Точно е, 10,000 по човек.@danco_mmun
Пазете колкави суми внесувате преку граница.
Мислам дека имаше лимит до 10.000е по човек, или така нешто, ама не сум 100% сигурен.
Da ve updatiram - Malta, single transaction = 2.000Eur => 40 banknoti x 50eur. Doprva ke vidam provizii, ali moze poveke od 1.000eur od edna transakcija. Nemam pari da probam so 3.000Eur![]()
Мислам дека си грешка нешто, станува збор за различни компании, пајонир си има нивни мастеркард картички и не би требало да имаш никаков проблем со нејзино користењеМе интересира зошто кога барам на гугл reviews за WireCard (фирмата која што ги издава картиците на payoneer) има толко много негативни reviews... Дури застрашувачки е
Грешка си, пајонир немаат нивни картици туку користат провајдер за нивно издавање, истиот провајдер е тој WireCard Card Solutions, тоа можеш да го провериш назад на картичката, прочитајго текстот убаво.Мислам дека си грешка нешто, станува збор за различни компании, пајонир си има нивни мастеркард картички и не би требало да имаш никаков проблем со нејзино користење
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
да во право си, ама сепак не сум сретнал некој да се жали од картичките, јас лично ја користам активно 2 години без ниту еден проблем до сега, плаќање на терминал, вадење пари од банкомат, плаќање онлајн, досега сум немал проблем со ниту една трансакцијаГрешка си, пајонир немаат нивни картици туку користат провајдер за нивно издавање, истиот провајдер е тој WireCard Card Solutions, тоа можеш да го провериш назад на картичката, прочитајго текстот убаво.
10,000 еур по човек може да внесете или изнесете во странски валути САМО доколку поседувате бордеро. (Документ за потекло на пари). Без овој документ можете да носите најмногуТочно е, 10,000 по човек.
Не се теши така, се плаќа 10% данок на тие пари - ако сакаш можеш да отвориш девизна за евра, амерички долари итн. во некоја од банките наши и така да ги добиваш парите без провизија на истите ( +10% данок).Da prasam bidejki payoneer ne odgovaraat. Mi stignaa pari od fiver i sea treba da izvadam karticka. Prasanjeto mie dali ke ima nekoj problem u ispratlata na karticka za u mk. I dali trreba da se prijavo danokot. Mislam deka netreba bidejki tie pari ne se vo drzavata...
Прашањето ти е одговорено многу пати во темава, данок законски треба да платиш, али пошто државата неможе да дознае за парите, нема како да те фатат.Mislev amo stoat na kartickata i da naplakjam so taa karticka u prodavnici.ne da gi izvadam u moja banka. Bidejki ko so gleam site samo vadat ne plakkaat nisto xa toa danok.
Ако си пратил е-маил и не ти вратиле, тогаш контактирај преку телефон, оти е таа опција исфрлена?zdrvo na site. dali nekoj moze da mi pomogne so pejoneer cartickata. nemozam da se logiram bidejki datumot na rodeni bil pogresen. jas se obiduvav da kontaktiram s niv preku e-mail, no dobivav samo avtyomatski e-mail poraki. dali moze nekoj da mi pomogne kako da kontaktiram so niv, no ne preku telefon se izvinuvam za latinicava, i vi blagodaram mnogu.
Изгледа некој утнал пин или пробал да повлече $3 долари и одма паника.Пред 5-6 дена немаше проблем, сега не знам.
Но се сомневам дека ова е вистина, лани имше такви гласини дека престанал да работи за Македонија и испадна дека е лага.
Бесплатна достава
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE CHEST LIGHT, PP14737FO
1.790,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 1m Secomp, 11.99.5541-10
150,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 3m v2.1 4K (60Hz) with Ethernet Secomp, 11.99.5682-10
260,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK
11.780,00 ден