колку што разбирам јас би требало да го имам глобалниот оргинал ром. ова ми е трет апдејт преку ОТА во рок од 1 месец.На Ноте 4 со МТК и глобал стабилен ром заглави на отклучување со пин и требаше да се чека 120 минути за пак да заглави при внесување на пинот. (Телефон купен од а***ч)... Дали си сигурен дека ова е официјалниот глобал стабилен ром? (Од каде е набавен твојот?)
Пробај сними со на СД картичка на усб на РС, и таа ставија во телефонот. Или со ОТГ кабел и усб драјв.Probav I so toa ama nema razlika. Povtorno ne mozam da izvrsam zapis na telefonot.
Problemot mislam deka go imam otkako go imam telefonot. Ednas togas mozev da kopiram fajlovi I sakav da si ja prefrlam muzikata. Togas kopirase ama prestanuvase posle edna minuta. Sega ne mozam ni folder da otvoramImam free space na telefonot.
Imam probano so poveke kalbi megju koi I fabrickiot negov, ama no-go: (
Ништо.. Ми Пад 1 сеуште е топ понуда искрено. Штета што миуи нема да се дигне над 4.4.. Има АОСП така да нема нема зимаXiaomi Mi Pad 3 - Full tablet specifications
Со медиатек процесор, ништо од бизнисот... Нема да има понуда со Windows само Android играчка.
Секој нешто МИКса мора да се биде МАКСимално (м)ИНАхаха, да не верува човек![]()
![]()
Doogee кутрите немаат софтвер...Ахаха, да не верува човек
![]()
Да те исправам. Се што е Медиатек е промашок године.Ништо.. Ми Пад 1 сеуште е топ понуда искрено. Штета што миуи нема да се дигне над 4.4.. Има АОСП така да нема нема зима
А за виндовс може и Ми Пад 2, тој интел е исто одличен, дизајн топ, но пак нема СД слот. Ова тројкава им е промашај године
Sent from my MI 5s
Ахаха, да не верува човек![]()
![]()
Пробај сними со на СД картичка на усб на РС, и таа ставија во телефонот. Или со ОТГ кабел и усб драјв.
Мислам дека не е до телефонот, но сепак пробај на друг РС ако можеш.Така мислам дека ќе работи. Ама, Dual sim / no SD, римембер?
Океј со OTG кабел можам да завршам работа, ама тоа не е решавање на проблемот тоа е workaround![]()
Друга идеја?
Кинез копира кинезАхаха, да не верува човек
![]()
Не се гледа сликата, но дека подобро ќе го направат е тоа многу многу тешко, а скоро и невозможноКинез копира кинез
Ама ако го испаднат како овој на сликата долу богами подобро ќе го изведат.
![]()
Зошто невозможно, сега веќе со зголемувањето на дисплејот сите ги елиминираат физичките копчиња и одат на дисплеј без рамка. Ниту xiaomi не се совршени па не гледам причина зошто некој не би можел да биде подобар од нив. Најважно е колку се вложува во R&D и маркетинг нормално.Не се гледа сликата, но дека подобро ќе го направат е тоа многу многу тешко, а скоро и невозможно
Sent from my MI 5s
Не зезај, знаеш која фабрика ги прави моделите на Доџи? Тие прават уште feature phones како модели. Шаоми се прави во автоматизирана фабрика на Фокскон, кој има машини и тулинг за све на светов. Изгледот на слика, со реалниот производ е бог и шеширџијаЗошто невозможно, сега веќе со зголемувањето на дисплејот сите ги елиминираат физичките копчиња и одат на дисплеј без рамка. Ниту xiaomi не се совршени па не гледам причина зошто некој не би можел да биде подобар од нив. Најважно е колку се вложува во R&D и маркетинг нормално.
One plus беа почетници па види ги и речи нешто лошо.
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Во право си, повеќе мислев на изгледот. Инаку Доџ никогаш не биле ниту блиску до она што би се рекло добар корисен софтвер. Гнаса им е согтверот. Една колешка купи ѓоа евтин вака така, па кога почна да и кочи се отепа одење по сервиси.Не зезај, знаеш која фабрика ги прави моделите на Доџи? Тие прават уште feature phones како модели. Шаоми се прави во автоматизирана фабрика на Фокскон, кој има машини и тулинг за све на светов. Изгледот на слика, со реалниот производ е бог и шеширџија
Sent from my MI 5s
Да те исправам. Се што е Медиатек е промашок године.![]()
Така мислам дека ќе работи. Ама, Dual sim / no SD, римембер?
Океј со OTG кабел можам да завршам работа, ама тоа не е решавање на проблемот тоа е workaround![]()
Друга идеја?
Гледа се убаво. Еве ти Mock upНе се гледа сликата, но дека подобро ќе го направат е тоа многу многу тешко, а скоро и невозможно
Sent from my MI 5s
Исто се однесува на повеќе различни компјутери, со различни кабли и не е пеоблем само до екстензиите на фајловите, не можам ни фолдер да креирам.Мислам дека не е до телефонот, но сепак пробај на друг РС ако можеш.
Нај суртук идеја и јас што сум правел за други работи е смени ја наставката на фајловите од .мп3 на пример во .ппп и како обични фајлови ископирај ги, па на телефонот врати ја во оригиналната.
Добро ти вели @the_maker не се гледа сликата.Гледа се убаво. Еве ти Mock up
![]()
Со сензор/копче за прсти од напред колку убаво делува, копија некопија било шаоми треба да учат од ова. Се надевам следниот микс ќе им биде со копче од напред.
Од кај знаеш?Воопшто не вреди да се коментира...телефонот ќе биде крш. Тхе Енд
Привремено решение на кое шо би идел е да земеш кингстон усб, во анхоч видов такви модели, со микро усб од едната страна и стандардна усб од другата страна. Телефонот мислам дека поддржува usb on the go, па нема да имаш потреба да вадиш слотот за сд картица да вадиш. Ставаш усбто кај шо пуниш и си префрлаш се на усбто. Само предлогИсто се однесува на повеќе различни компјутери, со различни кабли и не е пеоблем само до екстензиите на фајловите, не можам ни фолдер да креирам.
Дефинитивно е до телефонот. Или е некој feature за кој не знаеме или е баг. Нешто е.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, White, KBS-WMS-01-W
970,00 ден
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 3x male, White, ZUAD-1632
300,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C 3.2 Gen 2x2, Black, DD2-U3M2
4.980,00 ден
MOUSE WIRELESS USB CORSAIR M75 Air Lightweight RGB Gaming Mouse, 2.4Ghz+Bluetooth+USB, 26,000dpi, Light Grey, CH-931D102-EU
5.490,00 ден
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден