Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Payoneer картичка

Uber-

hello world
23 август 2017
200
211
Скопје
12 април 2017
1.918
1.259

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.815
33.985
roka.mk
Тоа е форма која треба да ја пополниш покрај скен од пасош за да одобрат payment request.
Во сајт треба да ставиш линк од некој шоп каде што планираш да ја продаваш твојата услуга/продукт, доколку немаш сопствен, а во последното поле објасни накратко на кој начин ќе ти оди продажбата преку тој сајт.

КатеринаГ

read-only
22 јануари 2019
1
0
Ќе можете да ми ја кажете процедурата за побарување на исплата на Payoneer? Да побарам да ми пратат пари?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.032
1.845
Скопје
Ќе можете да ми ја кажете процедурата за побарување на исплата на Payoneer? Да побарам да ми пратат пари?
Се прави "Payment Request", до кого, колку пари во која валута, краток опис и опционално се прикачуваат ехтра фактури чуда по потреба. Тој што плаќа ќе си добие порака со линк до форма каде ќе може да избере на кој начин сака да плати и да го изврши плаќањето

Uber-

hello world
23 август 2017
200
211
Скопје
Имам неколку прашања исклучиво до сите што повлекуваат пари на девизна сметка во некоја од нашиве банки тука и си плаќаат данок:

1. Дали ви бараат / барале податок за прием на пари на девизна сметка (образец 743) и доколку ви барале што сте напишале?

2. Како го пријавувате и плаќате данокот? Со новиов онлајн систем како оди процедура некој знае или чекаме цела година и плаќаме коа ке стигне известување од ујп за цела 2019 ?

3. При прием на средства на девизна сметка, кај испраќач што пишува - Пајонеер или ваше име и презиме? Јас пробав да префрлам пари од трансфервајс на девизна сметка во Халк Банка пред 20тина дена, ми побараа образец 743 за потекло на пари бидејќи испракач и примач бев јас самиот.

Патем, прочитана ми е цела тема и јасно ми е вадење пари од банкомат и како тоа не се следи и како тоа подобро било да се вадат пари во странство грција, косово, знам и свесен сум за сите провизии и трошоци - не ме интересира тоа секој си има избор да си прави што сака и нормално сите си одговараме сами за нашите постапки. Замолувам доколку некој знае одговор само на прашањата погоре би бил благодарен доколку ми ги одговори, може и во пп, немора јавно.

pLaToOn

hello world
24 јануари 2012
227
190
Имам неколку прашања исклучиво до сите што повлекуваат пари на девизна сметка во некоја од нашиве банки тука и си плаќаат данок:

1. Дали ви бараат / барале податок за прием на пари на девизна сметка (образец 743) и доколку ви барале што сте напишале?
>> Бараат обавезно и најчесто пукаат Компјутерски услуги (мислам дека е шифра 250). Во најмала рака при прв прием од тој исплаќач, а за секој нареден доколку нема промени може да го користат истиот. Иако, веројатно, ако исплаќач е физичко лице ќе мора на секој прием да декларираш што и како.

2. Како го пријавувате и плаќате данокот? Со новиов онлајн систем како оди процедура некој знае или чекаме цела година и плаќаме коа ке стигне известување од ујп за цела 2019 ?
>> е-пдд, под ставка данок од работа, повремено работење. Ќе плаќаш аконтации на месечно ниво. На секој прием, при пополнување на пријава во е-пдд ќе добиеш колку треба да платиш. Со други зборови 10% ќе си плаќаш од старт но сепак е аконтација зошто на крај на година, по конечна пресметка може да треба и да доплаќаш (до 18% ако имаш разлика).

3. При прием на средства на девизна сметка, кај испраќач што пишува - Пајонеер или ваше име и презиме? Јас пробав да префрлам пари од трансфервајс на девизна сметка во Халк Банка пред 20тина дена, ми побараа образец 743 за потекло на пари бидејќи испракач и примач бев јас самиот.
>> Го пишува испраќачот. Ако е банка, или пејмент гејтвеј секако ќе те пишува тебе. Ќе мора да им објасниш дека тој гејтвеј мора да го користиш за прием на пари, и тоа е тоа. Банката не верувам дека ќе ти побара инфо како стигнале парите до таму, за ти да ги испраќаш кон МК, но УЈП може. Генерално ако побара, ќе мора трансферите да им ги доставиш, но се сомневам дека некој би копал натаму. Поради тој момент кој делува сомнителен (иако ако е единствена опција и нема да е проблем да објасниш зошто е така), најдобро е да ги пушташ директ од фриленс сервисот на трансакциска.

Последна промена:

Uber-

hello world
23 август 2017
200
211
Скопје
>> Бараат обавезно и најчесто пукаат Компјутерски услуги (мислам дека е шифра 250). Во најмала рака при прв прием од тој исплаќач, а за секој нареден доколку нема промени може да го користат истиот. Иако, веројатно, ако исплаќач е физичко лице ќе мора на секој прием да декларираш што и како.

>> е-пдд, под ставка данок од работа, повремено работење. Ќе плаќаш аконтации на месечно ниво. На секој прием, при пополнување на пријава во е-пдд ќе добиеш колку треба да платиш. Со други зборови 10% ќе си плаќаш од старт но сепак е аконтација зошто на крај на година, по конечна пресметка може да треба и да доплаќаш (до 18% ако имаш разлика).

>> Го пишува испраќачот. Ако е банка, или пејмент гејтвеј секако ќе те пишува тебе. Ќе мора да им објасниш дека тој гејтвеј мора да го користиш за прием на пари, и тоа е тоа. Банката не верувам дека ќе ти побара инфо како стигнале парите до таму, за ти да ги испраќаш кон МК, но УЈП може. Генерално ако побара, ќе мора трансферите да им ги доставиш, но се сомневам дека некој би копал натаму. Поради тој момент кој делува сомнителен (иако ако е единствена опција и нема да е проблем да објасниш зошто е така), најдобро е да ги пушташ директ од фриленс сервисот на трансакциска.
Алал да ти е, фала ти!!

Испратено од SM-G950F преку IT.mk форум апликација

mimica

hello world
15 декември 2010
137
80
Дечки имам едно прашање:
Колку време се чека за да ти одобрат Global Payment Services?
payoneer.png
и скен од пасош и формата за шоп ми е пополента и пишува Submitted, и така стои веќе месец дена.
Да не треба да им пишам за да ми ја одобрат или да почекам уште?

Фала.

Torlakian

hello world
21 октомври 2014
324
372
Куманово
Само знам дека месец дена сигурно не е, а за друго ќе се растрчаш ќе побараш!

Пиши ги тамо одма какво чекање.

MartinJack3d

hello world
21 октомври 2016
119
85
Дечки имам едно прашање:
Колку време се чека за да ти одобрат Global Payment Services?
Погледнете го атачментот 71335
и скен од пасош и формата за шоп ми е пополента и пишува Submitted, и така стои веќе месец дена.
Да не треба да им пишам за да ми ја одобрат или да почекам уште?

Фала.

Мене за 2 дена ми ги одбрија овие, пробај пиши им на live support chat

DareDevil

hello world
25 април 2011
278
298
Некој друг да чека replacement card повеќе од два месеци?
И колку е препорачливо доколку не стигне да се нарача преку FedEx/DHL?

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
мене никогаш не ми стигнала доколку ја порачам преку онаа free опција, така да најверојатно е тоа. плати си и не се замарај. иначе користам payoner сигурно едно 10 години, и јас и жена ми, и можам слободно да кажам дека еднаш а може и ни еднаш не ми стигнала освен ако не ја одберам платената опција.

STRIKER

hello world
2 јануари 2016
90
36
Мене ми стигна за 20 дена. Некаде на 2 Јануари мислам ме известија дека поради безбедносни причини ке мора да ми пратат друга картичка, и на 21ви или 22ри беше стигната.

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.042
1.012
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Ќе правам за брзо пејонер акаунт па ако некој сака да ја искористи промоцијава нека ми прати реферал во ПП.
729eed8ed4132844c2649af865ecd8d3.jpg

Sent from my LG-H830 using Tapatalk

bufferover

read-only
5 април 2015
10
3
Koristam Payoneer veke nekolku godini bez problem. Denes eden prijatel mi spomna deka najdobro bi bilo da gi vadam parite godinava vo druga zemja, oti navodno imalo od godinava nekakva sorabotka pomegu Payoneer i UJP. Neznam kolku e vistina, no nekoj ako ima podetalni informacii neka spodeli :)

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.037
2.075
Скопје, Македонија
Koristam Payoneer veke nekolku godini bez problem. Denes eden prijatel mi spomna deka najdobro bi bilo da gi vadam parite godinava vo druga zemja, oti navodno imalo od godinava nekakva sorabotka pomegu Payoneer i UJP. Neznam kolku e vistina, no nekoj ako ima podetalni informacii neka spodeli :)
Taka mi spomna prijatel sto e dobro upaten. Si mislev na forumov nekoj da ima ima dopolniteni informacii.
Стварно не знам до кога со вакви глупости, соработка имале, така е тоа, две фирми се тоа, па ќе соработуваат...

Али ајде, еве, да речеме имаат, мислиш дека ќе се занимаваат само со тие што вадат пари на банкомати во Македонија...? Ќе ги излистаат сите сметки, па ти после ако сакаш и на Марс вади пари, џабе ти е...

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно