Така е. Се додека нема официјална најава, официјален ром и слично, ќе си чекаме. Инаку за индија има некои руморс дека ќе имаат претставување на 28фев.Вау ваљда не се до толку откачени кинезиве хахах. Позната е продавницава со голема продажба. Ама ќе видиме, време ќе покаже.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Да, на гсмарена пишува дека ќе го претстават во Индија во текот на наредната недела. А пишува и дека во текот на наредната недела ќе го претстават и Redmi Note 7 Pro.Така е. Се додека нема официјална најава, официјален ром и слично, ќе си чекаме. Инаку за индија има некои руморс дека ќе имаат претставување на 28фев.
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
На Али почнале да го продаваат Redmi Note 7 глобална верзија. 4/64 за 240 долари.
US $250.79 |Global Version Xiaomi Redmi Note 7 4GB 64GB Mobile Phone Snapdragon 660 Octa Core 4000mAh 6.3" 2340*1080 48MP+5MP Cellphone CE-in Mobile Phones from Cellphones & Telecommunications on Aliexpress.com | Alibaba Group
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
На Андроид Оне платформа. Со потапа камера. Со помал и тапа екран. Итн... Не е се у ЦПУ/МЕМ. А иначе да познати се Шаоми за рејуз до јаја на одредена платформа. 20 модела минимум со ист цпу, и мааалце сменета периферија.4/64/660 веќе го имаме во форма на Mi A2 во Лејдиком за 11к.
Кој има можност за испорака преку Amazon Prime во EU 449 ОјраОбјавени цените за глобалната верзија на МИ 9, ќе почнува од 440€, односно за 50€ поскапа од кинеската верзија наменета за домашниот пазар, која кошта околу 400€. Според мене фер цена ако се земе в предвид ВАТ и царина. Моделот ќе биде достапен онлајн во официјалните земји Шпанија, Италија, Франција.
Кој има можност за испорака преку Amazon Prime во EU 449 Ојра
ОК, форумов е полн со такви линкови, може слободно да се избрише постот, нема љутиш. За понатака не постирам ни инфо колку кошта, а камо ли каде може да се набави.Не знам колку памтиш, порано ве имав замолено да не споделувате опции за купување продукти интернационално на форум, мислам дека знаеш зошто.
ОК, форумов е полн со такви линкови, може слободно да се избрише постот, нема љутиш. За понатака не постирам ни инфо колку кошта, а камо ли каде може да се набави.
btw, три четири поста погоре , баш ти си коментирал цена од линк за купување интернационално.
Вреди, кај го има?Дали Ми 9 вреди 450 евра за 6/64?
Дали Ми 9 вреди 450 евра за 6/64?
Глобал стабилен? Бета? На која верзија е?
Како ноќната камера?
Благодарам @DonFrozexЕве ти, ѕирни си ги сам разликите меѓу овие два модели па одлучи.
Compare Xiaomi Mi 9 vs. Xiaomi Mi 8 - GSMArena.com
со тоа што, ако имаш во предвид дека сега Ми 8 ти е без малце 500 евра во мобилари, после повеќе од пола година излезен... сумњам дека ќе го најдеш за таа цена Ми 9, барем не во нашите продавници.
евентуанлно ако закачиш некоја промоција на Гиарбест и слични сајтови каде што ќе ти го нудат во Pre-Sale, ама од ланските такви pre-saleови знам доста дечки се нервираа, некои од нив ги чекаа и со месеци телефоните да им стигнат... наводно проблеми со залиха.
Според мене, ДА, вреди за тие пари, ако најдеш reliable зделка.
Инаку телефонот веројатно вреди и за 500евра,
Понудата е за Италија, со Амазон Прајм. Стај сега за кај нас +ддв, +транспорт, +цена за амазон прајм, и ич нема да е интересна цената.Благодарам @DonFrozex. Инаку @Martin Arsov , не знам дали го имаше или уште го има (пошо 200 парчиња била залихата), но понудата е за пре-ордер од официјален Xiaomi Store во Италија( ваљда не е скам).
Mi 9 pre-ordine
Точно, но планот во никој случај не е да се праќа до МКПонудата е за Италија, со Амазон Прајм. Стај сега за кај нас +ддв, +транспорт, +цена за амазон прајм, и ич нема да е интересна цената.
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V6 ULTRA 8K Full Size QMK/VIA, HS, RGB, Silk POM BROWN Switch, Black, 2.4Ghz/BT/Wired, w/knob, V6U-D3
8.100,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q5 MAX QMK/VIA RGB Al. body, HS Gateron Jupiter Brown, 2.4 GHz & BT, Carbon Black, w/knob, Q5M-M3
15.200,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE BOYA USB Type-C BOYA K9, RGB, Cardioid, Black
4.900,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES EXTRALINK MI ROBOT VACUUM SET FOR E10/E12
1.140,00 ден
Бесплатна достава
EXTERNAL SSD Kingston USB 3.2 Gen2 XS1000 2TB 1050MB/s, SXS1000R/2000G
14.840,00 ден