Дали ЕУР картичката се доплаќа 30 долари т.е евра кога се активира?
Значи се исплаќа да ја земиш картичката, макар и не си ја користел пошто е бесплатна.Не, само за УСД.
Значи се исплаќа да ја земиш картичката, макар и не си ја користел пошто е бесплатна.
Пред се жалам ако истово прашање е поставено во овие 69 страни до сега. Ги поминав последниве 2-3 ама не го видов одговорот.
Колку макс денари сте истале до сега на едно ваѓање од банкомат ( по можност стопанска ).
Прочитав некој предходно спомна 30 000 мада не е точно пошо лично сум истајл повеќе:
Screenshot
Сакам да истам поголема сума на пари, па сметам во колку најмалку пати.
Пред се жалам ако истово прашање е поставено во овие 69 страни до сега. Ги поминав последниве 2-3 ама не го видов одговорот.
Колку макс денари сте истале до сега на едно ваѓање од банкомат ( по можност стопанска ).
Прочитав некој предходно спомна 30 000 мада не е точно пошо лично сум истајл повеќе:
Screenshot
80k den. NLBПред се жалам ако истово прашање е поставено во овие 69 страни до сега. Ги поминав последниве 2-3 ама не го видов одговорот.
Screenshot
80k den. NLB
Јас колку што знам можеш да имаш сметка но не и картичка.Дали добро се сеќавам ама претходно неможев да отворам акаунт или воопшто да отворам на TransferWise од мк. А сега денес отворив ги испратив моите мк документи за верификација и успешно за 5 мин ме верифицираа и мојот акаунт е Borderless. Too good to be true. Но се јавив до USA да се информирам и се е во ред. Сега ме интересира дали сте запознаени со ова? Или јас не бев во тек. Или пак со новиот закон што беше спроведен на 29 Август па се промени и веќе се отвори да можеш да имаш сметка.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Јас колку што знам можеш да имаш сметка но не и картичка.
Кај мене не е така.Ако се сеќаавам убаво банкоматите имаат лимит да даваат по 20 банкноти на 1 трансакција. Е сега во зависност од тоа дали банкоматот има 1000ки или 2000ки тоа значи 20.000 / 40.000.Тоа можеш да си прашаш во секоја банка со мејл - колку е лимит на 1 трансакција (банкноти)
Испратено од тенекија
Hold или Pending?Саботата пуштив Payment Request до клиент, сега ми стигна повратен меил дека пејментот е на холд и се бараат дополнителни информации од клиентот. Знае некој што би значело тоа?
Hold или Pending?
Ми се случило да бидат Pending неколку пати до сега, ама секогаш барале информации од мене, пример договор за работа итн.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Не сум бил бо таква ситуација, во секој случај извести не ако добиеш дополнителни информацииPending беше, сеа вика "Your Payment is on Hold - To process your payment successfully, we need additional information from the payer".
Pending беше, сеа вика "Your Payment is on Hold - To process your payment successfully, we need additional information from the payer".
Иако темава не е за TransferWise (TW) - се надевам ОК е да коментираме на таа тема тука, дури не се одлучи храбар дечко да отвори нова тема за таа намена и добар мод ги префрли сите мислења таму.Дебитната Картичка од TransferWise само што излезе... И моментално не е достапна worldwide...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Сум ја имал истата ситуација - на клиентот му бараат документи за идентификација и слично. Доколку ги поднесе, процесот ќе продолжи и парите ќе ти легнат. Дај му до знак дека треба да си го верификува профилот со тоа што ќе даде слика од лични документи.
Стварно бараат слика од личен документ? Глупости.. Никад нема да се разберам да слика лична или слично..![]()
Стварно бараат слика од личен документ? Глупости.. Никад нема да се разберам да слика лична или слично..![]()
Тоа го прават заради можност на "перење на пари" затоа било кој клиент кога ке му пратиш фактура мора да верифицира акаунт, или лична или пасош.
После тоа ке немаш мака, само еднаш треба да верифицира и толку.
знаат да побараат чат пат ехтра и за ист .. зависи од суми, и дали има голема варијација, на поголеми суми знае да бара почесто екстра конфирмации/верификации
п.с. со ЕУР картичка нема cross-border fee во грчка, само 0.5% при конверзија во Payoneer (ако не ви се парите во Еура наплатени), 2-5 Еура по трансакција зависно која банка и 2.5Еура од Payoneer по трансакција.
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING SINGLE NEXT LEVEL RACING, 21"-65", 24kg MAX, NLR-R010
14.880,00 ден
MOUSE WIRED A4TECH Bloody Gaming, L65 Max Honeycomb , RGB, USB, 12000CPI, Black
990,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, Carbon, CA-9011260-EU
4.710,00 ден
MONITOR 24" SAMSUNG LS24F320GAUXEN, IPS Panel, 1920x1080, 120Hz, VGA,2xHDMI, 5ms, LS24F320GAUXEN
5.770,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020295-EU
8.100,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, Black, CH-931G000-WW
6.750,00 ден