Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.849
5.548
Немам ништо лично против, напротив се познавам лично со човекот од други проект кој ги работев пред 10-тина години со него и имам позитивно искуство.

Не е он крив што некои грчевито го бранат, небаре ќе се сруши светот ако не е се како што се презентира. Има висока маржа, не е овластен (сеуште), членувањето во форумот му е тежок интерес. Успехот со операторите индиректно му се должи ради нас кои ги променивме некои од политичките околности во РМ.

Не мора да се навредува некој што не се согласува со вас.

Јас се знам малце пократко од тебе. Но, секој 10ти пост да е зајадливост не ми личи баш на немање ништо против. Дали маржата е голема или мала немаме претстава ни ти ни јас, освен ако незнаш набавна цена и поврзани трошоци. Јас незнам. Овластеноста и јас слепо не ја верував додека не проверив кај што се проверува. И да единствен авторизиран дистрибутер и сервисер за Македонија е ХИ, сакал ти верувај или не. Врзаноста со операторите и политика е смешна. Операторите работат од интерес и за ќар, како и тој. Кога успеал да донесе доволно количина и поддршка тогаш оператор праи муабет со тебе. Со 10 телефона не ти праат муабет. Врзаноста со форумот му беше одамна кога можеби и работеше на мало и можда и неовластено. Но зар неможе некој едноставно да се оддалечи од форумот, да не одговара на провокации (на пп сеуште одговара) и да тера бизнис. Па колку луѓе овде се одамна неактивни, зар сите биле од интерес овде? Уствари како рече еден член погоре зависи што подразбираш под интерес. Ако е интерес продавање на 50телефона на форум, јак бизнис нема што.
И никаде не спомнав навреда (мада знаеш да вреѓаш а не само спротивно мислење да кажуваш), него досада да секој 10ти пост читам твоја иронија, зајадливост и неточна информација.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Последна промена:

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Јас се знам малце пократко од тебе. Но, секој 10ти пост да е зајадливост не ми личи баш на немање ништо против. Дали маржата е голема или мала немаме претстава ни ти ни јас, освен ако незнаш набавна цена и поврзани трошоци. Јас незнам. Овластеноста и јас слепо не ја верував додека не проверив кај што се проверува. И да единствен авторизиран дистрибутер и сервисер за Македонија е ХИ, сакал ти верувај или не. Врзаноста со операторите и политика е смешна. Операторите работат од интерес и за ќар, како и тој. Кога успеал да донесе доволно количина и поддршка тогаш оператор праи муабет со тебе. Со 10 телефона не ти праат муабет.
И никаде не спомнав навреда (мада знаеш да вреѓаш а не само спротивно мислење да кажуваш), него досада да секој 10ти пост читам твоја иронија, зајадливост и неточна информација.

Све што напишав е точно, ако ти мислиш дека не е точно, продолжи така, неможам со сила да се објаснувам кога некој иде со глава во ѕид. Ако несакаш да ме читаш имаш копче за игнорирање, искористи го, јас ќе го искористам за тебе.

Сум напишал и порано, доста неупатени го читаат форумов и сакаат за своите малку пари да го купат најдоброто. Ние како заедница треба да им помогнеме, но ти не помагаш.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.849
5.548
Све што напишав е точно, ако ти мислиш дека не е точно, продолжи така, неможам со сила да се објаснувам кога некој иде со глава во ѕид. Ако несакаш да ме читаш имаш копче за игнорирање, искористи го, јас ќе го искористам за тебе.

Сум напишал и порано, доста неупатени го читаат форумов и сакаат за своите малку пари да го купат најдоброто. Ние како заедница треба да им помогнеме, но ти не помагаш.

Што е точно ај молимте просветлиме? Еве немора со сила, со убаво објасни, како јас што објаснив, каде јас грешам, а ти си СЕКОГАШ во право. Каде удирам глава во ѕид?
И не, несакам да те игнорирам, тоа е бегање од дискусија, демек јас си кажав а тебе кој те е*е, не си у право. А и да си баш ме брига, јас ќе игнорирам. Ова р помагање??? Не ова е наметнување на твоето мислење, независно дали си бо право или не.

