Секогаш се цените поголеми на почетокот, телефонот не е ни пуштен во продажба. Но околу 400€ за Ми 9 и 250€ за Се се ОК цениXiaomi Mi 9 camera review - DxOMark
КОНЕЧНО им текна, дека не е само фото.
П.С. Чекајте launch цена од најмалце 600$ на Али.
Секогаш се цените поголеми на почетокот, телефонот не е ни пуштен во продажба. Но околу 400€ за Ми 9 и 250€ за Се се ОК цени
Ова истото важи за Xiaomi само што се зема една година после исфрлање, затоа што софтверот како деца да го правеле на час по ОТП.Ако сакаш да добиеш перфектен Xiaomi/OP телефон, го купуваш истиот 3-4м после исфрлање.
Има некој информација Redmi Note 7 кога ќе го донесат во Македонија ?
Што бидна со тоа брикнување телефони што не се за кинеско тржиште?
Имам пријател што е тренутно у кина и ке доага за месец два, ако ми земе од таму ми9 ка, ке може ли после да инсталирам еу или глобал ром?
Xiaomi Mi 9 camera review - DxOMark
КОНЕЧНО им текна, дека не е само фото.
П.С. Чекајте launch цена од најмалце 600$ на Али.
Мало појаснување, кај мене се јавија двајца со телефони кои ги нарачале од Али а ѝм се брикнале... Најверојатно телефоните имаа глобал ром миуи9 и добиле нотификација за достапен апдејт, наместо глобал изгледа телефонот се апдејтирал со чајна и во таа комбинација останал брикнат...Јас можам да ви донесам, ако некој е загреан за РН7.
Очигледно само фама кревање и заплашување од дотичниот, за нели, да се купуват телефони од "официјалните" а не од 3-rd party како мене или некои други дечки на форумов
Еве, толку време помина, уште ни еден не гледам да се пожали на форумов дека си го брикнал телефонот баш од тоа
Launch цената ќе падне у најмала рака 100$ после првите 45 дена, така да не брзајте да го купите, освен ако не ви стварно гори под нозе за тој модел![]()
А сите тие што си ги донел се глобал верзии или чајна? Ако се глобал нема што да се пожалат. Ако се чајна, со флешнат глобал ром, со среќа нека им еОчигледно само фама кревање и заплашување од дотичниот, за нели, да се купуват телефони од "официјалните" а не од 3-rd party како мене или некои други дечки на форумов
Еве, толку време помина, уште ни еден не гледам да се пожали на форумов дека си го брикнал телефонот баш од тоа![]()
. Тоа беше страшењето, со други зборови кажано. А да не збориме ако недајбоже им притреба ЕДЛ мод флеш.Ако се чајна, со флешнат глобал ром, со среќа нека им е
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
ќе се брикнат, неупатен
Епа види де по форумине шо им се дешава после ОТА апдејт или при лок на бутлоудерот ако сакаат да користат Гугл пеј или слични работи.
Епа види де по форумине шо им се дешава после ОТА апдејт или при лок на бутлоудерот ако сакаат да користат Гугл пеј или слични работи.
Хинт: Брик кој се опраа само преку ЕДЛ.
Хинт: Брик кој се опраа само преку ЕДЛ.
Епа незнам што пократко од предходното.Тл др?
Јас можам да ви донесам, ако некој е загреан за РН7.
Launch цената ќе падне у најмала рака 100$ после првите 45 дена, така да не брзајте да го купите, освен ако не ви стварно гори под нозе за тој модел![]()
А сите тие што си ги донел се глобал верзии или чајна? Ако се глобал нема што да се пожалат. Ако се чајна, со флешнат глобал ром, со среќа нека им е. Тоа беше страшењето, со други зборови кажано. А да не збориме ако недајбоже им притреба ЕДЛ мод флеш.
Тоа е тоа. Глобал верзија е ОК. Се е ок тука, додека не им тресне од џеб или џек се заебал, или слично. Кај нас не се баш расположени да ги праат и да имаат делови. Буљашки може, ама може и така си се штитат.Зависи, некои Глобал некои Чајна со флешнат Глобал РОМ.
Повеќето се од првиве.
доста дечки од форумов испоземаа телефони од мене, уште и еден ми се нема јавено да го заебал...
јбг, можда „среќичка си имам“![]()
. Па ајде финти ова она, го донесовме до чајна девелопер иначе ќе се брикнеше, па пак унлок чекање, па .еу ром. Само на .еу работи гоогле секјурити како треба со унлок бут, а банкарскиве апликации го бараат тоа. А да не забораам нема бенд 20. Нека се угоде исто и за Мi A1 дојдеАјт најново апдејтче за Mi A2 Lite
Погледнете го атачментот 72078
Ne raboti linkot. A i nema global rom za nego, taka da prevara.На Али почнале да го продаваат Redmi Note 7 глобална верзија. 4/64 за 240 долари.
US $250.79 |Global Version Xiaomi Redmi Note 7 4GB 64GB Mobile Phone Snapdragon 660 Octa Core 4000mAh 6.3" 2340*1080 48MP+5MP Cellphone CE-in Mobile Phones from Cellphones & Telecommunications on Aliexpress.com | Alibaba Group
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Си работи линкот и не е превара, само што сега видов дека се работи за pre-sale. Веројатно ја очекуваат глобалната верзија за продажба во скоро време.Ne raboti linkot. A i nema global rom za nego, taka da prevara.
Eve 5 puti stisnav i mi otvara samo ali frontpage. A cim e presale, za koga im e najaveno sale?Си работи линкот и не е превара, само што сега видов дека се работи за pre-sale. Веројатно ја очекуваат глобалната верзија за продажба во скоро време.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Ај кликни сеа.Eve 5 puti stisnav i mi otvara samo ali frontpage. A cim e presale, za koga im e najaveno sale?
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 PINK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 PRO PWM PST CO 600-3000 RPM 4-pin, BLACK, ACFAN00312A
740,00 ден
Бесплатна достава
PSU 750W SEASONIC CORE BC 750 ATX3.1 w/PCIE 5.1 80+ BRONZE
4.790,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE FIFINE K658 DYNAMIC RGB, USB Type-C, Black
4.880,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK CHAIR SWIVEL OFFICE, PINK
2.180,00 ден
Бесплатна достава
Barcode scanner BIRCH BS-121, 2D laser, 60fps, 1280x1080, with stand