marv
poweruser
- 5 октомври 2007
- 5.815
- 5.521
Кај нив немаат врапци затоа изгледа, само шишмишиКај нас врапчињата умираат од 5г.

Sent from my TELEFON using Tapatalk
Кај нив немаат врапци затоа изгледа, само шишмишиКај нас врапчињата умираат од 5г.

Mi 10 lite?Или ќе снема апдејти.
Добро сега телефонове беа дизајнирани пред корона, сега ќе имаме минимум 6 месеци застој на било што ...
он топик, мислам дека шаоми моментално има голема ценовна дупка помеѓу ноут 10 и ми 10. Моментално понудата им е некако лошо склопена пример Note 10 не требаше да го пуштат со SD730 бидејќи тој чипсет има инфериорен NPU за тие камери, ако извадат некој "плус" модел со SD765 е тоа ќе биде комплетен уред (гугл пиксел исто се шушка дека ќе го користи 765 а не 865), друго К30 про со таков спор екран е чипсет оверкил, јас моментално вадам 56fps со К30 Pro во gfxbench 3.1 на таа истата резолуција, требаше да имаат 4G верзија со SD855 и 5G верзија со барем 90Hz екран ...
знам дека е wishful thinking но мислам дека забегаа малце ...
едит: да не бидам лошо сватен, не дека се лоши уреди но зборам за по комплетирани како пакет од фукционалност/искористеност.
Кај нас врапчињата умираат од 5г.
K20 Pro / Mi9T Pro - далеку подобар уред освен 5G, иста ако не и поевтина цена, подобар/побрз чипсет, 3 солидни камери особено со гкам (благодарение на @psyside за типс). Ете го користам 9 месеци и тешко некој нов флегшип да ми остави something to desire сем екранот на С20 ...Mi 10 lite?
https://www.google.com/amp/s/www.engadget.com/amp/2020-03-27-xiaomi-mi-10-lite-5g-annoucement.html
Sent from my MIX 2S using Tapatalk
Неможе да ти удоволат. 765G e со вграден 5Г модем у SoC-от.Xiaomi Mi 10 Lite 5G - Full phone specifications
Сега K30 Pro уште толку нема смисла.
Овие сами си го вперија пиштолот на чело...
Само кај нас без 5G нека го стават таман за 250 евра, 100 евра минус заради тоа бескорисното 5G.
Не сум ептен пауер јузер на камерата мада како ентузијаст да знам дека е ден и ноќ разликата но проблемпт е што се научив ултра брзиот SD855 едноставно не би можел да се вратам на 730-ка ете ти го користеше 2 месеца сподели некое искуство ако сум во грешка.Треба да го пробаш Mi Note 10, камерата со GCAM вреди 1000 евра.
Не сум ептен пауер јузер на камерата мада како ентузијаст да знам дека е ден и ноќ разликата но проблемпт е што се научив ултра брзиот SD855 едноставно не би можел да се вратам на 730-ка ете ти го користеше 2 месеца сподели некое искуство ако сум во грешка.
Ај сега разгледај како е ситуација со 5Г во Кина, Кореа, Малезија, Индија. Онаму кај што Шаоми реално најмногу продава. Ќе видиш дека веќе не е само гимик, него си користат луѓето.
Sent from my TELEFON using Tapatalk
Ооооокла не се репер ама никаков. На пример „The Prime Minister of Malaysia Tun Dr. Mahathir Mohamad said the country is on track to commercially launch 5G technology in the third quarter of 2020 and hopes the technology will serve as the infrastructure for economic growth.“Малезија и Индија немаат 5Г според оокла.
Ако сакаш флегшип со најбрзиот моментално процесор СД865 тоа е тоа. 5Г модем мора. Нема избор.Небитно. Треба да си вадат поефтини 4Г верзии, во спротивно тие губат голем дел од колачот. Не е исто дали Ми10 ќе биде 550 евра или 400 евра, без никаква разлика во корисничко искуство. Веројатно 4Г верзијата ќе држи и 2 пати повеќе батерија.
Бидејќи толку вредат. Ако ти треба телефон се исплати ако не ти треба не се исплати.Зошто цените во Ledikom на одредени шаоми телефони се намалени?! Конкретно на шаоми редми ноте 8т и шаоми редми ноте 7 сега се околу 9000денари. Дали се исплати сега да се купат по таа цена или не!!!
На дроги се. Во нормални услови би бил 600-650Е, со кризава 500е. Неможе преку ноќ од 400Е флагшип да дојдеш на 900Е. 100Е покачување е нормално за подобар телефон нешто слично ко OnePlus.Е за таа цена тешко.
На дроги се. Во нормални услови би бил 600-650Е, со кризава 500е. Неможе преку ноќ од 400Е флагшип да дојдеш на 900Е. 100Е покачување е нормално за подобар телефон нешто слично ко OnePlus.
Сеуште дишат на шкрги со помош на g-cam(вградената апликација за камера не е на ниво на самсунг и хуавеи), што не е лошо за нас корисниците ама сепак.
Испратено од LYA-L09 преку IT.mk форум апликација
Вчера до 16.30 (кога го продадов) немаше ништо, а мислам дека и денеска нема ништо...До оние што користат Xiaomi Note 10, ме интересира дали добивте Android 10ка апдејт. Познаник сака да купува па да го информирам.
Зошто го продаде? Ми изгледа супер телефонче.Вчера до 16.30 (кога го продадов) немаше ништо, а мислам дека и денеска нема ништо...
Само што го зема,одма го дадеВчера до 16.30 (кога го продадов) немаше ништо, а мислам дека и денеска нема ништо...
Бесплатна достава
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE WALL MOUNTABLE LOGO LIGHT, PP14621FOVN
2.170,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Metal Grey, BM24-C61
1.290,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK
11.780,00 ден
Бесплатна достава
SSD M.2 1TB WD Green SN3000 NVMe Gen4 5000MB/s WDS100T4G0E
8.940,00 ден
Бесплатна достава
HDD 3,5" 12TB WD PURPLE PRO 7200RPM 512MB 24x7 SATAIII WD122PURP
30.120,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK ALL IN ONE MAGIC-03, 2xMIC, USB-C, 3.5mm, Black
8.680,00 ден