Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Избор на клима уред (линк со резултати од мерења има во првиот пост)

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.727
3.871
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
5 години односно 2 + 3 години гаранција
Дали вистина важи гаранцијата после тие 2+ години т.е во тие 3+. Ова општо го мислам за сите уредит што нудат таков тип на гаранција. Дали има некоја скриена опција или сепак важи?

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.244
2.681
Дали вистина важи гаранцијата после тие 2+ години т.е во тие 3+. Ова општо го мислам за сите уредит што нудат таков тип на гаранција. Дали има некоја скриена опција или сепак важи?

ова е мислам условна гаранција, две имаш стандард и тие 3 ако им плаќаш илјадарче секоја година за да ја ѕирнат климата.

18 август 2019
1.222
1.195
ова е мислам условна гаранција, две имаш стандард и тие 3 ако им плаќаш илјадарче секоја година за да ја ѕирнат климата.
Проблем е што воопшто не ја ѕирнуваат климата, туку само ги земаат парите и ја продолжуваат гаранцијата за уште една година. А замислено е да извршат детална проверка, некој вид на мал сервис.

klima fan

lurker
14 јуни 2021
614
342

Кај Vivax е 2 + 3 година од тоа што стандардна гаранција е 2 а дополнителна гаранција е 3 години

Е сега ако прашањето тие пример во 4-тата година недај боже има некаков проблем а ти си ја продолжил гаранцијата Паком Vivax ја сервисираат ако треба и нова внатрешна единица или пак надворешната единица ќе ја сменат ако старата не се поправа се што е во гарантен рок сервисираат ако се прави тогаш добро ако не тогаш нова ти даваат зависи што дефект е

Паком не се како Gree Gree се ужас со сервисот ова од искуство

Паком имаат одлична сервисна подршка прашај кого сакаш

Riku

lurker
27 ноември 2021
577
253
Кај Vivax е 2 + 3 година од тоа што стандардна гаранција е 2 а дополнителна гаранција е 3 години

Е сега ако прашањето тие пример во 4-тата година недај боже има некаков проблем а ти си ја продолжил гаранцијата Паком Vivax ја сервисираат ако треба и нова внатрешна единица или пак надворешната единица ќе ја сменат ако старата не се поправа се што е во гарантен рок сервисираат ако се прави тогаш добро ако не тогаш нова ти даваат зависи што дефект е

Паком не се како Gree Gree се ужас со сервисот ова од искуство

Паком имаат одлична сервисна подршка прашај кого сакаш
Паком тешка катастрофа. Ако климата не ти грее или ладе за нив е исправна пошто кај нив битното е дека климата буче и врте а тоа дека сред зима ти дуе ладен воздух тоа не е битно. Се додека не цркне климата на цело дури тогаш со закани и инспекци ќе ја заменат.

klima fan

lurker
14 јуни 2021
614
342
Паком тешка катастрофа. Ако климата не ти грее или ладе за нив е исправна пошто кај нив битното е дека климата буче и врте а тоа дека сред зима ти дуе ладен воздух тоа не е битно. Се додека не цркне климата на цело дури тогаш со закани и инспекци ќе ја заменат.

Ти кажа дека надворешната единица ти ја замениле со нова што е одлично во споредба со сервисот на Gree

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.832
4.975
Писти Охту
Дечки, треба да се земат две 2.5ки инвертер клими за дома. Изборот е некаде околу грее или тојотоми. Приоритет е тивко работење на истиве. Некој да сподели кскуство шо е подобро? Буџет некаде до кај 60 000 макс за двете, без монтажа

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.562
19.245
Дечки, треба да се земат две 2.5ки инвертер клими за дома. Изборот е некаде околу грее или тојотоми. Приоритет е тивко работење на истиве. Некој да сподели кскуство шо е подобро? Буџет некаде до кај 60 000 макс за двете, без монтажа
Ни едното ни другото
Midea

Мада сега ќе дојде оној и ќе те убедува за Vivax пошто Сетек биле ѓубриња.

dashbog

lurker
24 јуни 2008
568
812
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Слабо е 2.5киловати. За 60к можеш да најдеш две солидни 3.5кв
Како мислиш слабо. Ни квадратура знаеш, ниту поставеност изолација и сл.
За добро изолирани мали простории и 9ка некога е многу.

Во тој ценовен ранг (30 000) јас имам Вивакс Аери+ 9ка и сум презадоволен. За моите потреби ми врши работа.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.497
2.948
Не одбирај ни една од овие две фирми, со оглед на нивната докажана лоша репутација (тука пред се мислам на грее, а тојотоми....па тие изгледа не ќе да се докажани во ништо).
Башка, поимите: тивко работење, дома...не се компатибилни со грее :)
Земи нешто друго, провери што се нуди од Haier, Hisense, Midea, Vivax и слично.
Секако, тука се и Daikin, Toshiba, Mitsubishi.....поскапи се, ама понекогаш можи да се најди некоја акција со попуст или слично на ананас.ком или е-купи, или друга локација.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.244
2.681
Како мислиш слабо. Ни квадратура знаеш, ниту поставеност изолација и сл.
За добро изолирани мали простории и 9ка некога е многу.

Во тој ценовен ранг (30 000) јас имам Вивакс Аери+ 9ка и сум презадоволен. За моите потреби ми врши работа.

Ако се грееш на 22 степени може е океј :ROFLMAO:

klima fan

lurker
14 јуни 2021
614
342

Еден од овие модели ⬇⬇⬇

Gree и Toyotomy не ти препорачувам

GligorGigs

read-only
1 март 2015
41
8
Kumanovo
GligorGigs's setup  
Processor & Cooler
I7 3770K 4.5ghz CM 212 evo
Motherboard
asus p67
Storage
Kingston SSD 64gb + 1TB HDD
PSU
620w CM silent
RAM
16GB DDR3
Video card
Sapphire radeon r9 270x 2GB
Case
zalman z11
Mouse
Steel Series rival 100
Keyboard
Cooler master devastator
Audio
Razer Kraken 7.1 chroma
Monitor
BenQ Zowie 24" 60hz 1ms
OS
win 10
Искуство со Фуего? Кој ги проозведува мидеа или тцл?

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.497
2.948
Искуство со Фуего? Кој ги проозведува мидеа или тцл?
Според муабетите што кружат по интернетов, споделувам информации од (не многу) доверливи извори:

Vo Midea se proizveduva VIVAX,BEKO,HYUNDAI, BOSCH,SAMSUNG,CARRIER, MDV, INVENTOR,Comfee

Vo AUX se proizveduva Favorit,VOX

Vo TCL se proizveduva Fuego,Tesla,Hoobart,Diplomat,ST, AIWA,

Vo CHANGHONG se proizveduva Grunding

Vo Vestel se proizveduva Favorit,Telefunken,Union

Vo Hisence se proizveduva Gorenje,Whirlpool

Vo Gree se proizveduva NEO,Tosot,TOYOTOMI,Waillant,Electrolux

Vo Skywort se proizveduva Tadiran

Vo Haier se proizveduva Bergen

TL;DR
Fuego = TCL

(??)

Нови мислења