почна банкоматот да зема по 5 еу од трансакција ( на алфа банк, порано 3.5 ) инаку за шопинг таму не ти зема никаква провизија

Испратено од SM-G955F преку IT.mk форум апликација

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145

Skarab

read-only
19 август 2017
6
1
Sakam da prasam dali dobro ve razbrav vo komentarite pogore deka Alfa bank kaj nas mozes da izvadis vo evra so vkupen trosok 5 evra ako ti e vo evra payoneer kartickata ili toa e za grcka Alfa banka?
Momentalno dobivam fondovi vo USD na payoneer no imam moznost da pobaram i vo evra da mi se plaka.
Isto momentalno koja e najdobra banka lokalno za vadenje na denari od dolari zatoa sto se spomnati Halk banka i Stopanska pogore jas momentalno vadam od Ohridska no mi zema po $97,5 za podiganje na 5000 den primer.

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
Sakam da prasam dali dobro ve razbrav vo komentarite pogore deka Alfa bank kaj nas mozes da izvadis vo evra so vkupen trosok 5 evra ako ti e vo evra payoneer kartickata ili toa e za grcka Alfa banka?
Momentalno dobivam fondovi vo USD na payoneer no imam moznost da pobaram i vo evra da mi se plaka.
Isto momentalno koja e najdobra banka lokalno za vadenje na denari od dolari zatoa sto se spomnati Halk banka i Stopanska pogore jas momentalno vadam od Ohridska no mi zema po $97,5 za podiganje na 5000 den primer.
За во Грчка правиме муабет

Испратено од SM-G955F преку IT.mk форум апликација

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10

Torlakian

hello world
21 октомври 2014
323
368
Куманово

Најбоља ти е Стопанска потврдено пред 3 дена, вообичаени 3.5% и 3.15$ провизија. Стопанска is the new NLB хахахаха.

ХУЛК банка НЕ, пошто пробав од таму прво и не ми даде, без никаква причина.

STRIKER

hello world
2 јануари 2016
90
36
Најбоља ти е Стопанска потврдено пред 3 дена, вообичаени 3.5% и 3.15$ провизија. Стопанска is the new NLB хахахаха.

ХУЛК банка НЕ, пошто пробав од таму прво и не ми даде, без никаква причина.
Баш вадев во рок од 2 недели два пати од Халк, се си беше како што треба. 3,15$ + 3.5%. Ме чуди ова како тебе не ти дало.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10

MartinJack3d

hello world
21 октомври 2016
119
85
Од косово со ЕУР картичка извадив 1000ЕУР на Raiffeisen Kosovo банкомат - ми зема 20ЕУР Payoneer и 5ЕУР самиот Банкомат за услугата...

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно