Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Payoneer картичка

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
И јас помислив на истото. :)

dino

lurker
5 јули 2009
664
250
Јас извадив денес пари ... накверојатно проблем со картичката имале тие што неможеле да извадат пари

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
За да престане да работи картицата од Payoneer, треба да престанат да работат сите MasterCard картици, што е веројатноста е скоро нула.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.582
3.225
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
^
Не е баш така. Може да блокираат мк јузери ако сакаат.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
^
Не е баш така. Може да блокираат мк јузери ако сакаат.
Сакав да кажам дека нашите банки не можат да ги блокираат Payoneer картиците. Инаку секако дека Payoneer може да блокира јузер.

MartinJack3d

hello world
21 октомври 2016
119
85
Колку сте чекале највеќе за Payment Under Review ? Јас прв пат заглавувам во 3ти ден, до сега само во ист ден одма ми ги прифаќале и после 2 дена легнувале на картичка.

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Колку сте чекале највеќе за Payment Under Review ? Јас прв пат заглавувам во 3ти ден, до сега само во ист ден одма ми ги прифаќале и после 2 дена легнувале на картичка.

3-4 дена, на сомнителни трансакции чекаат прво да се прокнижат парите па тогаш ти одобруваат.

MartinJack3d

hello world
21 октомври 2016
119
85
3-4 дена, на сомнителни трансакции чекаат прво да се прокнижат парите па тогаш ти одобруваат.

Проблемот е што не се работи за никаква сомнителна трансакција, особено кога и праќачот е долго време член на Payoneer.

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Проблемот е што не се работи за никаква сомнителна трансакција, особено кога и праќачот е долго време член на Payoneer.

Ти има платено со картичка или со пари од акаунтот? И дали ти има испраќано и претходно истиот?

MartinJack3d

hello world
21 октомври 2016
119
85
Ќе си почекам ајде, 3 ден ова го контактирав и тимот на Пејонир, ми рекоа ќе биде за неколку дена...

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Пиши им на live четот, и дека ти е итно и ти требаат парите. Мене ми имаат искочено во пресрет и ми ги пуштија парите во истиот момент.

CokeZone

hello world
27 декември 2015
115
82
Ќе си почекам ајде, 3 ден ова го контактирав и тимот на Пејонир, ми рекоа ќе биде за неколку дена...
На другарче му се деси да чека една недела, некако бавни се кога станува збор од картица на узер.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.032
1.845
Скопје
може и од негова страна да е застој, се дешава на поголеми суми да нивната банка им бара конфирмација и они да држат статус на плаќањето блокиран.

MartinJack3d

hello world
21 октомври 2016
119
85
Пиши им на live четот, и дека ти е итно и ти требаат парите. Мене ми имаат искочено во пресрет и ми ги пуштија парите во истиот момент.

3 ден веќе им пишувам, тоа е тоа не знаат ни они, викаат почекајте уште неколку работни дена... А им кажувам дека ми требаат итно..

Afukat

read-only
24 јануари 2019
1
0
Здраво дечки. Ова е мој прв пост. Можеби одговорот на моево прашање се крие некаде во овие 51 страна ама ме мрзи многу да вртам, а можеби од страна 2 има измена до страна 34пример..

Прашањето ми е. Дали УЈП ја прифаќа Payoneer како легална? (дали се смета како сметка во странство или...?) И дали доколку се прави 100% од парите примени на Payoneer withdraw на наша банка (во мој случај НЛБ значи да не биде скриен ниту еден денар) и си ги пријавувам легално со epdd би имал некаков проблем со некого/нешто?

Би ја користел за Airbnb, значи од странско правно лице би се примале парите на Payoneer-ot (нивната банка е во Лондон). До сега немаше проблем со Wire-Tranfrer, но сега се појави некоја провозија од трета банка која кошта 12еу по трансакција без разлика на сумата (значи од 30еу-12еу. Чисти 18еу легнуваат)Тоа кај нас се пријавува како закуп и данокот е 15%.

Airbnb има две опции за исплата во Р.М (Wire transfer и Payoneer).

Поздрав

И мене ме интересира ова доколку некој има искуство со префрлање на средствата од акаунтот на пејонир на банкарска сметка тука во мк со тоа што и би ги пријавил средствата во ујп да си платам данок. Ако може помош

ileste

user
26 јануари 2012
1.243
311
Da ve zamolam aj nekoj so sigurnost da mi kazi kolku se proviziite koga ke vadis od bankomat kolku payonerr zema kolku za konverzijata i dali ima i ako ima kolku se proviziite so payonerr da plajkas

12 април 2017
1.918
1.259
За да престане да работи картицата од Payoneer, треба да престанат да работат сите MasterCard картици, што е веројатноста е скоро нула.
хаха, шансата не е 0, кога сакаат може да ја блокираат Македонија.
Имам картичка од друго место која беше блокирана истиот ден кога ми стигна и ми ги вратија партие кои ми беа платени за неа.

Uber-

hello world
23 август 2017
200
211
Скопје
Во полето за вебсајт и полето под него која е твојата конекција за дадениот вебсајт - што да напишам? Немам свој личен сајт... Помош?

Атачменти

• pyner.jpg
    pyner.jpg
    39,1 KB · Прегледи: 60

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
членови онлајн
мислења
теми