Dr_KleX
hello world
- 26 јануари 2014
- 65
- 65
Не постои такво, уствари можеби и постои ако ни дефинираш што за тебе е добро? има луѓе кои би копале со напајања од 50-на евра, така да треба малце повеќе инфо
Кои карти, каков сетап, оверклок? андерклок? андерволт?
Да во право си не е прецизно дефинирано што е тоа “добро“, али мислев на она што е добро за вас по ваши стандарди, можеби ќе е добро и за мене ( a сигурно не добро напојување од 50евра со 800w и тоа најчесто не се real power - на пример јас тоа не би го предложил како добро).
Филозофија на страна мислев на
- real power,
- по можност Gold сертификат па нагоре
Макар не сум сигурен дали ке има разлика во Gold 750W и Bronze 850W...ако ги оптеретиш до 600-650w на пример. Што мислите ќе има некој драстична разлика ?
- друга многу битна работа ми е бројот на pci-e одводи(кабли), по мој стандарт треба да има барем 4, а пожелно е да има 6 или повеќе.
- а за сетапот сеуште немам прецизно одлучено знам дека ќе се Sapphire 2x 270 (non X), да најдам уште една убаво ќе биде али изгледа ќе морам да земам 270x (што не ми е по ќејф) и една 7850ка. А за оверклок и ундерволт планирам али сеуште сум далеку и не планирам напојувањето да го оптеретам повеќе од 80-85%.
и то.