И со што помагаш а со што јас одмагам исто многу ме интересира. Со објаснувањето на неупатените да купуваат телефони од Али? Баш за неупатени, ептен од помош.

П.с. пред да напишеш дека се гребам како и обично, гарантирам на нотар ако сакаш дека немам ништо добиено досега од ХИ или мејкерот, по ниедна повластена цена. Се, ама баш се што сум купил од таму било по регулар, дури и без да го побарам и појма немал дека купувам нешто.

• ми се допаѓа
Реакции: Bane

viktormkd

hello world
31 јули 2011
321
311
Ми дојде систем апдејт за Пита на А1. Пред да го инсталирам, да не има некој веќе пробано што, како, да не има некакви багови и слично?

Испратено од Mi A1 преку IT.mk форум апликација
Јас го инсталирав пред неколку саати и не најдов некој баг. А како ќе се покаже, ќе видиме.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје

Mi Macedonia

22 mins ·
Да, елката е направена од 1008 Mi Play телефони

Xiaomi го направи најголемиот анимиран мозаик од мобилни телефони сертифициран од Guinness World Records со најновиот модел во својата понуда. Наскоро повеќе инфо и за самиот апарат.

#NoMiWithoutYou #ThanksMiFans #XiaomiLove

48429494_1795508310576544_8211159111178387456_n.jpg

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.799
4.514
Неготино
Флешување Darkness Kernel на Mi5 .. when you see it .. :D

unknown.png

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641
На мене вчера ми стигна телефонот од ebay. A2 lite, и одма се апдејтираше на питата, па не можам да направам споредба.
Имам и а1, но вчера го ресетирав на фектори и сеа којзнае кога ќе добијам пита.

Испратено од Mi A2 Lite преку IT.mk форум апликација

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.964
6.061
Skopje
На мене вчера ми стигна телефонот од ebay. A2 lite, и одма се апдејтираше на питата, па не можам да направам споредба.
Имам и а1, но вчера го ресетирав на фектори и сеа којзнае кога ќе добијам пита.

Испратено од Mi A2 Lite преку IT.mk форум апликација
Привремено е повлечена Питата за А1.
Some Xiaomi Mi A1 users wake up to the gift of Pie (others get just coal)

Испратено од Mi A1 преку IT.mk форум апликација

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
Xiaomi Play го има веќе во неколку продавници на Али на цена од 180Е, но нели, секако, добар дел од нив не испорачуваат во МК.

Што е финтава со „10GB Free Data“ што следи со него?
Као демек во која држава и да се шипне ќе имаш по 10ГБ бесплатен сообраќај, или само за во Кина тоа?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.849
5.548
Што е финтава со „10GB Free Data“ што следи со него?
Као демек во која држава и да се шипне ќе имаш по 10ГБ бесплатен сообраќај, или само за во Кина тоа?

Колку зачитаб вчера завчера, не е трафик, него 10Г спејс на МИ клаудот.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
Мислиш на Google Cloud?
(Веројатно) не, туку на Mi Cloud. Си имаат Шаоми нивни клауд на кој ни се синкаат работите исто ко што е на Гугл.
Само ако е така, не знам зошто викаат Free Data, а не Free Storage, веројатно уште еден маркетиншки трик.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.849
5.548
(Веројатно) не, туку на Mi Cloud. Си имаат Шаоми нивни клауд на кој ни се синкаат работите исто ко што е на Гугл.
Само ако е така, не знам зошто викаат Free Data, а не Free Storage, веројатно уште еден маркетиншки трик.
Сепак било 10Г фрее 4г дата за една година, ама чајна онли.

Krk198

hello world
14 септември 2016
339
308
Krk198's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 - Wraith Stealth Cooler
Motherboard
Gigabyte B450 AORUS ELITE AM4
Storage