Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Моторизиран плафонски држач за ТВ?

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Има ли некој искуство со моторизирани држачи за ТВ? Нешто како ова: Motorized Flip Down TV Ceiling Mount

Иако вика дека е за 55“ по килажата гледам дека ладно ќе проголта и 65ки.

Кај нас не сум сретнал а овие гледам имаат Америка, Канада и Австралија.

Vlatzki

user
1 мај 2008
1.281
340
Немам искуство со вакви држачи, ама што се однесува до максималната големина на телевизорот:

Иако вика дека е за 55“ по килажата гледам дека ладно ќе проголта и 65ки.

Пресудниот фактор не е килажата масата, туку растојанието од плафонот до телевизорот кога држачот е во отворена положба.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Глумац, провери што плафон имаш прво. Кај мене таванот е дрво, над него песок со камења па плоча бетонска. Дрвото е од 1978 така да не би му доверил телевизор да држи :)

Мада со хилта и доволно големи штрафови се се прави, не би бушел во бетон над глава.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Немам искуство со вакви држачи, ама што се однесува до максималната големина на телевизорот:
Пресудниот фактор не е килажата масата, туку растојанието од плафонот до телевизорот кога држачот е во отворена положба.
Тачно. Не ми текна на ова.

Глумац, провери што плафон имаш прво. Кај мене таванот е дрво, над него песок со камења па плоча бетонска. Дрвото е од 1978 така да не би му доверил телевизор да држи :)
Мада со хилта и доволно големи штрафови се се прави, не би бушел во бетон над глава.
Плоча е и кај мене. Мислам дека со добри шрафови нема да има проблем.

bxxxn

user
11 март 2011
1.664
1.817
Човекот што ни местеше тенда спомна дека знаеле некогаш да се извлечат штрафовите од плоча и освен оригиналниот држач додадовме уште еден флак, со што освен вертикалните 2 штрафа од оригиналниот држач, се додадоа уште и 2 хоризонтални. За разлика од ТВ, тендата тежи барем 20-тина килограми, а веројатно мајсторот има сешто видено.

Инаку шема е држачот :) може малку ќе е високо и незгодно за гледање, но не е ништо наспроти гиковскиот момент :)

Има ѕиден моторизиран во Conrad (повеќе како класичен), но поскап и не го испорачуваат во МК

Ѕиден држач за LCD телевизор

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Колку пари и колку транспорт чини?

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно