Futurelakimens
user
- 12 април 2017
- 1.918
- 1.259
Извини, не сум видел
Ќе сака некој да ми одговори?Благодарам однапред.Во полето за вебсајт и полето под него која е твојата конекција за дадениот вебсајт - што да напишам? Немам свој личен сајт... Помош?
Јас личну не сум имал искуство со тоа.. Можно е да е нешто ново па и другите да не знаат.Ќе сака некој да ми одговори?Благодарам однапред.
Испратено од SM-G950F преку IT.mk форум апликација
Се прави "Payment Request", до кого, колку пари во која валута, краток опис и опционално се прикачуваат ехтра фактури чуда по потреба. Тој што плаќа ќе си добие порака со линк до форма каде ќе може да избере на кој начин сака да плати и да го изврши плаќањетоЌе можете да ми ја кажете процедурата за побарување на исплата на Payoneer? Да побарам да ми пратат пари?
Имам неколку прашања исклучиво до сите што повлекуваат пари на девизна сметка во некоја од нашиве банки тука и си плаќаат данок:
Алал да ти е, фала ти!!1. Дали ви бараат / барале податок за прием на пари на девизна сметка (образец 743) и доколку ви барале што сте напишале?
>> Бараат обавезно и најчесто пукаат Компјутерски услуги (мислам дека е шифра 250). Во најмала рака при прв прием од тој исплаќач, а за секој нареден доколку нема промени може да го користат истиот. Иако, веројатно, ако исплаќач е физичко лице ќе мора на секој прием да декларираш што и како.
2. Како го пријавувате и плаќате данокот? Со новиов онлајн систем како оди процедура некој знае или чекаме цела година и плаќаме коа ке стигне известување од ујп за цела 2019 ?
>> е-пдд, под ставка данок од работа, повремено работење. Ќе плаќаш аконтации на месечно ниво. На секој прием, при пополнување на пријава во е-пдд ќе добиеш колку треба да платиш. Со други зборови 10% ќе си плаќаш од старт но сепак е аконтација зошто на крај на година, по конечна пресметка може да треба и да доплаќаш (до 18% ако имаш разлика).
3. При прием на средства на девизна сметка, кај испраќач што пишува - Пајонеер или ваше име и презиме? Јас пробав да префрлам пари од трансфервајс на девизна сметка во Халк Банка пред 20тина дена, ми побараа образец 743 за потекло на пари бидејќи испракач и примач бев јас самиот.
>> Го пишува испраќачот. Ако е банка, или пејмент гејтвеј секако ќе те пишува тебе. Ќе мора да им објасниш дека тој гејтвеј мора да го користиш за прием на пари, и тоа е тоа. Банката не верувам дека ќе ти побара инфо како стигнале парите до таму, за ти да ги испраќаш кон МК, но УЈП може. Генерално ако побара, ќе мора трансферите да им ги доставиш, но се сомневам дека некој би копал натаму. Поради тој момент кој делува сомнителен (иако ако е единствена опција и нема да е проблем да објасниш зошто е така), најдобро е да ги пушташ директ од фриленс сервисот на трансакциска.
Дечки имам едно прашање:
Колку време се чека за да ти одобрат Global Payment Services?
Погледнете го атачментот 71335
и скен од пасош и формата за шоп ми е пополента и пишува Submitted, и така стои веќе месец дена.
Да не треба да им пишам за да ми ја одобрат или да почекам уште?
Фала.
Мојата беше сменета поради "безбедносни причини", барем така ми наведоа во маил. Иначе не мислев да кажам дека ќе се менуваат сите картички.Чекај, чекај, пак нови картички?
Leee sorabotka UJP i Payooner ... Od vakvi poraki lugevo se plasat od karticava, ne od drugi![]()
Koristam Payoneer veke nekolku godini bez problem. Denes eden prijatel mi spomna deka najdobro bi bilo da gi vadam parite godinava vo druga zemja, oti navodno imalo od godinava nekakva sorabotka pomegu Payoneer i UJP. Neznam kolku e vistina, no nekoj ako ima podetalni informacii neka spodeli![]()
Стварно не знам до кога со вакви глупости, соработка имале, така е тоа, две фирми се тоа, па ќе соработуваат...Taka mi spomna prijatel sto e dobro upaten. Si mislev na forumov nekoj da ima ima dopolniteni informacii.
Пријателот е многу лошо упатен или се само фолира дека е упатен. Соработка имале...Taka mi spomna prijatel sto e dobro upaten. Si mislev na forumov nekoj da ima ima dopolniteni informacii.
Бесплатна достава
NET ROUTER MESH SYSTEM AX3000 Dual Band, CUDY M3000 (1-Pack), 2.4/5 GHz, 574 - 2402 Mbps,
2.360,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q5 MAX QMK/VIA RGB Al. body, HS Gateron Jupiter Brown, 2.4 GHz & BT, Carbon Black, w/knob, Q5M-M3
15.200,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 PINK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
NET Switch CUDY 8-port Gigabit POE 120W GS1010P
2.350,00 ден
Бесплатна достава
MB AM5 B840M H GIGABYTE 2xDDR5 7200Mhz (O.C), HDMI, DP, 1x PCI-Ex16 4.0,1x PCI-Ex1 3.0, 1xM.2,4xSATAIII
5.800,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K3 MAX QMK/VIA LP RGB HS 75% Gateron Brown switch Multi-Device (Wired+Bluetooth), Black, K3M-H3
6.600,00 ден