HijackHacker
poweruser
Може многу лесно да се одреди локацијата и интернет провајдерот, и секој може да го направи тоа. Полицијата со налог може да ти ја открие и адресата.
Кој и како може да ја дознае мојата локација и податоци ако ја знае мојата статичка ИП адреса?Многумина ја знааат мојата ИП адреса, но ме интересира дали секој може да ја дознае мојата локација?Дали може некои хакери, полиција?Ме интересираат само мислењата на оние кои знаат нешто околу тоа...позз
НЕМА ЗАПИШАНО КОЈА ИП НА КОЈА ЛОКАЦИЈА МИ ЈА ИМА ДАДЕНО. Прво и основно ип то е динамично конкретно кај адсл. А друга битна работа конкретно нашиот телеком додека даде испис за некои леле мајко треба 3000 дозволи. Е сега сеуште T-mobile нема можност да дава адреса..Провери и сам оди на www.whatismyip и види. Таа локација што ја дава таа е и толку нема ни адреса ни бутур. А веќе САД тоа е друго таму обавезно се дава ип по адресаКако прво, провајдерот ја има твојата точна локација. Кога си потпишувал договор си оставил адреса, телефон и сл.
За секое конектирање има запис во колку час која ИП адреса ти ја има доделено.
Другите може да дојдат до локацијата на провајдерот.
Полиција со налог ќе го контактира твојот провајдер и те ти ги на врата.
Ако користиш GPRS или 3G интернет, со може да те лоцираат и каде се наоѓаш во моментот (и да се движиш, имаат точна локација со триангулација http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_phone_tracking).
НЕМА ЗАПИШАНО КОЈА ИП НА КОЈА ЛОКАЦИЈА МИ ЈА ИМА ДАДЕНО. Прво и основно ип то е динамично конкретно кај адсл. А друга битна работа конкретно нашиот телеком додека даде испис за некои леле мајко треба 3000 дозволи. Е сега сеуште T-mobile нема можност да дава адреса..Провери и сам оди на www.whatismyip и види. Таа локација што ја дава таа е и толку нема ни адреса ни бутур. А веќе САД тоа е друго таму обавезно се дава ип по адреса
plisner напиша:значи колку што разбрав обични луѓе и хакери немозат да влезат, а полицијата може али со специален налог и милион други процедури?
Кој и како може да ја дознае мојата локација и податоци ако ја знае мојата статичка ИП адреса?Многумина ја знааат мојата ИП адреса, но ме интересира дали секој може да ја дознае мојата локација?Дали може некои хакери, полиција?Ме интересираат само мислењата на оние кои знаат нешто околу тоа...позз
Дали знаете Magenta 1 T-Mobile, дали има статичка ИП адреса или треба да се доплати таа услуга?
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH MX BRIO 4K/30fps USB Type-C, Grey, 960-001554
15.270,00 ден
GAME PLAYSTATION 5 DUALSENSE WIRELESS CONTROLLER Nova Pink
4.890,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM LED backlight, Black, KB-UML-04
650,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower Pop Air RGB Black, 3x120mm Aspect 12 RGB, w/WINDOW, Front Mesh, FD-C-POR1A-06
5.800,00 ден