Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Payoneer картичка

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Макс 1200€. Мислам дека во било која земја, најголемата банкнота што може да ја плукне банкомат е 50€.

danco_mmun

read-only
14 јануари 2012
8
2
Тешко да верувам дека 50еур е мах банкнота.

Мислам-
Smallest note delivered by ATMs? Maximum amount allowed? - Germany Forum - TripAdvisor
Most ATM give a selection in 50 or 100 EUR steps but you can enforce other amounts by selecting the "other" button on the screen.

Или
100 Euro note - Bavaria Forum - TripAdvisor

The ATM at the Munich airport gave me 100 Euro notes when I withdrew cash.

Mada - dodeka googlav vidov i nekoi izvori sto vikaa deka banknoti od ATM se 20Eur i 50Eur samo. na 1200eur znaci samo 24 banknoti od 50eur dava? Jas bi go testiral ova :)

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
@danco_mmun
Во Косово на 1000Е (2тр. х 500) ми даде строго само 50-ки банкомати.
Косовскиот АТМ Рајфајзен (Raiffesen) ми зеде по дополнителни 5 евра на трансакција, на згора процентот од банката од кој што ми е картичката.

Во Германија на 2000Е (2тр. х 1000) ми даде комбинација од сите, почнувајки од 100-ки до 10-ки, и тоа добро разпределени.
Германскиот банкомат не ми зеде ништо екстра провизија како Косовскиот, иако поголеми суми беа извлечени од него.

Бугарија не се исплаќа воопшто, затоа што и нивните банкомати пљукаат во локалната валута, Левови, од која што ќе ве изгорат провизии мењање од УСД/ЕУР во ЛЕВ, па во ЕУР/МКД.

Грција ми е наредна на листа.

А Македонија, хммм..
одамна користев картички од Нетелер и слични сервиси и плаќав овде и вадев од банкомати пари, по нивните провизии, без никакви додатни трошоци од банкомати, годишни даноци или слично.
Али тоа беше пред 5+ години.
Денес, call me sceptic, ама не би извадил ни денар од МК банкомат со странска картичка, освен ако не е стварно итна ситуацијата.

п.с.
Пазете колкави суми внесувате преку граница.
Мислам дека имаше лимит до 10.000е по човек, или така нешто, ама не сум 100% сигурен.

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.036
2.075
Скопје, Македонија
Некој низ форумов имаше спомнато дека некои од банкоматите фрлаат по 40 банкноти, така да ако начекаш банкомат што фрла банкноти од по 2.000 ден., можеш да извадиш 80.000 ден. на вадење...

pinky

lurker
23 мај 2009
525
428
Да, од Тутунска се вадат до 80к ако банкоматот има банкноти по 2к. А до сега не ми се случило да нема.

За промена на валута и други провизии задржуваат околу 50 долари на трансакција од 80к.

danco_mmun

read-only
14 јануари 2012
8
2
Da ve updatiram - Malta, single transaction = 2.000Eur => 40 banknoti x 50eur. Doprva ke vidam provizii, ali moze poveke od 1.000eur od edna transakcija. Nemam pari da probam so 3.000Eur :)

6 ноември 2012
2.075
2.236
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro

Helikopterce

read-only
2 март 2018
1
0
Здраво дечки. Ова е мој прв пост. Можеби одговорот на моево прашање се крие некаде во овие 51 страна ама ме мрзи многу да вртам, а можеби од страна 2 има измена до страна 34пример..

Прашањето ми е. Дали УЈП ја прифаќа Payoneer како легална? (дали се смета како сметка во странство или...?) И дали доколку се прави 100% од парите примени на Payoneer withdraw на наша банка (во мој случај НЛБ значи да не биде скриен ниту еден денар) и си ги пријавувам легално со epdd би имал некаков проблем со некого/нешто?

Би ја користел за Airbnb, значи од странско правно лице би се примале парите на Payoneer-ot (нивната банка е во Лондон). До сега немаше проблем со Wire-Tranfrer, но сега се појави некоја провозија од трета банка која кошта 12еу по трансакција без разлика на сумата (значи од 30еу-12еу. Чисти 18еу легнуваат)Тоа кај нас се пријавува како закуп и данокот е 15%.

Airbnb има две опции за исплата во Р.М (Wire transfer и Payoneer).

Поздрав

Последна промена:

CokeZone

hello world
27 декември 2015
115
82
Ме интересира зошто кога барам на гугл reviews за WireCard (фирмата која што ги издава картиците на payoneer) има толко много негативни reviews... Дури застрашувачки е

mac_mk

hello world
30 јуни 2017
135
189
Ме интересира зошто кога барам на гугл reviews за WireCard (фирмата која што ги издава картиците на payoneer) има толко много негативни reviews... Дури застрашувачки е
Мислам дека си грешка нешто, станува збор за различни компании, пајонир си има нивни мастеркард картички и не би требало да имаш никаков проблем со нејзино користење

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

CokeZone

hello world
27 декември 2015
115
82
Мислам дека си грешка нешто, станува збор за различни компании, пајонир си има нивни мастеркард картички и не би требало да имаш никаков проблем со нејзино користење

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Грешка си, пајонир немаат нивни картици туку користат провајдер за нивно издавање, истиот провајдер е тој WireCard Card Solutions, тоа можеш да го провериш назад на картичката, прочитајго текстот убаво.

mac_mk

hello world
30 јуни 2017
135
189
Грешка си, пајонир немаат нивни картици туку користат провајдер за нивно издавање, истиот провајдер е тој WireCard Card Solutions, тоа можеш да го провериш назад на картичката, прочитајго текстот убаво.
да во право си, ама сепак не сум сретнал некој да се жали од картичките, јас лично ја користам активно 2 години без ниту еден проблем до сега, плаќање на терминал, вадење пари од банкомат, плаќање онлајн, досега сум немал проблем со ниту една трансакција

AfterMaxify

hello world
18 септември 2012
208
167
Точно е, 10,000 по човек.
10,000 еур по човек може да внесете или изнесете во странски валути САМО доколку поседувате бордеро. (Документ за потекло на пари). Без овој документ можете да носите најмногу
банкноти во вредност до 2,000 евра.

Vasence1234

read-only
5 јануари 2019
2
0
Da prasam bidejki payoneer ne odgovaraat. Mi stignaa pari od fiver i sea treba da izvadam karticka. Prasanjeto mie dali ke ima nekoj problem u ispratlata na karticka za u mk. I dali trreba da se prijavo danokot. Mislam deka netreba bidejki tie pari ne se vo drzavata...

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Da prasam bidejki payoneer ne odgovaraat. Mi stignaa pari od fiver i sea treba da izvadam karticka. Prasanjeto mie dali ke ima nekoj problem u ispratlata na karticka za u mk. I dali trreba da se prijavo danokot. Mislam deka netreba bidejki tie pari ne se vo drzavata...
Не се теши така, се плаќа 10% данок на тие пари - ако сакаш можеш да отвориш девизна за евра, амерички долари итн. во некоја од банките наши и така да ги добиваш парите без провизија на истите ( +10% данок).

Vasence1234

read-only
5 јануари 2019
2
0
Mislev amo stoat na kartickata i da naplakjam so taa karticka u prodavnici.ne da gi izvadam u moja banka. Bidejki ko so gleam site samo vadat ne plakkaat nisto xa toa danok.

12 април 2017
1.918
1.259
Mislev amo stoat na kartickata i da naplakjam so taa karticka u prodavnici.ne da gi izvadam u moja banka. Bidejki ko so gleam site samo vadat ne plakkaat nisto xa toa danok.
Прашањето ти е одговорено многу пати во темава, данок законски треба да платиш, али пошто државата неможе да дознае за парите, нема како да те фатат.
Ако плаќаш трансакции преку таа картичка, ќе си платиш данок во провизии и пак ќе бидеш неисправен пред законот.

andersonspace

read-only
14 јануари 2017
39
3
zdrvo na site. dali nekoj moze da mi pomogne so pejoneer cartickata. nemozam da se logiram bidejki datumot na rodeni bil pogresen. jas se obiduvav da kontaktiram s niv preku e-mail, no dobivav samo avtyomatski e-mail poraki. dali moze nekoj da mi pomogne kako da kontaktiram so niv, no ne preku telefon se izvinuvam za latinicava, i vi blagodaram mnogu.

12 април 2017
1.918
1.259
zdrvo na site. dali nekoj moze da mi pomogne so pejoneer cartickata. nemozam da se logiram bidejki datumot na rodeni bil pogresen. jas se obiduvav da kontaktiram s niv preku e-mail, no dobivav samo avtyomatski e-mail poraki. dali moze nekoj da mi pomogne kako da kontaktiram so niv, no ne preku telefon se izvinuvam za latinicava, i vi blagodaram mnogu.
Ако си пратил е-маил и не ти вратиле, тогаш контактирај преку телефон, оти е таа опција исфрлена?

wolverine

user
27 јуни 2012
1.344
1.583
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Се е во ред со картичкава? Видов дека се жалеа по фејсбук дека не работела во Македонија последниве денови?

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.573
3.211
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
И ова успеаа да го сјебат?

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Пред 5-6 дена немаше проблем, сега не знам.
Но се сомневам дека ова е вистина, лани имше такви гласини дека престанал да работи за Македонија и испадна дека е лага.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.573
3.211
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Пред 5-6 дена немаше проблем, сега не знам.
Но се сомневам дека ова е вистина, лани имше такви гласини дека престанал да работи за Македонија и испадна дека е лага.
Изгледа некој утнал пин или пробал да повлече $3 долари и одма паника.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно