Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.630
1.798

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Секогаш се цените поголеми на почетокот, телефонот не е ни пуштен во продажба. Но околу 400€ за Ми 9 и 250€ за Се се ОК цени

Ако сакаш да добиеш перфектен Xiaomi/OP телефон, го купуваш истиот 3-4м после исфрлање.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Ако сакаш да добиеш перфектен Xiaomi/OP телефон, го купуваш истиот 3-4м после исфрлање.
Ова истото важи за Xiaomi само што се зема една година после исфрлање, затоа што софтверот како деца да го правеле на час по ОТП.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
Има некој информација Redmi Note 7 кога ќе го донесат во Македонија ?

Јас можам да ви донесам, ако некој е загреан за РН7.

Што бидна со тоа брикнување телефони што не се за кинеско тржиште?
Имам пријател што е тренутно у кина и ке доага за месец два, ако ми земе од таму ми9 ка, ке може ли после да инсталирам еу или глобал ром?

Очигледно само фама кревање и заплашување од дотичниот, за нели, да се купуват телефони од "официјалните" а не од 3-rd party како мене или некои други дечки на форумов :)

Еве, толку време помина, уште ни еден не гледам да се пожали на форумов дека си го брикнал телефонот баш од тоа :)

Xiaomi Mi 9 camera review - DxOMark

КОНЕЧНО им текна, дека не е само фото.

П.С. Чекајте launch цена од најмалце 600$ на Али.

Launch цената ќе падне у најмала рака 100$ после првите 45 дена, така да не брзајте да го купите, освен ако не ви стварно гори под нозе за тој модел :)

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622

Очигледно само фама кревање и заплашување од дотичниот, за нели, да се купуват телефони од "официјалните" а не од 3-rd party како мене или некои други дечки на форумов :)

Еве, толку време помина, уште ни еден не гледам да се пожали на форумов дека си го брикнал телефонот баш од тоа :)

Launch цената ќе падне у најмала рака 100$ после првите 45 дена, така да не брзајте да го купите, освен ако не ви стварно гори под нозе за тој модел :)
Мало појаснување, кај мене се јавија двајца со телефони кои ги нарачале од Али а ѝм се брикнале... Најверојатно телефоните имаа глобал ром миуи9 и добиле нотификација за достапен апдејт, наместо глобал изгледа телефонот се апдејтирал со чајна и во таа комбинација останал брикнат...
Не гледам проблем ако ромот е чајна и продолжи да се вози така или ако се отклучи бутлоадерот па да се инсталира било што и да се остави отклучен - Проблем е ако се флешира Глобал верзија а притоа се штиклира clean all and lock.

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

• ми се допаѓа
Реакции: marv

Borsa

user
10 октомври 2011
1.183
907
Скопје
Borsa's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 AM4
Motherboard
B450M-HDV R4.0
Storage
500MB HDD + 256GB M.2 SSD
PSU
Cooler master GX 550W
RAM
16GB DDR 4 3200Мhz
Video card
Radeon RX580 4GB
Case
XIGMATEK
Mouse
SteelSeries Rival 600
Keyboard
AULA ASSAULT
Audio
SPEAKER DLS 2115
Monitor
Benq GW2470
OS
Windows 10

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.820
5.526

А сите тие што си ги донел се глобал верзии или чајна? Ако се глобал нема што да се пожалат. Ако се чајна, со флешнат глобал ром, со среќа нека им е . Тоа беше страшењето, со други зборови кажано. А да не збориме ако недајбоже им притреба ЕДЛ мод флеш.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.820
5.526
Епа види де по форумине шо им се дешава после ОТА апдејт или при лок на бутлоудерот ако сакаат да користат Гугл пеј или слични работи.
Хинт: Брик кој се опраа само преку ЕДЛ.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.443
11.498
Скопје
Епа види де по форумине шо им се дешава после ОТА апдејт или при лок на бутлоудерот ако сакаат да користат Гугл пеј или слични работи.

t51LZCj.jpg

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Тл др?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.820
5.526
Епа незнам што пократко од предходното.
Ај да пробам другачие.
Ако е телефонот дефолт за кина со чајна ром, отклучиш бутлоадер, ставиш глобал ром, најчесто при ОТА апдејт се брикнува. Или ако на така ставен глобал му напрајш лок на бутлоедерот пак брик. Ова сѐ, важи во најголем дел за поновите модели, цца од пред 1год.
Брикнат се оправа само во ЕДЛ мод во авторизиран Шаоми партнер, пошто го ускратија правото било кој дилбер да има ЕДЛ авторизација.

ТЛ;ДР;
Чајна верзија на телефон со чајна ром само за луѓе што знаат што прават. За обични смртници и корисници, да си чекаат глибална верзија со фабрички глобален ром.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647

Update: Ги има само Чајна верзија со Чајна РОМ, така да не ви ги искрено препорачувам - освен ако не сакате да си играте со нив.

А сите тие што си ги донел се глобал верзии или чајна? Ако се глобал нема што да се пожалат. Ако се чајна, со флешнат глобал ром, со среќа нека им е . Тоа беше страшењето, со други зборови кажано. А да не збориме ако недајбоже им притреба ЕДЛ мод флеш.

Зависи, некои Глобал некои Чајна со флешнат Глобал РОМ.
Повеќето се од првиве.
доста дечки од форумов испоземаа телефони од мене, уште и еден ми се нема јавено да го заебал...
јбг, можда „среќичка си имам“ :)

п.с. Веќе го има Mi 9 & MI 9 SE на Pre-sale.
и како што претпоставив, Ми 9 (6/128) - почетна Pre-sale цена од 500евра, без шипинг и даноци.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.820
5.526
Зависи, некои Глобал некои Чајна со флешнат Глобал РОМ.
Повеќето се од првиве.
доста дечки од форумов испоземаа телефони од мене, уште и еден ми се нема јавено да го заебал...
јбг, можда „среќичка си имам“ :)
Тоа е тоа. Глобал верзија е ОК. Се е ок тука, додека не им тресне од џеб или џек се заебал, или слично. Кај нас не се баш расположени да ги праат и да имаат делови. Буљашки може, ама може и така си се штитат.
Чајна телефон, од заднава 1г до 1.5г, со флешнат глобал, опасна работа. Нит знаеш што точно флешнал, нит дали го откачил од неговиот ми акаунт, нит бутур. Пред нецел месец другарче нарача демек глобал, топ цена, кој ги врти овде, лопови се они, и доби чајна со глобал ром и нормално унлок бутлоадер. На сам анбоксинг и прво палење кога видов UNLOCKED му реков ај со среќа . Па ајде финти ова она, го донесовме до чајна девелопер иначе ќе се брикнеше, па пак унлок чекање, па .еу ром. Само на .еу работи гоогле секјурити како треба со унлок бут, а банкарскиве апликации го бараат тоа. А да не забораам нема бенд 20.
Убаво рече и ти погоре, како и јас, тазе телефони чајна, само ако си спремен да си играш и ризикуваш.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.820
5.526
Ne raboti linkot. A i nema global rom za nego, taka da prevara.

bandrej

hello world
9 март 2016
180
182
Ne raboti linkot. A i nema global rom za nego, taka da prevara.

Си работи линкот и не е превара, само што сега видов дека се работи за pre-sale. Веројатно ја очекуваат глобалната верзија за продажба во скоро време.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.820
5.526
Си работи линкот и не е превара, само што сега видов дека се работи за pre-sale. Веројатно ја очекуваат глобалната верзија за продажба во скоро време.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Eve 5 puti stisnav i mi otvara samo ali frontpage. A cim e presale, za koga im e najaveno sale?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно