Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Јас го користам единствено за зборење конференциски на мобилен во канцеларија. Музика на слушки не сум слушал можда никад.
Ќе има адаптер од усбто за 3.5мм така да пак исто ќе си тера за мене. А за музикалните ќе треба БТ слушки како апгрејд :)

Sent from my MI 5s

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
803
620
Redmi Pro со чкљ Ром нема cell standby
2c2885f4494002dff8eeb4eeab36269e.jpg

b565c3c0a8e1d9e3528f530a963d087a.jpg

Sent from my MI 4W using Tapatalk

Последна промена:

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
дечки во девелопер се можни вакви зезанции. Затоа и се вели девелопер. Ако не сакате да се зафркавате, одете на стабилен билд и мирни сте.
Ајде молим те кажи ми како да ставам стабилен ,ЕУ или каков и да е, за да не се зезакам со багови??? Фала! Иначе Ми Макс 32/3 од Хај Стор.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Да прашам зошто телефонов често пати ми ги менува мрежите (а стојам на исто место, ако тоа нешто ви значи).
Пример од Vip MK се префрла на Vip MKD (и кога е на Vip MKD се појавува она дата роаминг, додуша му направив да ми дозволува дата роаминг и ок си е тоа), сигналот си е во ред и знам дека ќе ми одговорите да ја наместам мрежата на мануелно, но прашањето ми е зошто се случува ова на xiaomi телефониве. Кај другиве производители ок си е.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

hipo

user
27 јануари 2011
1.806
1.692
sistrum.mk
Да прашам зошто телефонов често пати ми ги менува мрежите (а стојам на исто место, ако тоа нешто ви значи).
Пример од Vip MK се префрла на Vip MKD (и кога е на Vip MKD се појавува она дата роаминг, додуша му направив да ми дозволува дата роаминг и ок си е тоа), сигналот си е во ред и знам дека ќе ми одговорите да ја наместам мрежата на мануелно, но прашањето ми е зошто се случува ова на xiaomi телефониве. Кај другиве производители ок си е.

Тоа се случува и кај мене, од време на време оп роаминг. ВИП преви некои промени и ич не го гајле. Кога ке погледам мрежате се префрлила на ОНЕ 3Г.
Повторно менувам на ВИП и гасам абтоматско префрлање и решен проблем.
Кога идеш во странство рачно после граница сам си смени на оператор кој ти одговара.

bngj45

hello world
1 декември 2015
51
19
На Xiaomi телефониве кога ќе ставиш две картички може ли на едната да биде 4Г а другата 3Г?

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.479
5.584
Гледа се убаво. Еве ти Mock up

Со сензор/копче за прсти од напред колку убаво делува, копија некопија било шаоми треба да учат од ова. Се надевам следниот микс ќе им биде со копче од напред.
Што да учат, на сликава телефонот е чиста копија само со поголем базел доле и грдо хоум копче напред.
Се надевам дека Трамп со закон ќе ги забрани физичките хоум копчиња напред во пола свет, а Путин во другата половина. :)
Добро ти вели @the_maker не се гледа сликата.

Убаво го средиле вака на сликата, се убаво, и наенднаш гледаш долен базел поширок од потребното само за да ја сместат таа грдосијата физичко хоум копче напред...
Why Доге why!? :(

latest

нема везе картицата јас ја сменив пред недела време и пак е истото

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
До ВИП е тоа 100 посто, не е до телефонот. И они велат дека со нова картичка се решавал проблемот, ама само велат изгледа ко да кажат нешто у своја одбрана.

Последна промена:

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Што да учат, на сликава телефонот е чиста копија само со поголем базел доле и грдо хоум копче напред.
Се надевам дека Трамп со закон ќе ги забрани физичките хоум копчиња напред во пола свет, а Путин во другата половина. :)

Убаво го средиле вака на сликата, се убаво, и наенднаш гледаш долен базел поширок од потребното само за да ја сместат таа грдосијата физичко хоум копче напред...
Why Доге why!? :(

latest

До ВИП е тоа 100 посто, не е до телефонот. И они велат дека со нова картичка се решавал проблемот, ама само велат изгледа ко да кажат нешто у своја одбрана.
Точно, јас во октомври минатата година имав проблеми со сигналот (беше многу лош, тешко се воспоставува разговори, често пати кога некој ќе ме бара ме јавуваше како недостапен а телефонот ми беше вклучен, па не се слушаше ништо абе за никаде.... ) и ми велат до картичката е затоа што била од One, ајде сменив од Вип картичка и пак истото. А проблеми имаа луѓе низ цел град и на крај по два месеци замислете јавување пријавување тие си средија од Вип. Сега им се јавив за ова што менува мрежи и дечкото ми вели дека тие од Вип тестирале нешто со мрежата во некои реони. Ма у к**ац и тие незнаат што прават. Абе One ќе го бараме ама го нема, љубезен персонал, квалитет на услугите супер, а ова сега ем поскапо е се ем се чувствувам како бета тестер. За срамота. Само изгледа толку се агилни од АЕК.
Село без кучиња и само не стрижат, но важно имаме закони против монополизација на пазарот НА ХАРТИЈА.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Да прашам, зошто кога имам вклучено adaptive brightness (а го вадам телефонот од џеб или од ташна или кога разговарам а ме бараат на втората линија) му треба долго време на дисплејот да се осветли за да можам да видам кој ме бара и да се јавам. Може ова осветлувањево да се забрза? Порано имав Samsung телегони s2, s4, s5 и немав вакво искуство.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв