Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

goki1990

hello world
24 септември 2013
455
355
Skopje
си ја решив маката :) сум инсталирал super su 2.76, наместо 2.79 кој е предвиден за андроид 7.0...

DoomiX_MDK

hello world
9 април 2007
174
109
Има некој Redmi 4A, да сподели искуство? Се мислам за женска особа, без големи барања и преголема допирна точка со технологијата. Генерално фб, вибер, месинџер, стандард ствари...

25 ноември 2014
1.540
1.972
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Има некој Redmi 4A, да сподели искуство? Се мислам за женска особа, без големи барања и преголема допирна точка со технологијата. Генерално фб, вибер, месинџер, стандард ствари...
Самсунг е боље за женско пошо нема толку ашкања со пермисии и имаат боље камери за селфиња и инстаграм.

Tajson

lurker
25 февруари 2016
655
864
Мој пријател отиде вчера во Анхоч во продавницата во Сити Мол сакаше да го купи Ми5С сива боја, му се допаднал дизајнот и побарал да го вклучат и да го види во право светло екранот и иконите бројките и така натаму. Вработениот таму не сакал да го уклучи со образложение скап уред ако го вклучиме и не го земеш нема после кој да го купи ќе биде употребуван дрн - дрн јарина. Поголема глупост немам слушнато и јас досега немам доживеано телефонот кошта 24000 денари ко да купува нешто од 24000 евра, се изнервирал и му рекол на дечкото дека не купува уред кој неможе да го види дали работи и како изгледа во работа. Се вратил назад и се јавил во дирекција и побарал објаснување, некојси од таму кој и да се јавил му рекол да исправно поскапи уреди не ги вклучуваме, вие платете го па уклучете го ако не ви се допаѓа вратете го ќе ви вратат пари, нон сенс.
Јас искрено не разбирам ова како функционира.
Има ли некој за услуга да се сретнеме на 2 минутки да го види другарчево телефонот во работа, мада некако му се скрши филмот со Анхоч, а Хајстор ми одговорија нема да го имаат телефонов во скоро време. Ама ако го има некој уредов и добра воља да го видиме телефонов во живо во работа, би бил благодарен.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Мој пријател отиде вчера во Анхоч во продавницата во Сити Мол сакаше да го купи Ми5С сива боја, му се допаднал дизајнот и побарал да го вклучат и да го види во право светло екранот и иконите бројките и така натаму. Вработениот таму не сакал да го уклучи со образложение скап уред ако го вклучиме и не го земеш нема после кој да го купи ќе биде употребуван дрн - дрн јарина. Поголема глупост немам слушнато и јас досега немам доживеано телефонот кошта 24000 денари ко да купува нешто од 24000 евра, се изнервирал и му рекол на дечкото дека не купува уред кој неможе да го види дали работи и како изгледа во работа. Се вратил назад и се јавил во дирекција и побарал објаснување, некојси од таму кој и да се јавил му рекол да исправно поскапи уреди не ги вклучуваме, вие платете го па уклучете го ако не ви се допаѓа вратете го ќе ви вратат пари, нон сенс.
Има ли некој за услуга да се сретнеме на 2 минутки да го види другарчево телефонот во работа, мада некако му се скрши филмот со Анхоч, а Хајстор ми одговорија нема да го имаат телефонов во скоро време. Ама ако го има некој уредов и добра воља да го видиме телефонов во живо во работа, би бил благодарен.
Mi5S нема да има до 15-ти Февруари во хај стор, од сигурни извори !

Tajson

lurker
25 февруари 2016
655
864
Ќе има
Xiaomi Mi 5s 3GB/64GB LTE Dual SIM Gray
да му кажама на другарчево да се стрпи, и дали ќе може да се уклучи да го види како што работи изгледа итн.

kojoti2

hello world
29 октомври 2014
257
376
Ќе има
да му кажама на другарчево да се стрпи, и дали ќе може да се уклучи да го види како што работи изгледа итн.
Нек зима слободно од кај maker.Телефонот е одличен до сега ни еднаш нема успорено крашнато или да пријави некоја грешка. Овој е земен кај Maker hi store.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Ќе има
Ќе го пуштиме нормално, телефони и девојки се за гледање :)

Sent from my MI 5

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
После Свети Варенокучејадител Великомаченик Чудотворец...

TheSchumann

hello world
27 јануари 2017
96
105
Скопје
Јас ќе ти кажам зошто мислам дека е тоа така. Имаат шлапнато некој кичераjски кинески вендор ром пун со го*на у него па не сакаат купувачот да го примети тоа. Тоа е моја претпоставка. За Xiaomi кај нас само од Hi Store.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.823
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Јас ќе ти кажам зошто мислам дека е тоа така. Имаат шлапнато некој кичераjски кинески вендор ром пун со го*на у него па не сакаат купувачот да го примети тоа. Тоа е моја претпоставка. За Xiaomi кај нас само од Hi Store.

Јас пред Х време бев да го видам Нексус 6. Не им беше отворен и ми го рекоа истото. Тоа знали дека и на Нексусот имале некој "кичераjски кинески вендор ром пун со го*на у него"??? Едноставно тоа си е политиката на фирмата, во една тема се жалите дека не ви дале да отворите некој скап производ, а во друга дека пробале да ви увалат отворен скап производ. Јеби га, кога е скап, ке донесат само неколку парчиња и ке пробаа така да ги продадат.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Јас пред Х време бев да го видам Нексус 6. Не им беше отворен и ми го рекоа истото. Тоа знали дека и на Нексусот имале некој "кичераjски кинески вендор ром пун со го*на у него"??? Едноставно тоа си е политиката на фирмата, во една тема се жалите дека не ви дале да отворите некој скап производ, а во друга дека пробале да ви увалат отворен скап производ. Јеби га, кога е скап, ке донесат само неколку парчиња и ке пробаа така да ги продадат.
Така е, но за кејфлии еве јас ги носев и тие од по 55к на ракиичка во кафана за тестирање, па голем та**к :)

Sent from my MI 5

TheSchumann

hello world
27 јануари 2017
96
105
Скопје
Епа чим им е таква „политиката“ значи дека не се способни да имаат 1-2 салонски модели кои подоцна би ги продале за пониска цена, а тоа значи дека се неспособни да имаат ланец на продавници за технологија и треба да си се држат само до он-лајн продажба.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
И Мејкер имаш донесено Mi Mix кој што кошта далеку повеќе од Нексус-от, па го имаше изложено во Хај и можеше да се проба. И сеа?
Има една разлика само, јас ги носам за кеиф, они поради трговија. За мене е тоа огромен двигател што нема цена :)

Sent from my MI 5

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
"се сожалиле" :)
Ми пуштиле telekom.mk 4G/LTE,
Прв пат тестирам на свој број на Xiaomi уред.
Сѐ си функционира ко што треба, си држи 4G/LTE и брзина на
Xiaomi Redmi 4 Prime/Pro :)

(додуша сигналот е прилично тињЕ, ама шУ да праиме)

83f507221b9fdb460c812726e56f07b2.jpg

1e2436aec3579b9794a0144f2a2affee.jpg

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Припејд или Постпејд е бројот на телеком?
Pre-paid се и двата(и телеком и вип) ;)
(не ми паѓа на памет да склучам договор у држава како МК,
Не ми паѓа на памет нити без договор/на неодредено да се префрлам на post-paid.

Башка, немам потреба, зборам по 7-10.пати на телефон/ало ало месечно.

Да ми зависи бизнис од телефон, сигурно другачие ќе гледам на оваа работа)

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно