Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.630
1.798
Не ли може некако да се отклучи, гледав по нет дека има некои трикови, возможно ли е функционира ли во пракса или не?

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
Па има некои трикови за Редми моделите, но не знам колку функционираат.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Не ли може некако да се отклучи, гледав по нет дека има некои трикови, возможно ли е функционира ли во пракса или не?

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
Тешко, тоа важи за некои други пазари каде што физички има уште една антена плус, а е софтверски исклучено, како Сингапур на пример. И тоа не би го пипал искрено, можеш со брик да завршиш.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

7n00dle7

Баниран/a
26 февруари 2012
566
360
Скопје
Вакво ѓаолско вражуле без рут постои ли за redmi 4x да видам и јас од тој благодетот малце :Д, ако знае некој фала ондапред :D
BUMP!!!
И мене ме интересира постапка за 4х, ако има за него, што побрза-полесна тоа поубаво...
Но ако е невозможно тогаш ќе се помачиме... Имам отклучен бутлоадер и го имам сменето ромот од кинески во некој од за нас разбирливите, мислам 8.3...
TWRP постапката сеуште ја немам простудирано (од немајне време) и тоа ќе биде последно ако нема друга...

Последна промена:

pwned

read-only
12 мај 2016
33
15
Дали некој до сега успеал да се поврзи со TeamViewer од ПЦ на Xiaomi 4х и да има комплетен пристап т.е да може да клика и да контролира било што на екран на телефонот, ова да биде без рутирање и слично, а исто доколку има друг начин за Remote пристап може да споделите

7n00dle7

Баниран/a
26 февруари 2012
566
360
Скопје
Дали некој до сега успеал да се поврзи со TeamViewer од ПЦ на Xiaomi 4х и да има комплетен пристап т.е да може да клика и да контролира било што на екран на телефонот, ова да биде без рутирање и слично, а исто доколку има друг начин за Remote пристап може да споделите
Што конкретно те интересира? Ова го пишувам на компјутер контролиран од 4х со тимвјуер...

BlueBaron

hello world
19 јануари 2016
288
254
Скопје
Знам дека безброј пати е постирано тоа во темава, ама незнам каде точно да барам. Дали може некој да ми прати инструкции или линк до некој интернет туторијал како да се рутира RN4X и како да инсталирам кастом бутлоадер?

Би било убаво во овој случај @the_maker вакви слични линкови кога ќе се појават во темава и кога ќе има можност да ги додаде на првата страна од темава(на првиот пост), па да не треба секој пат вака да бараме одново. :)

Alfa@

read-only
25 февруари 2018
36
6
Deseska dobiv nov update na mi mix 2, android oreo i miui 9.5, ima nekoi promeni podobro izgleda no slika ne mozam da prakam eve na primer sakam tuka da stavam screen shot slika od update mi dava android error stoped, valjda ke se poprava greskata

Alfa@

read-only
25 февруари 2018
36
6
Gledam deka i na drugi programi blokira, sega kamerata blokirase ne raboti se pojavuvav deka android sistemot stopiran e, izgleda ako ne go sredat problemot ke si imame maka

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
Gledam deka i na drugi programi blokira, sega kamerata blokirase ne raboti se pojavuvav deka android sistemot stopiran e, izgleda ako ne go sredat problemot ke si imame maka
Јас убаво ти одговорив што ќе ти го реши проблемот. Направи си бекап на сликите и ресет, ќе си добиеш Орео out of the box. Поздрав

Sent from my MI 4W using Tapatalk

spaceboymk

read-only
28 септември 2008
19
13
Поздрав до сите!

Прашање до поискусните
Моментално имам инсталирано MIUI 9.2 Global Stable 9.2.3.0, дали може да се инсталира MIUI 9 Global Developer преку апдејтер апликацијата без проблем?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Поздрав до сите!

Прашање до поискусните
Моментално имам инсталирано MIUI 9.2 Global Stable 9.2.3.0, дали може да се инсталира MIUI 9 Global Developer преку апдејтер апликацијата без проблем?

Не

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Хмм, штета. Фала на брзиот одговор.

Sent from my Redmi Note 3 Kate using Tapatalk
При премин од стабилен на девелопер или обратно мора чиста нова инсталација. Имаш рековери ром и можеби фастбут.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
Хмм, штета. Фала на брзиот одговор.

Можиш, симни си го соодветниот девелопер глобал ром (целосен рековери зип фајл), инсталирај преку апдејтер апликацијата, ако има проблем било каков - фактори ресет или директно од рековери вајп ол дата...

spaceboymk

read-only
28 септември 2008
19
13
Телефонот е со заклучен бутлоадер и оштетен усб порт, неможе да се конектира на п.ц. нема ни тврп само фабричкиот риковери. Сакам да прејдам на девелопер затоа што стабилниот е сеуште на андроид 6.0

head1

hello world
15 ноември 2016
94
117
Телефонот е со заклучен бутлоадер и оштетен усб порт, неможе да се конектира на п.ц. нема ни тврп само фабричкиот риковери. Сакам да прејдам на девелопер затоа што стабилниот е сеуште на андроид 6.0

И девелопер е на андроид 6

8ff6db13b1fb5abacb0d0d5d658a8d32.jpg

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622

Се можи од телефон, но ако уредот не е 100% во ред физички, не би играл многу, лесно можи да дојди до ситуација да ти треба пц и слични зафати. Ако не е расипано не поправај.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно